Ηλίας Βλάχος

Ο Μπόβε μπροστά στον Τότι

Τετάρτη, 31 Μαΐου 2023 - 14:46

Λένε πως μόνο όταν είσαι στην Ρώμη μπορείς να καταλάβεις... την Ρώμη. Προφανώς και μόνο όταν παίζεις για την Ρόμα μπορείς να καταλάβεις τι σημαίνει Ρόμα. Ρωτήστε τον Τότι. Τον Ντε Ρόσι. Τον Λόσι. Τον Μπόβε.

Ο Μπόβε μπροστά στον Τότι

Υπήρχαν κάποιοι που πίστευαν ότι την παράδοση των σπουδαίων που έπαιξαν και έμειναν πιστοί στον σύλλογο από την αρχή ως το τέλος θα την συνεχίζει ο Νικολό Τζανιόλο. Φευ. Ο Τζανιόλο βρίσκεται κάπου στην Γαλατάσαραϊ ψάχνοντας τρόπο να επιστρέψει στο Ιταλικό ποδόσφαιρο, για να σώσει την καριέρα του, πνιγμένος από ατζέντηδες, χρήματα, φήμη, οικογένεια. Η φανέλα της Ρόμα μπορεί να μην έχει τα τρόπαια, την ιστορία, την αίγλη αν θέλετε της Μίλαν, της Ίντερ ή της Γιουβεντους αλλά είναι εξίσου βαριά.

Σεβίλλη-Ρόμα με 0% γκανιότα στο Pamestoixima.gr

Όπως ο Τότι... όπως ο Ντε Ρόσι... έτσι και ο Εντοάρντο Μπόβε είναι Ρωμαίος και αναγνωρίζει το βάρος της φανέλας.

O Μπόβε ετοιμάζεται να παίξει στον πρώτο Ευρωπαϊκό τελικό της καριέρας του κάτι που ούτε ο Τότι αλλά ούτε ο Ντε Ρόσι έζησαν. Μάλιστα η Ρόμα έφτασε στον τελικό με την... ιδιοκτήτρια του Europa League Σεβίλλη με γκολ του νεαρού Μπόβε, το μοναδικό στα διπλά ματς με την Λέβερκουζεν.

Ακολουθήστε με και ΕΔΩ στο instagram!

Όταν δεν προπονείται σπουδάζει, συγκεκριμένα οικονομικές επιστήμες και μάνατζμεντ. «Διαβάζει συνέχεια. Έτσι τον έχουν μάθει» λέει ο Μουρίνιο για έναν από τους bambini του που κάθε άλλο παρά bambini είναι μέσα στο γήπεδο : «δαγκώνει, τρέχει παντού και δίνει τα πάντα» λέει ο Πορτογάλος και τέτοιοι παίκτες φυσικά του αρέσουν.

Πέρσι έπαιζε κάτι πεντάλεπτα. Φέτος άρχισε με εικοσάλεπτα και τώρα είναι βασικός σε αρκετά παιχνίδια και δεν είναι ο μόνος. Ο Ταχίροβιτς, ο Πιζίλι, ο Μισόρι όλοι έρχονται αναγκαστικά από την Primavera για μια ομάδα πληγωμένη από τραυματισμούς που δεν ξόδεψε τίποτα το περασμένο καλοκαίρι έχοντας πετύχει συμβιβασμό με την UEFA για την παραβίαση του Financial Fair Play.

Σεβίλλη – Ρόμα 1:2.90 Χ:3.05 2:3.00

Μεγάλη μπαλιά για τον Έιμπραχαμ... κεφαλιά προς τα πίσω... διεκδικίσιμη μπάλα, την παίρνει, περνάει άλλον έναν, ξανά για τον Έιμπραχαμ... γυριστό σουτ, διώχνει ο Χραντέτσκι πρώτος στην μπάλα.... 1-0. Μπροστά στον Φραντσέσκο Τότι που παραληρεί στην κερκίδα.

Ο εκφωνητής του γηπέδου φωνάζει για τον σκόρερ απέναντι στην Λέβερκουζεν : «Romano e Romanistα... Edoardooooooooooo» Μπόβε φωνάζει ο κόσμος και παραληρεί.

Novibet και www.tostoixima.gr δημιούργησαν προσφορά* χωρίς κατάθεση μόνο για λίγες μέρες!

Μόλις έγινε 21. Μόλις πέτυχε το τρίτο γκολ της καριέρας του με την Ρόμα και ετοιμάζεται να παίξει στον πρώτο μεγάλο τελικό γιατί πέρσι παρακολουθούσε από τον πάγκο. Αυτή είναι η ζωή του Εντοάρντο Μπόβε.

La vita è bella