Άλλα σπορ

Η δεύτερη ευκαιρία…

Κυριακή, 3 Ιουλίου 2022 - 07:25

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ολοκληρώνεται σήμερα. Με τα ζευγάρια σε μεγάλο και μικρό τελικό να αναμετρώνται ξανά στη διοργάνωση.

Η δεύτερη ευκαιρία…

Φινάλε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Βουδαπέστης. Λίγο μετά τις 22:00 θα ξέρουμε αν η Ιταλία θα διατηρήσει τα σκήπτρα της ή αν η Ισπανία θα την «αποκαθηλώσει»! Όπως και ποια ομάδα θα κατακτήσει το χάλκινο μετάλλιο. Θα ανέβει η Ελλάδα ξανά στο βάθρο μετά το Τόκιο ή οι Κροάτες θα διατηρήσουν τη θέση που κατέκτησαν στην Γκουανγκτσού; Όλα αυτά τα ερωτήματα θα βρουν σήμερα απάντηση.

Η Ελλάδα των απουσιών

Καλή παράδοση με τους Κροάτες δεν έχει η εθνική ομάδα. Στην πρεμιέρα χάθηκε μια μεγάλη ευκαιρία για τη νίκη. Γενικά, ως αντίπαλος, δεν μας «κάθονται» καλά! Εν τω μεταξύ, η Ελλάδα θα αγωνιστεί σήμερα χωρίς Ζερδεβά και Παπαναστασίου. Στο ματς της πρεμιέρας που έληξε 8-8, ο Έλληνας τερματοφύλακας είχε 10/18 αποκρούσεις! Την ίδια στιγμή, ο Μάρκο Μπίγιατς είχε 7/15. Επιπλέον, ο Παπαναστασίου είχε κερδίσει τα δύο σπριντ που κολύμπησε. Αμφότεροι θα λείψουν στο σημερινό μικρό τελικό και οι απουσίες είναι πολύ σημαντικές. Σε επίπεδο Παγκοσμίου η Ελλάδα έχει να νικήσει την Κροατία από το 2005! Τη, δε, τελευταία δεκαετία και σε 8 ματς υπάρχει μόλις μια ισοπαλία, αυτή φέτος στον όμιλο. Οι Κροάτες έχουν τον πρώτο λόγο. Βάσει απόδοσης της τιμής, αξίζει η νίκη τους. Ωστόσο, εμείς θα ψάξουμε τα γκολ και το OVER 19,5.

Ουγγρικό σερί

Στο πρώτο ματς της ημέρας, χρονικά, θα κριθεί η 7η θέση ανάμεσα σε Ουγγαρία και Μαυροβούνιο. Στις αρχές του τουρνουά, στον όμιλο, οι Μαγυάροι είχαν νικήσει 12-8. Σε μεγάλη ημέρα ο Βόγκελ (11/19 αποκρούσεις), όπως και ο Ζάλανκι (4/6 σουτ). Οι Μαυροβούνιοι δεν τα παρατούν εύκολα και είναι σκληροτράχηλος αντίπαλος. Όμως, το ελάχιστο που έχει απομείνει στους Ούγγρους είναι να σημειώσουν μια νίκη στα νοκ άουτ ματς της 8άδας. Ήττα από Ιταλία, ήττα από ΗΠΑ στα πέναλτι. Πάντως, το Μαυροβούνιο κόντραρε στα ίσα την Ισπανία στα προημιτελικά, αλλά δεν τα κατάφερε κόντρα στους Σέρβους. Η Ουγγαρία έχει νικήσει τα 6 από τα 8 τελευταία, μεταξύ τους, παιχνίδια. Επίσης με τα γκολ θα πάμε και εδώ. Με το UNDER 21,5

Η χαρά του αθλήματος

Στην πρεμιέρα, οι Σέρβοι νίκησαν 17-13 τις ΗΠΑ. Σε ματς κατάταξης, για τις θέσεις 5-6, δεν είναι εύκολο να σημειωθούν ξανά 30 γκολ! Όμως και αυτή είναι η αλήθεια, οι δύο ομάδες δεν διακρίνονται για τη μεγάλη προσήλωση στην άμυνα. Αυτό αποτελεί και το βασικό στοιχείο για το απογευματινό ματς που έχει ως έπαθλο την 5η θέση. Οι Σέρβοι μετά το χρυσό στο Τόκιο, έκαναν ανανέωση στο ρόστερ και τα αποτελέσματα δεν ήταν αυτά που περίμεναν. Από την άλλη, οι ΗΠΑ είναι σταθερή ομάδα. Αρκετά γκολ και σήμερα, ματς χωρίς σκοπιμότητες και OVER 22,5.

Διατήρηση ή αποκαθήλωση;

Στις 21:00 ο μεγάλος τελικός του Παγκοσμίου πρωταθλήματος. Το 2019 στην Γκουανγκτσού, μετά το πρώτο οκτάλεπτο, η Ιταλία πάτησε… γκάζι και νίκησε την Ισπανία 10-5! Φέτος, στον όμιλο που αναμετρήθηκαν, οι Ισπανοί έκαναν σερί 4-0 στο τελευταίο οκτάλεπτο για τη νίκη και την πρωτιά στον όμιλο. Ένα ζευγάρι με μεγάλη παράδοση. Σε επίπεδο Παγκοσμίου η πρώτη τους φορά ήταν το… μακρινό 1973, με τη «σετεμπέλο» να νικά 5-2 τη «φούρια ρόχα»! Οι Ισπανοί έχουν παίξει δυνατοί άμυνα στο τουρνουά. Εντούτοις, οι Ιταλοί τους έβαλαν 12 γκολ σε τρία οκτάλεπτα! Το ματς θα κριθεί στις λεπτομέρειες, όπως συμβαίνει πάντα σε έναν τελικό. Επιπλέον, με λίγο ρίσκο, εκτιμούμε πώς θα είναι και OVER 18,5.

Παρακολουθείστε ΕΔΩ στο tostoixima.gr τα livescores, με live στατιστικά και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων.

Π.Σ.

ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ:

Ουγγαρία - Μαυροβούνιο UNDER 21,5

Ελλάδα - Κροατία OVER 19,5

ΗΠΑ - Σερβία OVER 22,5

Ιταλία - Ισπανία OVER 18,5