Ηλίας Βλάχος

Κι αν τα Playout οδηγούσαν στην Ευρώπη;

Δευτέρα, 15 Μαΐου 2023 - 13:22

Η μάχη του Ιωνικού με την Λαμία ως το τέλος. Ο αήττητος Λεβαδειακός έπεσε. Ο Παναιτωλικός δεν νίκησε αλλά σώθηκε. Ο ΠΑΣ τα κατάφερε. Ο Ατρόμητος, ο ΟΦΗ και ο Αστέρας επίσης και πιο εύκολα. Στόχος η παραμονή... αλλά αν, λέω αν... υπήρχε και κάτι άλλο;

Κι αν τα Playout οδηγούσαν στην Ευρώπη;

Σε όλη την Ευρώπη, όπου υπάρχουν Play-out φυσικά εκτός από την Ελλάδα και την Κύπρο, ο στόχος δεν είναι μόνο η παραμονή. Υπάρχει και κίνητρο για αυτούς που θα τερματίσουν πρώτοι στην διαδικασία και σε μερικές χώρες υπάρχει ελπίδα και για τους δεύτερους των Playout.

Φανταστείτε στην συγκλονιστική διαδικασία που παρακολουθήσαμε ο πρώτος να έπαιρνε μια ευκαιρία για την Ευρώπη. Έναν τελικό με τον θεωρητικά ανώτερο Άρη σε ένα παιχνίδι μιας βραδιάς. Βέβαια μπορεί να μην βρίσκαμε γήπεδο, διαιτητές, κόσμο, προσκλήσεις, ball boys, γιατρούς, σημαιάκια, τέρματα για να γίνει και αυτός ο αγώνας αλλά αν, λέω αν... υπήρχε και αυτό; Δεν θα ήταν πιο ωραία;

Δεν θα ήταν ωραίο να δούμε μια ματσάρα Άρης – ΟΦΗ για ένα εισιτήριο στην Ευρώπη; Φυσικά για τους φίλους του Αρη η απάντηση είναι απλή... όχι δεν θα ήταν ωραίο.

Πείτε με τρελό αλλά θα είχε ενδιαφέρον και θα έδινε και στις ομάδες που είχαν εξασφαλίσει την παραμονή από την δεύτερη αγωνιστική των Play-out ένα κίνητρο παραπάνω να παίξουν. Αλλιώς δεν καταλαβαίνω καν γιατί πληρώνουν παίκτες για το τελευταίο δίμηνο των υποχρεώσεων τους. Θα μπορούσαν να κάνουν συμφωνίες ως τέλος Απριλίου και... αν σας χρειαστούμε θα σας πάρουμε τηλέφωνο.

Ακολουθήστε με και ΕΔΩ στο instagram!

Έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει η απαίτηση από το Ελληνικό ποδόσφαιρο να ρισκάρει το να χαθεί κάποιο εισιτήριο Ευρώπης για τις θεωρητικά μεγάλες ομάδες. Το κύπελλο μας άλλωστε ακόμα έχει διπλά παιχνίδια για να μην γίνει... λάθος γιατί σε διπλούς αγώνες, πιθανότατα ο δυνατός στην Ελλάδα θα πάρει την πρόκριση. Για να μην σκεφτούμε ότι φτάνουμε πάντα σε τελικούς που κανείς δεν θέλει στην πόλη του, στο γήπεδό του.

Όλα αυτά φέτος σε ένα πρωτάθλημα που έδινε πέντε ευρωπαϊκά εισιτήρια και ικανοποιήθηκαν όλοι. Για σκεφτείτε τι έχει να γίνει του χρόνου που τα εισιτήρια μειώνονται κατά ένα. Μην τρομάζετε πάντως... χειρότερα δεν γίνεται ή μάλλον γίνεται αλλά πρέπει να φτάσουμε από την 20η θέση στην 51η πρώτη όπου βρίσκεται το Γιβραλτάρ. Αν συνεχίσουμε βέβαια να βλέπουμε τις ομάδες να αποκλείονται από τον Ιούλιο, ποτέ δεν ξέρεις. Αλλά μην ξεχνάμε πρέπει να πάρει κάποιος το καλό εισιτήριο για την Ευρώπη.

Διπλή προσφορά* δωρεάν για όλους τους νέους παίκτες στο Pamestoixima.gr

Για την ιστορία... σύμφωνα με το www.transfermarkt.de το ρόστερ της Βασιλείας που είναι μια ανάσα από τον τελικό του UEFA Conference League έχει αξία 45 εκατομμύρια Ευρώ. Σχεδόν όσο του Παναθηναϊκού (44,3) και χαμηλότερο από ΑΕΚ (52,15), ΠΑΟΚ (55,55) και Ολυμπιακού (90,5) γιατί αυτοί δηλαδή και όχι εμείς. Παρεμπιπτόντως η Βασιλεία, την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές, από το πρωτάθλημα δεν παίρνει καν εισιτήριο για την Ευρώπη την επόμενη σεζόν.