Ηλίας Βλάχος

Ο Τσάμπι της Λέβερκουζεν

Τρίτη, 10 Οκτωβρίου 2023 - 14:58

Μοιάζει με ομάδα βγαλμένη από κόμικ. Με ασταμάτητη μηχανή. Η Λέβερκουζεν είναι πρώτη στην Γερμανία και αυτό δεν είναι μια εικονογραφημένη ιστορία αλλά η πραγματικότητα και ο Τσάμπι Αλόνσο δικαιολογημένα, για την ώρα, αποθεώνεται.

Ο Τσάμπι της Λέβερκουζεν

Ο Κάρλο Αντσελότι είπε πως θα ήθελε, με την αποχώρησή του, η Ρεάλ Μαδρίτης να πάει στα χέρια Ισπανού προπονητή και πρόσθεσε πως αν έχει σημασία η άποψη του -και έχει- αυτός ο προπονητής θα ήθελε να είναι ο Τσάμπι Αλόνσο.

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

O Ζοσέ Μουρίνιο σε ανύποπτο χρόνο έχει δηλώσει πως είναι αναμενόμενο ότι ο Ισπανός θα γίνει ένας εξαιρετικός προπονητής.

Η Λέβερκουζεν είναι στην κορυφή της Μπούντεσλιγκα στις τέσσερις από τις επτά αγωνιστικές φέτος στην Γερμανία. Δεν ξέρεις πως να το αντιμετωπίσεις όταν μιλάς για μια ομάδα που πολλές φορές έφτασε στην πηγή αλλά δεν ήπιε νερό. Μια ομάδα που δεν έχει κατακτήσει ποτέ το πρωτάθλημα.

Ο Τσαμπιέρ Αλόνσο Ολάνο βρισκόταν στην δεύτερη ομάδα της Σοσιεδάδ και έμαθε να παίζει μπάλα στις παραλίες του Σαν Σεμπαστιάν. Εκτός από τους Βάσκους της Σοσιεδάδ, υπηρέτησε πιστά Λίβερπουλ, Ρεάλ Μαδρίτης και Μπάγερν Μονάχου, κέρδισε τρόπαια παντού και επίσης παντού ήταν το μυαλό που έκανε την μηχανή να δουλεύει.

Κάτι που κάνει και τώρα στις ασπιρίνες του Λέβερκουζεν.

H ομάδα σπάει τα κοντέρ. Eχει πέντε σερί νίκες εντός έδρας φέτος σκοράροντας 19 φορές κάτι που συνέβη τελευταία φορά πριν από μια δεκαετία περιέργως, με άλλον έναν πρώην παίκτη της Λίβερπουλ στον πάγκο, τον Σάμι Χίπια.

Οι δεκαεννέα βαθμοί μετά από επτά παιχνίδια στο πρωτάθλημα είναι επίσης ρεκόρ για την ιστορία του συλλόγου όπως και τα 23 γκολ που έχει πετύχει σε αυτές τις αγωνιστικές.

Ο Βίκτορ Μπόνιφεϊς έχει σκοράρει 7 φορές σε 7 παιχνίδια και είναι ο πρώτος παίκτης στην ιστορία του συλλόγου που τα καταφέρνει.

Δεν είναι η μόνη έξυπνη μεταγραφή του. Ο Τσάκα, ο Χόφμαν, ο Γκριμάλδο, ο Στάνισιτς και αυτοί που δεν έχουμε δει καλά ακόμα όπως ο Τέλα ή ο Αρτούρ δείχνουν ότι ο κόουτς βλέπει, ότι ξέρει. Η παραμονή του Φρίμπονγκ με νέο συμβόλαιο δείχνει επίσης ότι κανείς δεν θέλει να φύγει. Το παραμύθι για την ώρα κυλάει υπέροχα όπως είναι υπέροχο να βλέπεις την Λέβερκουζεν να παίζει ποδόσφαιρο.

Είτε στην κόντρα, είτε απέναντι σε οργανωμένη άμυνα, είτε από τον άξονα, είτε από τα άκρα, είτε με μεγάλη μπαλιά, είτε με κοντινά τρίγωνα. Μοιάζει δεδομένο ότι κάποια στιγμή θα σε λυγίσει. Και αν δεν πιάσουν όλα αυτά θα πάρει την μπάλα ο Μπόνιφεϊς και θα περάσει τρεις από πάνω ή ο εκπληκτικός Βιρτς θα σκεφτεί κάτι που δεν περιμένει κανείς.

Αυτή την ώρα, με όσα κάνει στο γήπεδο η Λέβερκουζεν, μοιάζει με μια ομάδα βγαλμένη από κόμικ. Ο Τσάμπι Αλόνσο έχει κερδίσει στην καριέρα του τα πάντα, όπως ο Ρόι των Ρόβερς στην γνωστή σειρά κόμικ που ολοκληρώθηκε το 2001 με τον Ρόι Ρέις προπονητή στην Μέλτσεστερ Ρόβερς να προσπαθεί να επαναφέρει την ομάδα στις δόξες του παρελθόντος με συμμετοχή στο Champions League.

Εδώ ο Τσάμπι Αλόνσο δεν προσπαθεί απλά για την τετράδα. Αν καταφέρει να γίνει ο πρώτος προπονητής που οδηγεί την Λέβερκουζεν σε τίτλο θα μιλάμε για κατόρθωμα που δεν μπορούσε να φανταστεί ούτε ο πιο δημιουργικός συγγραφέας στην ιστορία.