Ηλίας Βλάχος

Η Μίλαν, ο Μουρίνιο και ο Μιλίτο

Τετάρτη, 17 Μαΐου 2023 - 13:48

Παρακολουθώντας τους δύο ημιτελικούς της Ίντερ με την Μίλαν δεν μπορώ να σκεφτώ τον τρόπο που οι ροσονέρι θα άφηναν εκτός τελικού την ομάδα του Ιντσάγκι. Πιστεύω ότι τέσσερα ματς να έπαιζαν γκολ η Μίλαν δεν θα έβαζε.

Η Μίλαν, ο Μουρίνιο και ο Μιλίτο

Η Ίντερ έκανε ότι έκανε και στο δεύτερο ημίχρονο του πρώτου αγώνα αφού είχε πετύχει δύο γκολ. Προστάτευσε το αποτέλεσμα και αν έβρισκε γκολ θα ήταν ακόμη καλύτερα, και αυτό συνέβη.

Η Μίλαν πάντως αξίζει πολλά μπράβο.

Μου μοιάζει με διαφορά η λιγότερο ταλαντούχα ομάδα που έχει φτάσει σε ημιτελικά Champions League τα τελευταία είκοσι χρόνια. Είναι μια καλή ομάδα με τρεις τέσσερις παίκτες που της δίνουν... φτερά. Ο Λεάο είναι ένας αλλά προφανώς δεν ήταν καλά. Ο Μπενασέρ ακόμη ένας αλλά ήταν τραυματίας. Ο Τεό Ερνάντεζ επίσης αλλά έμπλεξε με τον Ντούμφρις και ο Μενιάν αλλά είναι τερματοφύλακας, πόσα να πιάσει;

Διπλή Προσφορά* δωρεάν για όλους χωρίς κατάθεση από το Pamestoixima.gr!

Από αυτούς ακόμη μόνο τον Τεό Ερνάντεζ μπορώ να χωρέσω στην ενδεκάδα της Ίντερ.

Μια ομάδα με στόπερ τον Τιό, μέσο τον Κρούνιτς, δεκάρι τον Μπραχίμ Ντίαθ δεν έχει θέση σε τελικό Champions League εκτός αν έχει προπονητή τον Ζοζέ Μουρίνιο. Αναφέρω τον Πορτογάλο γιατί πιθανότατα η τελευταία ομάδα χωρίς παίκτη που να τρομάζει τον αντίπαλο αλλά κατάφερε να φτάσει στον τελικό ήταν πιθανότατα η Πόρτο το 2004.

Ακολουθήστε με και ΕΔΩ στο instagram!

Εκείνη η Πόρτο κατέκτησε το τρόπαιο γιατί το μάτι του Πορτογάλου υποθέτω κόβει περισσότερο από αυτό του Πιόλι. Ο οποίος με το σκορ στο 0-0, στο 72ο λεπτό του δεύτερου ημιτελικού δεν είχε κάνει αλλαγές, δεν είχε πάρει ρίσκο. Τις έκανε μετά το 1-0 στο 74ο λεπτό... καληνύχτα.

Ο Γιώργος Καραγκούνης πριν το ματς είπε ότι η Ίντερ σε ενδεχόμενη πρόκριση στον τελικό έχει περισσότερη τύχη απέναντι στην Μάντσεστερ Σίτι παρά απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης. Υποθέτω και εδώ ότι το μάτι του κόβει περισσότερο από το δικό μου.

Παρόλα αυτά δεν πιστεύω ότι έχει τύχη με καμία από τις δύο εκτός και αν ο Σιμόνε Ιντσάγκι ντυθεί Μουρίνιο του 2010 και ο Λαουτάρο Μαρτίνες είναι ο Ντιέγκο Μιλίτο της εποχής μας. Τότε ναι... η Ίντερ έχει τύχη και με τους δύο.

Μάντσεστερ Σίτι – Ρεάλ Μαδρίτης 1:1.65 Χ:4.25 2:5.25