Ηλίας Βλάχος

Ερικ Τεν Χά-ος

Τρίτη, 5 Σεπτεμβρίου 2023 - 14:57

Βαριά η λέξη χάος... και δεν αφορά μόνο τον Έρικ Τεν Χαγκ αλλά βλέπετε, βόλεψε το όνομά του για τον τίτλο. Έτσι κι αλλιώς η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η λέξη χάος είναι συνώνυμες τα τελευταία χρόνια.

Ερικ Τεν Χά-ος

Δεν μπορείς να πεις με σιγουριά τι φταίει και αυτός ο σύλλογος - όχι η αλήθεια είναι ότι δεν πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο - με τα χρήματα που έχει ξοδέψει δεν διεκδικεί το πρωτάθλημα. Και όχι απλά δεν διεκδικεί, δεν είναι καν κοντά.

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Όσο περνάνε τα χρόνια, μπορεί να κοροϊδεύετε τον Μουρίνιο για το στυλ παιχνιδιού, για τα λεωφορεία στην εστία, για την γκρίνια του, για ότι θέλετε, αλλά αυτό που είχε πει ότι το σπουδαιότερο επίτευγμα της καριέρας του είναι ότι βγήκε δεύτερος με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ το 2018 είναι διάολε, αλήθεια.

Έχοντας την τύχη να περιγράψω το ντέρμπι της Άρσεναλ με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για τα κανάλια Novasports πρώτον θέλω να πω ότι πιο δίκαιο αποτέλεσμα θα ήταν η ισοπαλία αλλά, σπάνια υπάρχει δικαιοσύνη στο ποδόσφαιρο για αυτό και είναι ωραίο. Λίγα εκατοστά και ήταν όφσαϊντ ο Γκαρνάτσο, ένα λάθος από την Γιουνάιτεντ, γκολ ο Ράις, καληνύχτα. Λεπτές ισορροπίες. Το τρίτο γκολ δεν το βάζω καν στην συζήτηση γιατί εκεί δεν υπάρχουν θέσεις, δεν υπάρχει τίποτα, όλοι μπροστά μήπως ισοφαρίσει η Γιουνάιτεντ μια κόντρα και 3-1.

Ασχολούμαστε τώρα με το χάος

Δεν με απασχολεί ότι από την ημέρα που ανέλαβε ο Ολλανδός μάνατζερ έχει ξοδέψει 450 εκατομμύρια και κατέληξε να τελειώσει το ντέρμπι με στόπερ τους Μαγκουάιρ και Έβανς. Προσωπικά, καλοί, φιλότιμοι αλλά επιτρέψτε μου... όχι. Τέλος πάντων αυτό ήταν και ατυχία αν σκεφτούμε ότι τραυματίστηκε στο προηγούμενο ματς ο Βαράν και κατά την διάρκεια του αγώνα με την Άρσεναλ οι Μαρτίνες και Λίντελεφ. Ίσως και να το περίμενε ο Ολλανδός για αυτό και είχε δύο στόπερ στον πάγκο. Δεν είναι σύνηθες.

Δεν με απασχολεί ότι αριστερά έπαιξε ο Νταλότ. Πρώτον, περιέργως ο Πορτογάλος ήταν καλός αμυντικά και είχε τρομερή βοήθεια από τον Ράσφορντ όπως και ο Γουάν Μπισάκα απέναντι από τον Άντονι. Επίσης ο Νταλότ έπαιξε γιατί είναι τραυματίες ο Σο και ο Μαλάσια και ο Ρεγκιλόν που αποκτήθηκε την τελευταία ημέρα των μεταγραφών ήταν στον πάγκο αλλά γιατί να παίξει όταν ο Πορτογάλος ήταν καλός.

