Ηλίας Βλάχος

Η ισοπεδωτική Σίτι και ο Σκοτ Κάρσον

Πέμπτη, 18 Μαΐου 2023 - 14:45

Η Ρεάλ Μαδρίτης δεν είχε καμία τύχη... ΚΑΜΙΑ. Η Μάντσεστερ Σίτι έμοιαζε και ήταν -αυτή την φορά το έδειξε και το αποτέλεσμα- ασταμάτητη. Διέλυσε την “βασίλισσα” και δεν είναι πολλές οι ομάδες στην ιστορία των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων που μπορούν να καυχηθούν για αυτό.

Η ισοπεδωτική Σίτι και ο Σκοτ Κάρσον

Το ματς δεν χρειάζεται κριτική. Η καλύτερη ομάδα νίκησε και μάλιστα εύκολα και ίσως η κρίσιμη στιγμή να ήταν το δοκάρι του Κρόος. Ίσως εκεί να έτρεμε το οικοδόμημα του Γκουαρδιόλα, ίσως και δεν θα το μάθουμε ποτέ και αν με ρωτάτε, καλύτερα. Θα ήταν άδικο να μείνει έξω η Σίτι.

Στο σύνολο των δύο αγώνων πέτυχε πέντε γκολ. Έκανε συνολικά 120 επιθέσεις στα δύο ματς, με την Ρεάλ να κάνει 63. Έτρεξε οκτώ χιλιόμετρα παραπάνω και είχε και την κατοχή μπάλας. Κυρίως την κυκλοφόρησε με το εξοργιστικά εντυπωσιακό 91% στις επιτυχημένες μεταβιβάσεις. Απλά τρομερή.

Τώρα έρχεται η Ίντερ

Ξέρετε η Ρεάλ Μαδρίτης είναι μια ομάδα που δεν νιώθει και άνετα όταν είναι υπό συνθήκες πίεσης. Δεν έχει συνηθίσει τον αντίπαλο να έχει 60% και 70% κατοχής μπάλας. Αυτό δεν ισχύει για την Ίντερ.

Μέσα στο 2023 η Ίντερ μέτρησε δέκα ματς σε όλες τις διοργανώσεις στα οποία δεν είχε κατοχή μπάλας. Ξέρετε πόσα έχασε; Κανένα. Νίκησε τρεις φορές την Μίλαν στα ημιτελικά και το Σούπερ Καπ και από μια φορά Ρόμα, Γιουβέντους, Μπενφίκα, Νάπολι. Σίγουρα καμία δεν είναι Σίτι όλες αυτές οι ομάδες αλλά είναι μια συνθήκη που δεν θα τρομάξει την ομάδα του Ιντσάγκι η οποία σε κανένα από αυτά τα ματς δεν έπαιξε κάτι διαφορετικό από 3-5-2.

Τα ματς του Europa League με 0% γκανιότα**

Υπάρχουν και τρεις ισοπαλίες με 3-3 σε αδιάφορο ματς με την Μπενφίκα ενώ προκρίθηκε στο Ντραγκάο απέναντι στην Πόρτο με 0-0 σε ματς που είχε 31,9% κατοχή. Υπάρχει και ένα 2-2 με την Μόντσα γιατί... συμβαίνουν και λάθη.

Το σίγουρο είναι ότι η Ίντερ δεν θα αγχωθεί από το ότι δεν θα έχει την μπάλα αλλά σίγουρα θα αγχωθεί από τα demolition boys του Πεπ που έρχονται με φόρα να κατακτήσουν το πρώτο τρόπαιο της ιστορίας τους.

Ακολουθήστε με και ΕΔΩ στο instagram!

Για το τέλος μια σύμπτωση τρομακτική: Το ματς της Κωνσταντινούπολης ανάμεσα στην Ίντερ και την Μάντσεστερ Σίτι θα είναι το πρώτο επίσημο στην ιστορία των δύο ομάδων. Ξέρετε πότε συνέβη τελευταία φορά αυτό στο Champions League; Πριν από δεκαοκτώ χρόνια, στην Κωνσταντινούπολη αναμετρήθηκαν για πρώτη φορά η Μίλαν με την Λίβερπουλ και όλοι ξέρουμε τι συνέβη.

Προσθέτω σε αυτό ότι αναπληρωματικός τερματοφύλακας της Λίβερπουλ σε εκείνο το ματς ήταν ο Σκοτ Κάρσον που είναι αναπληρωματικός τερματοφύλακας της Σίτι.

Αποκλειστική προσφορά* χωρίς κατάθεση απο τη Novibet και το www.tostoixima.gr