Ηλίας Βλάχος

To Survivor της Premier League

Παρασκευή, 12 Μαΐου 2023 - 13:44

Το Survivor της Πρέμιερ Λιγκ είναι μια μάχη που πλέον έχει φαβορί και αουτσάιντερ τρεις στροφές πριν από το τέλος. Οι υποψήφιοι προς αποχώρηση είναι έξι, για τρεις θέσεις και η μια από αυτές μοιάζει να είναι ήδη καπαρωμένη από την Σάουθαμπτον.

To Survivor της Premier League

Μετά την ήττα από την Νότιγχαμ Φόρεστ μοιάζει απίθανο οι Αγιοι της Σαουθάμπτον να αποφύγουν τον υποβιβασμό στην Championship.

Η μάχη φυσικά συνεχίζεται αλλά στο -8, τρεις αγώνες πριν το τέλος οι πιθανότητες είναι ελάχιστες. Η νίκη της Γουέστ Χαμ απέναντι στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την ίδια ώρα, η πρώτη του Ντέιβιντ Μόγες απέναντι στους κόκκινους διαβόλους από την ημέρα που απολύθηκε, σχεδόν εξασφάλισε την παρουσία των Λονδρέζων και την επόμενη σεζόν στην Premier League. Λογικά και ο Σκωτσέζος θα συνεχίσει την δουλειά του στον πάγκο χωρίς πίεση έχοντας μπροστά του και τα ημιτελικά στο Europa Conference League απέναντι στην Αλκμααρ. Τα ποσοστά για τον υποβιβασμό λένε ότι τα φαβορί για αποχώρηση, βρίσκονται για πρώτη φορά εκεί που πρέπει, στην ζώνη του υποβιβασμού.

Αφαιρούμε από την εξίσωση την Γουέστ Χαμ και την Σαουθάμπτον και προχωράμε στο αγωνιστικό πρόγραμμα των υπολοίπων για να καταλάβουμε πως βγαίνουν και τα ποσοστά επιβίωσης.

Από τις τέσσερις η Νότιγχαμ Φόρεστ είναι η μοναδική που έχει δύο εκτός έδρας αγώνες και η μοναδική που δεν έχει αλλάξει προπονητή φέτος. Η Έβερτον με εξαίρεση την Σίτι παίζει με δύο εντελώς αδιάφορες ομάδες. Τόσο η Λέστερ όσο και η Λιντς έχουν δύο παιχνίδια με ομάδες που έχουν βαθμολογικό κίνητρο και φυσικά παλεύουν για την Ευρώπη.

Διπλή προσφορά* δωρεάν για όλους τους νέους παίκτες στο Pamestoixima.gr

Πρόβλεψη ότι η Λιντς δεν θα τα καταφέρει. Οι Λέστερ με την Έβερτον έχουν καλύτερο υλικό από την Νότιγχαμ Φόρεστ αλλά είναι πίσω της βαθμολογικά. Η Έβερτον του Σον Ντάιτς έδειξε καταπληκτική εικόνα με την Μπράιτον και μοιάζει ότι για δεύτερη σερί χρονιά θα φτάσει στην μεγάλη απόδραση. Τα δύο εκτός έδρας ματς που έχει η Νότιγχαμ και η άμυνα για γέλια της Λέστερ πιθανότατα θα της οδηγήσουν σε μάχη για την άλλη θέση που οδηγεί στον υποβιβασμό. Το σίγουρο είναι ότι δεν υπάρχει μόνο η μάχη για την τετράδα, για την Ευρώπη αλλά υπάρχει και σπουδαία μάχη στην ουρά.