Θα με απασχολήσει το ότι η Γιουνάιτεντ είχε μόνο έναν τρόπο να απειλήσει την Αρσεναλ, τις αντεπιθέσεις. Θα με απασχολήσει ότι ένας προπονητής που έπαιζε ποδόσφαιρο κυριαρχίας στην είναι τόσο φοβικός. Θα με απασχολήσει ότι αν και ήταν απόλυτα έτοιμος ο Χοιλούν όπως είχε πει ο Ολλανδός έπαιξε μπροστά ο αγέλαστος Μαρσιάλ και ο νεαρός Δανός, στον λίγο χρόνο που έπαιξε ήταν φανερό ότι απασχόλησε περισσότερο την άμυνα του Αρτέτα από ότι ο Γάλλος για 67 λεπτά.

Θα με απασχολήσει η απουσία του Σάντσο και ότι ακολούθησε αυτήν. Ο Τεν Χαγκ είχε ότι ο παίκτης δεν είναι στο επίπεδο που πρέπει στις προπονήσεις και ο παίκτης απάντησε ότι είναι και είπε ψεύτη τον προπονητή. Ουσιαστικά ο Σάντσο τελείωσε. Κι άλλα πεταμένα λεφτά. Τρεις είναι οι λύσεις ή Σαουδική Αραβία ή προπόνηση με την δεύτερη ομάδα ή διακοπή συμβολαίου και δεν μπορώ να πω ότι δεν τον έχει βοηθήσει ο Τεν Χαγκ ειδικά πέρσι που τον έστειλε στην Ολλανδία σε ειδικό κέντρο για να βρει κυρίως ψυχολογική και μετά αγωνιστική ηρεμία.

Θα με απασχολήσουν οι Γκλέιζερς που έχουν βάλει πωλητήριο εδώ και δέκα μήνες αλλά τελικά φαίνεται να λένε όχι στα έξι δισεκατομμύρια από το Κατάρ γιατί πιστεύουν ότι μπορούν να πάρουν δέκα εκατομμύρια το 2025. Και όχι δεν μου αρέσει η ιδέα να πάει η ομάδα σε ανθρώπους από το Κατάρ αλλά είναι καλύτερα από το να είναι "αιχμάλωτη" των Αμερικανών και χρεωμένη.

Στο instagram θα με βρείτε ΕΔΩ

Με απασχολεί ότι υπάρχουν παίκτες όπως ο Μαγκουάιρ για παράδειγμα που προτιμούν να κάτσουν πάνω στα λεφτά του συμβολαίου τους από το να πάνε να παίξουν ποδόσφαιρο αλλού. Με απασχολεί ο Σάντσο που θεωρεί ότι αυτό που κάνει είναι αρκετό για να είναι βασικός στην Γιουνάιτεντ. Με απασχολεί ότι κανείς δεν έρχεται να πάρει παίκτες στους οποίους έχει μπει πωλητήριο εδώ και πέντε μήνες ούτε καν από την Σαουδική Αραβία, με ποιόν να μιλήσουν άλλωστε, υπάρχει αθλητικός διευθυντής;

Με απασχολεί ότι ένας προπονητής που πήρε ήδη δύσκολες αποφάσεις (Κριστιάνο, Ντε Χέα κλπ.), τις πήρε με αξιοπρέπεια και αυτοπεποίθηση αλλά βγαίνει και λέει ότι ήταν λάθος η γωνία του VAR και ο Γκαρνάτσο δεν ήταν οφσάιντ. Με απασχολεί ότι αρχηγός είναι ο Μπρούνο Φερνάντες. Αν δεν το θυμάστε έπαιξε και στα 90 λεπτά με την Αρσεναλ. Ναι αλήθεια, εκεί ήταν. Με απασχολεί αυτή η φανέλα που φόρεσε η ομάδα στο Εμιρεϊτς.

Το μέτρο έχει χαθεί, το χάος είναι εδώ, δεν έφυγε και οι καλές ομάδες αυξάνονται στην Αγγλία και η Γιουνάιτεντ αυτή την στιγμή, δεν είναι μέσα στις καλές ομάδες.