Ηλίας Βλάχος

Η αυτοκρατορία της Μπάγερν τρέμει

Κυριακή, 21 Μαΐου 2023 - 14:40

Η θλιβερή εικόνα της Μπάγερν Μονάχου στο τελευταίο εικοσάλεπτο. Η Λειψία κερδίζει για πρώτη φορά στο Μόναχο. Η Ντόρτμουντ έχει το πλεονέκτημα. Πρέπει να αλλάξουν πολλά στην Μπάγερν αλλά από που να αρχίσεις και που να τελειώσεις.

Η αυτοκρατορία της Μπάγερν τρέμει

Αν εξαιρέσει κανείς το πρώτο ημίωρο του αγώνα όπου η Λειψία -για εμένα- σεβάστηκε υπερβολικά την Μπάγερν Μονάχου δεν υπάρχει κάποιο άλλο ψεγάδι στην εμφάνιση των ταύρων και την πρώτη νίκη της ιστορίας τους στο Μόναχο.

Για άλλη μια φορά το πλεονέκτημα πέρασε στην Ντόρτμουντ αλλά κανείς δεν ξέρει αν θα το εκμεταλλευτεί, κανείς δεν της έχει εμπιστοσύνη γιατί καλά και όμορφα τα έντεκα γκολ στα τελευταία δύο εντός έδρας παιχνίδια αλλά... αλλά. Εκτός έδρας δεν έχει νικήσει στα τελευταία τέσσερα παιχνίδια και για ομάδα που διεκδικεί το πρωτάθλημα αυτό είναι επιεικώς απαράδεκτο.

Αποκλειστική προσφορά* χωρίς κατάθεση απο τη Novibet και το www.tostoixima.gr

Ο αθλητικός διευθυντής της Λειψίας, Μαξ Έμπερλ πριν το ματς στο Μόναχο είπε : «Αν ο Ενκουνκού ήταν καλά όλη την σεζόν μπορεί σήμερα να παίζαμε τελικό για την κατάκτηση του τίτλου» και κοίτα να δεις που -υποθετικό σενάριο βεβαίως- μπορεί να είχε δίκιο. Εγώ σας λέω ότι αν είχε τέσσερα παιχνίδια ακόμα και όχι ένα, η Λειψία θα το έπαιρνε το πρωτάθλημα από τους δύο που το χαρίζει ο ένας στον άλλον αλλά κανείς δεν το θέλει. Υποθετικό σενάριο επίσης.

Ακολουθήστε με και ΕΔΩ στο instagram!

Η Μπάγερν έφτασε νομίζω σε ένα σημείο που πρέπει να πει ως εδώ. Το να κατακτήσει και αυτό το πρωτάθλημα θα καλύψει μέρος του προβλήματος και δεν πρέπει να συμβεί αυτό. Τα λάθη είναι πολλά. Με βασικό την μη αντικατάσταση του Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι, δεύτερο η μεγάλη δύναμη σε παίκτες που είναι χρόνια στον σύλλογο, τρίτον η βιαστική πρόσληψη του Τόμας Τούχελ.

Αν έχεις δώσει τα κλειδιά και εμπιστεύεσαι έναν νεαρό προπονητή όπως είναι ο Γιούλιαν Νάγκελσμαν είσαι υποχρεωμένος να ακούσεις τις ιδέες του, να του δώσεις την ευκαιρία να φτιάξει την ομάδα που θέλει, να τον αφήσεις να “παλέψει” με παίκτες που έχουν την δική τους ιστορία σε έναν σύλλογο. Πιθανότατα κερδισμένος θα βγεις και εσύ και σίγουρα αυτός.

Διπλή προσφορά* δωρεάν για όλους στο Pamestoixima.gr!

Δεν πρέπει να τον “στείλεις” στην πρώτη στραβή. Δεν πρέπει να προτιμήσεις να ακούσεις παίκτες που έχουν ξεπεράσει το peak της απόδοσής τους (Νόιερ, Μίλερ, Γκορέτσκα) ή παίκτες που φαίνεται και από την συμπεριφορά τους ότι δεν θέλουν να είναι εκεί (Ντέιβις, Σανέ και κάποιον ξεχνάω σίγουρα). Μόλις έφυγε ο κολλητός του Νόιερ έφυγε ο Νάγκελσμαν. Μόλις έφυγε ο Νάγκελσμαν πλακώθηκαν ο Μανέ με τον Σανέ. Αλυσίδα.

Δεν πρέπει κανείς να ανησυχεί για την Μπάγερν Μονάχου φυσικά. Πιθανότατα θα πάρει ότι καλύτερο υπάρχει στην Γερμανική αγορά, θα ψωνίσει και από το εξωτερικό και θα επιστρέψει δυνατή, πλέον είναι και αναγκασμένη να το κάνει ως πρωταθλήτρια ή όχι θα το δούμε. Ίσως πάντως θα έπρεπε να το κάνει χωρίς τον Όλιβερ Καν και τον Χασάν Σαλιχάμιτζιτς.

Αυτοί ζυγίστηκαν, μετρήθηκαν και μοιάζουν λίγοι για να συγκρατήσουν μια αυτοκρατορία που τρέμει.