Ηλίας Βλάχος

Η Μπάγερν, η άμυνα και η σύγκριση με την Λέβερκουζεν

Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2024 - 22:17

Η Μπάγερν τη νίκησε την Ουνιόν Βερολίνου αλλά και πάλι δεν τρόμαξε κανέναν με την εικόνα της. Μείωσε ξανά την διαφορά στους τέσσερις από την Λέβερκουζεν και τώρα έχουν τα ίδια παιχνίδια.

Η Μπάγερν, η άμυνα και η σύγκριση με την Λέβερκουζεν

Είναι φανερό ότι παίρνει παιχνίδια με την ποιότητά της, με τον Χάρι Κέιν να σκοράρει ασταμάτητα, τους Κομάν, Σανέ και Μουσιάλα να δημιουργούν. Το πρόβλημα της είναι μέσο-αμυντικό. Ίσως το μεγαλύτερο λάθος του καλοκαιριού που πέρασε να ήταν η πώληση του Παβάρ. Η κατάσταση έγινε πιο περίπλοκη με το μπλέξιμο της Ρεάλ Μαδρίτης στην υπόθεση Ντέιβις.

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Ο Καναδός δεν ανανεώνει. Με την Ουνιόν έμεινε στον πάγκο για να παίξει ο Γκερέιρο που ναι, σκόραρε αλλά αμυντικά, είναι τυχερός που η ομάδα από το Βερολίνο δεν βγήκε ποτέ μπροστά, δεν ρίσκαρε. Από την άλλη πλευρά έπαιξε ο Λάιμερ με τον Μαζράουι να συνεχίζει στο Κόπα Άφρικα. Το θέμα είναι πως και να γυρίσει ο Μαζράουι δεν είναι λύση για το επίπεδο της Μπάγερν, όπως δεν είναι ο Λάιμερ (χαφ είναι ο άνθρωπος), όπως δεν είναι και ο Σαρ που αν αναρωτιέστε, ακόμη ανήκει στους Βαυαρούς.

Η προσπάθεια να αποκτηθεί ο Τρίπιε από την Νιούκαστλ απέτυχε γιατί έπρεπε να δώσει παραπάνω από δεκαπέντε εκατομμύρια. Ψάχνει να βρει μπακ. Τώρα όμως ξέμεινε και από στόπερ. Με την Ουνιόν αποχώρησε ο Ουπαμεκανό με μυϊκό πρόβλημα ενώ ο Κιμ Μιν-Τζε παραμένει στο Ασιατικό κύπελλο. Με την Ουνιόν έκανε πρεμιέρα στα στόπερ ο Ντάιερ δίπλα στον Ντε Λιχτ.

Ακολουθήστε με και ΕΔΩ στο instagram!

Γενικώς οι Βαυαροί έχουν μπλέξει όχι μόνο αγωνιστικά αλλά πιθανότατα έχουν μπλέξει και με την καλύτερη Λέβερκουζεν όλων των εποχών η οποία δεν δείχνει να φρενάρει ούτε με τις απουσίες που προκύπτουν. Μια σύγκριση των μπακ των δύο ομάδων αναδεικνύει και την διαφορά. Για την Μπάγερν όσοι έχουν παίξει στα άκρα μετρούν 2 γκολ και 8 ασίστ. Για την Λέβερκουζεν 12 γκολ και 16 ασίστ. Χάος.

Αυτή την αγωνιστική η ομάδα του Τσάμπι Αλόνσο θα έχει έξι σημαντικές απουσίες και υποδέχεται την Γκλάντμπαχ και η Μπάγερν θα πάει να παίξει με την Άουγκσμπουργκ εκτός έδρας. Μπορεί να γκελάρουν και οι δύο, πιθανότατα κανείς. Αυτό που μοιάζει όσο περνάει ο καιρός είναι πως -και αυτό είναι περίεργο να το γράφεις- η Λέβερκουζεν θα χάσει το πρωτάθλημα μόνο αν το κάνει δώρο στους Βαυαρούς.