Ηλίας Βλάχος

Ιρλανδία: Πάθος στο πάθος

Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2023 - 14:40

Βλέποντας την Ιρλανδία στην αναμέτρηση με την Ολλανδία, βασικό της προσόν είναι το πάθος και η ένταση μπροστά στον κόσμο της, στο Αβίβα Στέντιουμ. Ποιότητα σαν ομάδα δεν έχει ιδιαίτερη.

Ιρλανδία: Πάθος στο πάθος

Οι δύο απώλειες του αγώνα με την Ολλανδία ακούγονται λίγες αλλά ήταν αρκετά σημαντικές. Έλειψε ο αριστερός μπακ-χαφ Στίβενς και κυρίως ο επιθετικός της Μπράιτον, Έβαν Φέργκιουσον.

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Η μεγάλη διαφορά του δικού μας αγώνα τον Οκτώβριο με τον αγώνα των Ιρλανδών απέναντι στην Ολλανδία, δεν είναι ότι θα επιστρέψουν αυτοί οι δύο αλλά ότι η ομάδα του Στίβεν Κένι έχει πλέον 99,9% αποκλειστεί.

Οι Ιρλανδοί έχουν τρεις αγώνες μπροστά τους, είναι στο -6 από τους Ολλανδούς που υποθέτουμε ότι θα κερδίσουν το ένα από τα τέσσερα ματς που τους μένουν και είναι εντός έδρας, με το Γιβραλτάρ. Αυτό από μόνο του αρκεί για να αφήσει εκτός την Ιρλανδία.

Ακολουθήστε με και ΕΔΩ στο instagram!

Η Ιρλανδία για ένα ημίχρονο ήταν άψογη τακτικά απέναντι στην Ολλανδία, πρέσαρε αρκετά, έφτιαξε φάσεις με το πρέσινγκ που έκανε, εκμεταλλευόμενη λάθη των Οράνιε. Στο δεύτερο ημίχρονο έμοιαζε κουρασμένη και ψυχικά αδύναμη να αντιδράσει όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ. Σε κάνει να απορείς ότι στο τέλος του αγώνα, με τρεις και τέσσερις επιθετικούς στο γήπεδο δεν έκανε ούτε μια σέντρα, ούτε μια δυνατή εκτέλεση πλαγίου. Μοιάζει να μην είναι ομάδα που θέλει να παίζει απελπισμένα και αυτό είναι καλό για την Ελλάδα.

Πιο επικίνδυνη με Φέργκιουσον

Η επιστροφή του Φέργκιουσον σίγουρα θα την ανεβάσει επίπεδο γιατί ο Ίντα που έπαιξε και σκόραρε με πέναλτι απέναντι στην Ολλανδία, δεν είναι στο level του 18χρονου.

Κατοχή μπάλας, ηρεμία στο πρέσινγκ και να μην ξεχνάμε ότι δεν είναι κακό να στέλνουμε την μπάλα μακριά με ένα γέμισμα. Αν βγάλει το πρώτο ημίχρονο η ομάδα του Γκουστάβο Πογέτ στα ίσα ή μπροστά στο σκορ όλα θα είναι καλά. Πρέπει όμως να αντιτάξει πάθος, στο πάθος των Ιρλανδών μόνο έτσι θα φύγει νικήτρια από το Δουβλίνο.