Ηλίας Βλάχος

Η Ντάρμσταντ επέστρεψε με αναρχία και...

Τετάρτη, 24 Μαΐου 2023 - 14:12

Δεν έχει την καλύτερη επίθεση. Έχει χάσει περισσότερα ματς από την δεύτερη Χάιντενχαϊμ. Είναι δεύτερη σε μηδέν στην εστία. Δεύτερη σε συγκομιδή βαθμών εντός έδρας. Κι όμως... η Ντάρμσταντ πήρε πρώτη από όλους την άνοδο για την Μπούντεσλιγκα. Με αναρχία και... διαβάστε δεν το γράφω.

Η Ντάρμσταντ επέστρεψε με αναρχία και...

Η Ντάρμσταντ έχανε στο Μόναχο από την Μπάγερν με 1-0 με γκολ του Χουάν Μπερνάτ και στις 6 Μαΐου του 2017 υποβιβαζόταν για τρίτη φορά στην ιστορία από την Μπούντεσλιγκα.

Επέστρεψε 6 χρόνια και 13 ημέρες μετά με την νίκη της 1-0 απέναντι στο Μαγδεμβούργο με γκολ του Φίλιπ Τιτς και το γιόρτασε με την ψυχή της.

Τίποτα δεν έγινε τυχαία.

Τρεις προσωπικότητες ήταν τα κλειδιά για την επιστροφή ο πρόεδρος Ρούντιγκερ Φριτς, ο αθλητικός διευθυντής Κάρστεν Βέλμαν και φυσικά ο κόουτς Τόρστεν Λίμπερκνεχτ.

Super Προσφορά χωρίς Κατάθεση για το Κύπελλο Ελλάδας Novibet

To Ντάρμσταντ είναι μια πόλη περίπου 160.000 κατοίκων στα Νότια του Ρήνου. Κοντά στην Φρανκφούρτη ας το πούμε έτσι. Αναγνωρισμένο από το 1997 ως επίκεντρο της επιστήμης και της έρευνας από το Υπουργείο εσωτερικών της χώρας. Είναι μια πόλη με πρεστίζ και στο Επιστημονικό και Συνεδριακό κέντρο Νταρμστάντιουμ, στο κέντρο της πόλης μαζεύονται επιστήμονες από όλο τον κόσμο, μερικές φορές απλά, για να συζητήσουν.

Η ομάδα, λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία του www.transfermarkt.de , έχει το τέταρτο πιο ακριβό ρόστερ στην δεύτερη κατηγορία της Γερμανίας και μάλλον είναι κολακευτικό αυτό. Ακόμη και με το τέταρτο πιο ακριβό ρόστερ πάντως χρειάζεσαι υπομονή, τεχνογνωσία και είναι απαραίτητο να ξεπεράσουν όλοι τον εαυτό τους. Από τον τελευταίο ως τον πρώτο άνθρωπο της ομάδας, εν προκειμένω τον πρόεδρο Ρούντιγκερ Φριτς.

Ακολουθήστε με και ΕΔΩ στο instagram!

Ο 61χρονος ήταν πρόεδρος όταν η ομάδα ανέβηκε στην Μπούντεσλιγκα και το 2015 αλλά αυτό, όπως λέει τότε : «Έγινε κατά λάθος». Τότε η Ντάρμσταντ είχε το μικρότερο μπάτζετ, το χειρότερο στάδιο και δίκαια επέστρεψε στην δεύτερη κατηγορία αλλά τώρα είναι πιο έτοιμη. Ο πρόεδρος έχει ανακατασκευάσει το Μερκ Στάντιον, ένα γήπεδο δεκαοκτώ χιλιάδων θεατών και είναι μέλος του Δ.Σ. της λίγκας και σε ένα από τα σενάρια που κυκλοφορούν, μελλοντικός πρόεδρος.

Αν για κάτι πρέπει να πούμε ότι ήταν τυχερός ο Φριτς ήταν η επιλογή προπονητή. Ναι, ο Τόρστεν Λίμπερκνεχτ έχει πάρει ξανά άνοδο στην Μπούντεσλιγκα με την Μπράουνσβαϊγκ πριν από δέκα χρόνια. Την ξέρει την δουλειά αλλά αν ο Μάρκους Άνφανγκ δεν έλεγε ψέματα ότι έχει κάνει εμβόλιο Covid δεν θα είχε φύγει ποτέ από τον πάγκο για να αναλάβει ο Λίμπερκνεχτ το καλοκαίρι του 2021. Αν όμως ο κόουτς δεν έβρισκε ταπεινότητα και οικογενειακό κλίμα θα είχε φύγει και αυτός προ πολλού και δεν θα βοηθούσε ποτέ την Ντάρμσταντ να κάνει την υπέρβαση φέτος, μέσα στην ταπεινότητα για να αφήσει πίσω της ομάδες με διπλάσιο μπάτζετ, όπως το Αμβούργο.

Μιλώντας για Αμβούργο πάμε και στον τρίτο της παρέας. Ο αθλητικός διευθυντής Κάρστεν Βέλμαν ήταν τερματοφύλακας στην ποδοσφαιρική καριέρα του. Εντυπωσιακό ότι έπαιξε τόσο στην Σαν Πάουλι όσο και στο Αμβούργο. Όταν σταμάτησε το ποδόσφαιρο έγινε σκάουτερ στο Κίελο και από τον Φεβρουάριο του 2019 πήρε τον ρόλο του στην Ντάρμσταντ. Αυτός ανακάλυψε και έφερε στον σύλλογο τον πρώτο σκόρερ, Φίλιπ Τιτς που πέτυχε και το γκολ της ανόδου. Ο Τιτς αγωνιζόταν στην τρίτη κατηγορία με την Βέχεν, στο Βίσμπαντεν κοντά στο Ντάρμσταντ δηλαδή.

Το σύνθημα στα μπλουζάκια με τα οποία πανηγύρισαν την άνοδο δεν μπορώ να το μεταφέρω... θα το συνοψίσω σε τρεις λέξεις και κάποια σχεδιάκια και όποιος κατάλαβε, κατάλαβε τι είναι η Ντάρμσταντ που θα δούμε την επόμενη σεζόν στην Μπούντεσλιγκα.

«Αναρχία και κα@λα»

Διπλή προσφορά* δωρεάν για όλους στο Pamestoixima.gr!