Ηλίας Βλάχος

Ο μεγαλύτερος εχθρός του Ρόις είναι το σώμα του

Κυριακή, 28 Μαΐου 2023 - 15:20

Δεν μπορείς να πολεμήσεις την φύση, δεν μπορείς να τα βάλεις με την βαρύτητα, μερικές φορές δεν μπορείς να παλέψεις τίποτα. Αλλά δεν τα παρατάς όπως δεν τα παρατάει ο Μάρκο Ρόις ο οποίος σε όλη την ποδοσφαιρική καριέρα παλεύει με αντίπαλο, το σώμα του.

Ο μεγαλύτερος εχθρός του Ρόις είναι το σώμα του

Αν η Ντόρτμουντ κατακτούσε το πρωτάθλημα δεν μπορούσες να κοιτάξεις πέρα από τον Σεμπαστιάν Αλέρ για ήρωα της χρονιάς μετά από όσα πέρασε...

Τώρα που η Ντόρτμουντ έχασε το πρωτάθλημα δεν μπορείς παρά να σκεφτείς ότι ο Μάρκο Ρόις πρέπει να είναι ο πιο άτυχος παίκτης στην ιστορία του Γερμανικού ποδοσφαίρου...

Novibet και www.tostoixima.gr δημιούργησαν προσφορά* χωρίς κατάθεση μόνο για λίγες μέρες!

Ο μεγαλύτερος εχθρός του σπουδαίου Ρόις είναι το ίδιο του το σώμα. Τον πρώτο τίτλο της καριέρας, αυτός ο παίκτης, τον κατέκτησε σε ηλικία 28 χρόνων και δεν μπορούσε καν να τον χαρεί. Πριν από εκείνο το ματς είχε δηλώσει πως θα έπαιζε στον τελικό αυτό έστω και με ένα πόδι. Η πικρή αλήθεια είναι ότι έτσι τελείωσε για αυτόν ο τελικός. Αντικαταστάθηκε στο ημίχρονο απέναντι στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης με την διάγνωση την επόμενη ημέρα να είναι ρήξη χιαστού.

«Θα έδινα όλα μου τα χρήματα απλά για να είμαι υγιής, για να μπορώ να κάνω την δουλειά μου, να κάνω αυτό που αγαπάω, να παίζω ποδόσφαιρο» είχε δηλώσει το 2017 στο GQ.

Εκείνος ο τραυματισμός ήταν ο τρίτος σοβαρός τραυματισμός σε μια τριετία. Μια τριετία που τον είχε δει να χάνει το Παγκόσμιο κύπελλο που κατέκτησε η Γερμανία το 2014. Ο τραυματισμός του στον ταλαιπωρημένο του αστράγαλο ανακοινώθηκε στις 7 Ιουνίου, μετά από έναν φιλικό αγώνα με την Αρμενία, με την νάσιοναλμανσαφτ να κάνει πρεμιέρα στην διοργάνωση στις 16 Ιουνίου.

Έχασε ακόμη λόγω τραυματισμών το Euro 2016, το Euro 2020 και το Παγκόσμιο κύπελλο του 2022. Αυτός ο σπουδαίος παίκτης έχει παίξει μόλις τρία παιχνίδια σε Παγκόσμιο κύπελλο και δύο σε Ευρωπαϊκά πρωταθλήματα.

Δεν έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα ποτέ. Δεν έχει κατακτήσει Ευρωπαϊκό τίτλο χάνοντας από την Μπάγερν Μονάχου τον τελικό του Champions League το 2013. Δεν έχει κατακτήσει τίποτα με την Εθνική Γερμανίας.

Η τροπαιοθήκη του έχει μόλις δύο κύπελλα (16/17, 20/21), τρία Σούπερ Καπ, ένα τρόπαιο με το οποίο ελάχιστοι ασχολούνται στην Γερμανία και ένα τοπικό πρωτάθλημα με την Άλεν το 2008. Ψίχουλα για την ποιότητά του.

Διπλή προσφορά* δωρεάν για όλους στο Pamestoixima.gr!

Η Ντόρτμουντ τον απομάκρυνε από τις ακαδημίες της το 2004 γιατί θεωρούσε ότι με τον σωματότυπο που έχει δεν θα μπορέσει να παίξει ποδόσφαιρο. Πήγε στις ακαδημίες της Άλεν και έπαιξε με την πρώτη ομάδα στην δεύτερη κατηγορία (2008/09) για μόλις μια σεζόν πριν τον αρπάξει η Γκλάντμπαχ για ένα εκατομμύριο. Εκεί έπαιξε μια τριετία με 99 αγώνες στην Μπούντεσλιγκα όπου πέτυχε 37 γκολ και έδωσε 25 ασίστ και ήρθε η ώρα για την επιστροφή στην Μπορούσια με 17 εκατομμύρια Ευρώ το 2012.

Μετά το τελευταίο πρωτάθλημα.

Σε αυτές τις έντεκα σεζόν έχει παίξει μόλις τρεις φορές πάνω από τριάντα παιχνίδια πρωταθλήματος και μόλις έξι πάνω από είκοσι-έξι ματς. Συνολικά από την ημέρα που επέστρεψε στην λατρεμένη του Ντόρτμουντ έχει παίξει μόλις στο 71,7% των αγώνων Μπούντεσλιγκα.

Ακολουθήστε με και ΕΔΩ στο instagram!

Το χαμένο πρωτάθλημα σε αυτή την τρελή τελευταία αγωνιστική της Μπούντεσλιγκα στον αγώνα με την Μάιντς πόνεσε. Πόνεσε ίσως περισσότερο από οτιδήποτε άλλο. Προσωπικά δεν μπορώ να καταλάβω πως δεν ξεκινάς αυτόν τον παίκτη βασικό, σε αυτόν τον αγώνα. Είναι ο ηγέτης, ο μόνος που πιθανότατα θα τον δει ο αντίπαλος και θα πει “Ουάου παίζει ο Ρόις”, ο παίκτης που κλείδωσε την νίκη στο προηγούμενο ματς με την Άουγκμπουργκ και ας μην σκόραρε, ο παίκτης που θα αφήσει την ψυχή του στο γήπεδο για την νίκη.

Αυτό το παιχνίδι ήταν το παιχνίδι της ζωής του και για άλλη μια φορά αποχώρησε με δάκρυα. Για άλλη μια φορά πληγώθηκε. Δεν υπάρχει περίπτωση να παρατήσει την μάχη. Δεν ξέρει πως να το κάνει. Πιθανότατα η Ντόρτμουντ δεν θα βρει ξανά την Μπάγερν Μονάχου τόσο κακή αλλά ο Μάρκο θα προσπαθεί, θα προσπαθεί και με ένα πόδι θα τα βάλει ξανά με τον εχθρό του, όχι την Μπάγερν αλλά το κορμί του.