Ηλίας Βλάχος

Τρία ακόμα Χοακίν... μπορείς

Δευτέρα, 22 Μαΐου 2023 - 13:59

Στο 80ο λεπτό του κακού από άποψη θεάματος ντέρμπι της Σεβίλλης με την Μπέτις μπήκε στο γήπεδο ο Χοακίν. Φυσικά αποδοκιμάστηκε για να το πούμε κομψά από τον κόσμο της Σεβίλλης αλλά έκανε το πρώτο από τα τελευταία τέσσερα βήματα για το ρεκόρ.

Τρία ακόμα Χοακίν... μπορείς

Μπήκε στο γήπεδο για να παίξει το ματς νούμερο 619 στην καριέρα του στην Λα Λίγκα και τρία ματς πριν το τέλος είναι τρεις συμμετοχές πίσω από το ιστορικό ρεκόρ του Άντονι Θουμπιθαρέτα των 622 αγώνων στην Λα Λίγκα. Για να το ισοφαρίσει πριν αποχωρήσει.

Η ιστορία του Χοακίν με την Μπέτις θα μπορούσε να είναι μια ιστορία αγάπης που εκκίνησε από ένα ακόμη 0-0 με την Κομποστέλα τον Σεπτεμβριο του 2000 στην δεύτερη κατηγορία όταν και έκανε το ντεμπούτο του.

Διπλή προσφορά* δωρεάν για όλους στο Pamestoixima.gr!

Μιλάμε για έναν άνθρωπο που είναι κάτι παραπάνω από ένας παίκτης. Ο άνθρωπος είναι performer και αρκεί να μπείτε στον λογαριασμό του στο Instagram για να καταλάβετε τι εννοούμε. Παλαβός αλλά, ωραίος παλαβός. Σύμφωνα με τον ίδιο ο πρόεδρος της Μπέτις κάποτε έβαλε ιδιωτικό ντετέκτιβ για να τον παρακολουθεί στην ζωή του εκτός αγωνιστικών χώρων. Το πως έφυγε από την Μπετις για να πάει στην Βαλένθια είναι μια επίσης μυθική ιστορία που φανερώνει τον χαρακτήρα του.

Υπήρχε όρος στο συμβόλαιό του που έλεγε ότι η Μπέτις μπορούσε να τον δώσει δανεικό σε ομάδα που επιθυμούσε η ίδια και αν δεν πήγαινε θα πλήρωσε πρόστιμο. To 2006 o Χοακίν είχε πρόταση από την Βαλένθια και ήθελε να πάει. Ο πρόεδρος Λοπέρα με τον οποίο ήταν πάντα σε κόντρα του είπε ότι ο μόνος τρόπος να πάει σε ομάδα που φοράει άσπρα ήταν να δοθεί δανεικός στην Αλμπαθέτε στην δεύτερη κατηγορία.

Ο αθεόφοβος μπήκε στο αμάξι, πήγε στο γήπεδο της Αλμπαθέτε, αγόρασε μια φανέλα της ομάδας και περίμενε να περάσει κάποιος να τον βγάλει φωτογραφία έξω από τα γραφεία. Ζήτησε από την Αλμπαθέτε να κάνει πρόταση για τον δανεισμό του και την έκανε. Μέχρι να επιστρέψει σπίτι η πρόταση είχε απορριφθεί αλλά ο Λοπέρα είχε καταλάβει που έμπλεξε και τον πούλησε 25 εκατομμύρια στις νυχτερίδες.

Η καλύτερη του χρονιά στην Μπέτις ήταν το 2005 όταν η ομάδα τερμάτισε τέταρτη και κατέκτησε το κύπελλο και εκεί ο κόσμος τον λάτρεψε και χωρίς πλάκα, τον προσκύνησε.

Ακολουθήστε με και ΕΔΩ στο instagram!

Πήγε στην Μάλαγα, πήγε στην Φιορεντίνα και επέστρεψε. Μαζεύτηκαν 20.000 οπαδοί στο Μπενίτο Βιγιαμαρίν για να του πουν το καλώς επέστρεψες και τότε κατάλαβε ότι είναι μια σχέση που θα κρατήσει για πάντα και από τις δύο πλευρές. Αρχηγός, αδιαμφισβήτητος ηγέτης και σημαντικός ακόμη και στα 41 του. Έδωσε ασίστ με την Ράγιο Βαγεκάνο για το γκολ που σφράγισε την παρουσία της ομάδας στην Ευρώπη την επόμενη σεζόν.

Πιθανότατα θα ισοφαρίσει το ρεκόρ και επίσης είναι αρκετά πιθανό ότι αυτός ο ωραίος τρελός του ποδοσφαίρου θα μας απασχολήσει και μετά την αποχώρησή του. Θα είναι σχολιαστής αγώνων, εκπρόσωπος της Μπέτις, θα συμμετέχει στο Dancing with the Stars της χώρας, κανείς δεν ξέρει αλλά ο performer θα είναι εκεί.

Αποκλειστική προσφορά* χωρίς κατάθεση απο τη Novibet και το www.tostoixima.gr