Ηλίας Βλάχος

Το ποδόσφαιρο χρειάζεται τον Γιούργκεν Κλοπ

Τρίτη, 30 Ιανουαρίου 2024 - 23:18

Δεν θα το κρύψω. Μπορεί να είμαι οπαδός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αλλά ο Γιούργκεν Κλοπ είναι ο αγαπημένος μου προπονητής.

Το ποδόσφαιρο χρειάζεται τον Γιούργκεν Κλοπ

Δεν έγινε ο αγαπημένος μου προπονητής στην Λίβερπουλ αλλά στην Μάιντς και κυρίως, μετέπειτα στη Ντόρτμουντ.

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Είμαι από τους τύπους που πάντα υποστηρίζουν τον αδύναμο. Στην Γερμανία είμαι οπαδός της Κολωνίας (...λόγω Λιτμπάρσκι για όσους τον θυμούνται και τον ξέρουν). Στην Ιταλία είμαι Πάρμα. Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έγινα στον τελικό κυπέλλου του 1985 ακούγοντας τον Γιάννη Διακογιάννη να λέει ότι η αποβολή του Κέβιν Μοράν είναι η πρώτη στην ιστορία των τελικών και η Γιουνάιτεντ νίκησε στην παράταση με την γκολάρα του Γουάιτσαϊντ. Φυσικά προ Φέργκιουσον όταν μεσουρανούσαν Λίβερπουλ και Έβερτον η οποία για την ιστορία, πήρε περίπατο και το πρωτάθλημα εκείνη την σεζόν. Δηλαδή στον τελικό κυπέλλου τη νίκησε ο αδύναμος.

Τέλος πάντων. Πίσω στον Κλοπ.

Έχουμε την ίδια ημέρα γενέθλια. Βασικό αλλά είναι πιο μεγάλος από εμένα. Ζει με πάθος κάθε παιχνίδι. Μπορεί να φτιάξει ομάδες από το... σχεδόν τίποτα γιατί έτσι έχτισε την πρώτη μεγάλη Λίβερπουλ με μια ιδέα και χωρίς να ξοδεύει τρομερά ποσά με εξαίρεση την μεταγραφή Φαν Ντάικ. Που για να λέμε και του στραβού το δίκιο, στην πορεία ίσως να ήταν τελικά και λίγα.

Στην Γερμανία ήταν ο τελευταίος που αμφισβήτησε την Μπάγερν Μονάχου και της πήρε το τελευταίο πρωτάθλημα το 2013. Λίγο έλειψε να της πάρει και τον τελικό του Champions League αλλά... Ρόμπεν.

Κάτι πάει να κάνει φέτος και ο Τσάμπι Αλόνσο με την Λέβερκουζεν. Λέτε να κάνει ότι και ο Κλοπ; Πρωτάθλημα και Λίβερπουλ; Μπορεί.

Επικές αντιδράσεις, τσακωμοί με διαιτητές, μια αιώνια βεντέτα με τον Γκουαρδιόλα σε αθλητικά πλαίσια, γκρίνια για το χόρτο, για την ώρα που παίζει αλλά και μια ποδοσφαιρική ιδέα που την ζήλεψαν πολύ, άλλοι την εξέλιξαν, άλλοι την αμφισβήτησαν, εγώ την γουστάρω αλλά χρειάζεται και παίκτες που έχουν διάθεση να δουλεψουν αρκετά για να την «βγάλουν» στο χορτάρι.

Ακολουθήστε με και ΕΔΩ στο instagram!

Το gegenprese του Κλοπ άλλωστε έχει γίνει τρόπος παιχνιδιού ακόμη και στο football manager και να είστε σίγουροι ότι και η Αρμίνια Μπίλεφελντ την οποία έχω αναλάβει έτσι παίζει. Με αυτόν τον τρόπο παιχνιδιού. Τρένο η ομάδα, θα ανέβουμε.

Δεν ξέρω αν θα αναλάβει την Γερμανία, την Μπαρτσελόνα και ότι άλλο ακουστεί. Δεν ξέρω αν θα κάτσει λίγο καιρό όπως είπε για να ξεκουραστεί, γιατί δεν έχει ενέργεια. Το ίδιο είχε πει και μετά τη Ντόρτμουντ αλλά τέσσερις μήνες μετά, τσουπ, νάτος στον πάγκο της Λίβερπουλ.

Μέχρι στιγμής έχει κατακτήσει επτά τίτλους με την Λίβερπουλ και να έχετε υπομονή γιατί ίσως να είναι μια σπουδαία τελευταία χρονιά στον πάγκο. Επανέφερε την Λίβερπουλ στην κορυφή της Πρέμιερ Λιγκ. Έπαιξε τρεις τελικούς Champions League και κέρδισε τον έναν. Την είπε στους οπαδούς όπως και ο Φέργκιουσον για τον οποίο δεν γνώριζε ότι είχε πει ότι θα σταματήσει και τελικά άλλαξε γνώμη... και όταν το άκουσε εντυπωσιάστηκε.

Λέτε να το σκεφτεί ξανά; Ίσως. Μπορεί. Μακάρι. Γιατί δεν βλέπω άλλη ομάδα να μπορεί να κοντράρει αυτήν που κυριαρχεί αυτή την στιγμή, ξέρετε αυτήν με τις 115 κατηγορίες για παραβιάσεις του Financial Fair Play για τις προηγούμενες εννέα σεζόν αλλά φυσικά, καμία τιμωρία.

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον αποκάλυψε ότι τον Απρίλιο του 2013 του είχε ζητήσει να αναλάβει την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μόλις έφευγε το καλοκαίρι. Ωραία θα ήταν. Αλλά δεν ήταν γραφτό, έπρεπε να τελειώσει την δουλειά στο Ντόρτμουντ. Έπρεπε να πάει στην Λίβερπουλ. Έπρεπε να πετύχει ότι πέτυχε με τους κόκκινους. Ίσως πετύχει κι άλλα. Θα παραμείνει ο αγαπημένος μου προπονητής όπου κι αν πάει και μακάρι να μην ξεκουραστεί πολύ. Το ποδόσφαιρο τον χρειάζεται.