Ηλίας Βλάχος

Ο υποτιμημένος Σιμόνε Ιντσάγκι

Τρίτη, 23 Ιανουαρίου 2024 - 13:14

Αν μιλάμε για υποτιμημένους προπονητές, το όνομα των οποίων ακούγεται ελάχιστα, τότε πρέπει να σκεφτούμε τον Σιμόνε Ιντσάγκι.

Ο υποτιμημένος Σιμόνε Ιντσάγκι

Ο κόουτς της Ίντερ κατέκτησε ακόμη έναν τίτλο και έγραψε ιστορία. Έγινε ο πολυνίκης προπονητής στην ιστορία του Σούπερ Καπ της Ιταλίας με τον πέμπτο τίτλο προσπερνώντας Φάμπιο Καπέλο και Μαρτσέλο Λίπι. Η Ίντερ νίκησε 1-0 την Νάπολι με γκολ του Λαουτάρο Μαρτίνες.

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Ήταν ο τρίτος συνεχόμενος τίτλος, όλοι με την Ίντερ ενώ έχει κατακτήσει και δύο τρόπαια με την πρώην ομάδα του την Λάτσιο. O 47χρονος τεχνικός έπαιξε τον δέκατο τελικό της καριέρας του σε όλες τις διοργανώσεις και έχει νικήσει στους οκτώ.

Έχει χάσει το Κόπα Ιτάλια το 2017 από την Γιουβέντους ως προπονητής της Λάτσιο και φυσικά τον τελικό του Champions League πέρσι από την Μάντσεστερ Σίτι.

Δεν ξέρω αν θα καταφέρει να βάλει στο παλμαρέ του αυτό που του λείπει, που είναι το πρωτάθλημα Ιταλίας γιατί η Γιουβέντους φαίνεται δυνατή αλλά, η Ίντερ είναι το φαβορί και μοιάζει σε καλό δρόμο για να το κάνει.

Η απώλεια του Λουκάκου δεν φαίνεται γιατί ο Τουράμ είναι καλός αντικαταστάτης, όχι το ίδιο δυνατός αλλά βλέπει περισσότερο γήπεδο.

Η Ίντερ είναι στημένη με έναν τρόπο που σου δίνει την αίσθηση πως όποιος και αν είναι ο αντίπαλός της στο τέλος, όλα θα πάνε καλά. Δεν αγχώνεται, τρέχει ασταμάτητα, παίζει χωρίς καθαρό εξάρι αλλά το ότι στην τριάδα του κέντρου βρίσκονται οι Μπαρέλα, Τσαλχάνογλου, Μικιταριάν είναι ένα πλεονέκτημα. Το πρέσινγκ ψηλά είναι εξαιρετικό και μόλις κερδίζει την μπάλα έχει τρεις παίκτες που μπορούν άμεσα να απειλήσουν.

Ο Ατσέρμπι δείχνει αναγεννημένος όπως και ο Νταρμιάν που ναι, κάποτε έπαιζε στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο Ντιμάρκο είναι καταπληκτικός και οι λύσεις στον πάγκο πολλές και ποιοτικές.

Ακόμη και με την Σίτι πέρσι στον τελικό ναι, έχασε αλλά δεν έδειξε να έχει κανένα άγχος. Δεν άλλαξε τρόπο παιχνιδιού ούτε για ένα δευτερόλεπτο και στο τέλος έχασε απίστευτες ευκαιρίες για την ισοφάριση. Μοιάζει να έχει πάντα την κατάσταση υπό έλεγχο και έναν πανέξυπνο προπονητή που σίγουρα κανείς δεν θέλει να βρει μπροστά του σε νοκ-άουτ αγώνες.