Ηλίας Βλάχος

Λύση η πρόβλημα ο Μπέλιγχαμ;

Τρίτη, 26 Σεπτεμβρίου 2023 - 14:10

Ο Τζουντ Μπέλιγχαμ είναι αναμφίβολο ότι έχει κάνει σπουδαία εκκίνηση στην σεζόν για την Ρεάλ Μαδρίτης. Η απουσία του Βίνι τον έχει βοηθήσει ακόμη περισσότερο να είναι πρωταγωνιστής. Ο Βραζιλιάνος όμως επιστρέφει. Ο Άγγλος που χωράει στην ενδεκάδα; Είναι λύση ή πρόβλημα για τον Κάρλο Αντσελότι;

Λύση η πρόβλημα ο Μπέλιγχαμ;

Εχοντας την ευκαιρία να περιγράψω το ντέρμπι Madrileno της Ατλέτικο με την Ρεάλ για τα κανάλια Novasports πρώτον να πω ότι οι ροχιμπλάνκος πήραν μια εύκολη νίκη. Αν δεν είχαν ριζωμένο μέσα τους βαθιά το αίσθημα της αυτοπροστασίας - να προστατεύσουν δηλαδή το τέρμα τους με κάθε κόστος - θα μπορούσαν να έχουν νικήσει ακόμη πιο εύκολα.

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Από εκεί και πέρα.

Δεν θα πω ότι είμαι ο μεγαλύτερος φαν του Τζουντ Μπέλιγχαμ αλλά αναγνωρίζω ότι είναι ένας καλός παίκτης. Πείτε μου όμως ποια είναι η θέση του;

Δεν ήταν φυσικά αυτός το πρόβλημα του αγώνα με την Ατλέτικο. Οι προπονητές πάντα έχουν κάτι στο νου τους για την ενδεκάδα που ρίχνουν στο γήπεδο. Είναι οι μόνοι που γνωρίζουν τις αντοχές των παικτών τους, αν μπορούν και πόσο μπορούν να παίξουν, για αυτό και δεν θα κρίνω το γιατί δεν ξεκίνησε το ματς ο Χοσέλου. Ο Αντσελότι ξέρει καλύτερα από εμένα. Ήταν προφανές όμως από το εικοστό λεπτό και μετά ότι ήταν απαραίτητος στο γήπεδο. Όταν μπήκε ήταν αργά.

Ακολουθήστε με και ΕΔΩ στο instagram!

Η άμυνα ήταν σε τραγική ημέρα, ειδικά ο Άλαμπα. Χάθηκαν όλες οι μονομαχίες ψηλά... ΟΛΕΣ... ενώ και χαμηλά δεν μπορείς να πεις ότι κέρδισε η Ρεάλ.

Απέναντι σε τρία θηρία (Σάβιτς-Χιμένες-Ερμόσο) η Ρεάλ έβαλε στην περιοχή... τον Ροντρύγκο. Υποτίθεται ότι ο Μπέλιγχαμ έπαιζε μαζί του μπροστά. Υποτίθεται.

Την περισσότερη ώρα του την πέρασε μακριά από την περιοχή, στο έδαφος για να γκρινιάζει για φάουλ χωρίς να έχει δίκιο τις περισσότερες φορές και τελείωσε το ματς χωρίς να τον καταλάβουν τα τρία θηρία και με μόλις μια τελική προσπάθεια (έτσι λέει η στατιστική), την οποία δεν θυμάμαι και φυσικά δεν βρήκε στόχο.

Ο Αντσελότι έχει πει ότι δεν του λείπει ο Μπενζεμά γιατί σκοράρει ασταμάτητα ο Μπέλιγχαμ. Ιεροσυλία.

Εξάρι δεν είναι. Οκτάρι - τουλάχιστον όπως θέλει τα οκτάρια της η Ρεάλ Μαδρίτης δηλαδή να είναι μαέστροι τύπου Κρόος ή Μόντριτς - δεν είναι. Δεκάρι ούτε να το συζητάς. Επιθετικός όχι. Ακραίος επιθετικός... μπορεί, αλλά έρχεται μόνιμα στον άξονα για να παίξει μπάλα. Το μόνο που μπορώ να φανταστώ είναι ότι είναι δεύτερος επιθετικός, περιφερειακός που λένε. Τα περισσότερα γκολ που έχει βάλει, δείχνουν έναν οπορτουνιστή, έναν παίκτη που ξέρει να βρίσκεται στην ιδανική θέση την κατάλληλη στιγμή για να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα και αυτό είναι σπουδαία ικανότητα.

Δεν τον έχετε δει ποτέ να κάνει τριαντάρα ή σαραντάρα μπαλιά. Είναι παίκτης που οδηγεί την μπάλα και κυρίως είναι παίκτης που μου μοιάζει να μπερδεύει την ίδια την ομάδα του. Τα νούμερα του στις μεταβιβάσεις μέχρι στιγμή φέτος αποδεικνύουν ότι ούτε έχει την εμπιστοσύνη των συμπαικτών του για να παίρνει την μπάλα περισσότερο από τα άλλα χαφ αλλά ούτε και την προωθεί. Σίγουρα όμως είναι ο πιο επικίνδυνος για την αντίπαλη εστία.

Ο Αντσελότι για να τον χωρέσει στην ενδεκάδα παίζει - όσο λείπει ο Βίνι Ζούνιορ - ρόμβο στο κέντρο 4-4-2. Με τον Χοσέλου στην ενδεκάδα παίζει στο δέκα, χωρίς τον Χοσέλου προχθές υποτίθεται στην επίθεση. Ο Βίνι όμως επιστρέφει και ο Μπέλιγχαμ θα πρέπει να πάει ξανά στα άκρα και μάλλον δεξιά, γιατί στην τριάδα του κέντρου δεν μοιάζει να έχει θέση ειδικά με τον Βαλβέρδε να φαίνεται πως έχει βρει την φόρμα του και να είναι η πρώτη επιλογή πίσω από Κρόος και Μόντριτς. Μπορεί να παίζει πιο πίσω ο Κρόος σαν εξάρι και να μπει σαν οκτάρι στο γήπεδο ο Άγγλος. Αυτή τη στιγμή πάντως μοιάζει, ο Μπέλιγχαμ μοιάζει περισσότερο με πρόβλημα στις λύσεις που θέλει να δώσει ο Αντσελότι στην ομάδα του και παρά σαν λύση σε όλα του τα προβλήματα.

Πάντως θα του πω ένα μπράβο, εκτός από αυτό για τα γκολ που έχει πετύχει. Εχει ωραίο πανηγυρισμό.