Ηλίας Βλάχος

Τι να κάνει δηλαδή ο Ρόδρι; Σπαθιά να καταπιεί;

Παρασκευή, 2 Φεβρουαρίου 2024 - 16:39

Στην αναζήτηση στοιχείων για τον αγώνα της Μάντσεστερ Σιτι με την Μπέρνλι, που είχα την ευθύνη της περιγραφής για τα κανάλια Novasports, μου ήρθε ξανά στο νου η αδικία για την 5η θέση του Ρόδρι στο βραβείο για την Χρυσή μπάλα της σεζόν 22/23.

Τι να κάνει δηλαδή ο Ρόδρι; Σπαθιά να καταπιεί;

Δεν λέω να έπαιρνε την Χρυσή Μπάλα από τον Λιονέλ Μέσι ο οποίος κατέκτησε το Παγκόσμιο κύπελλο. Επίσης εκείνο το βραβείο αφορά την σεζόν 22/23, άντε να το δώσουμε στον Αργεντινό γιατί για 23 ημέρες ήταν εξαιρετικός και βοήθησε την Αργεντινή να κατακτήσει το τρόπαιο. Το δέχομαι χωρίς βέβαια κανείς να εξηγήσει τα κριτήρια. Κι άλλοι ήταν εξαιρετικοί για αυτές τις ημέρες στο παρελθόν, χρυσή μπάλα δεν πήραν.

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Θυμήθηκα ότι υπήρχαν τα βραβεία FIFA the Best... Ξέρετε της Παγκόσμιας ομοσπονδίας και καλά.

Είμαστε τυχεροί λοιπόν...

Σύμφωνα με την FIFA τα βραβεία αυτά αφορούσαν την περίοδο 19 Δεκεμβρίου του 2022 μέχρι 20 Αυγούστου του 2023. Νικητής, αλίμονο, ο Λιονέλ Μέσι.

Ας εξετάσουμε τι έκανε εκείνη την περίοδο.

O Λιονέλ Μέσι έπαιξε 29 ματς. Νίκησε σε 19, σκοράροντας 19 φορές και δίνοντας 7 ασίστ. Αποκλείστηκε στο Champions League στην φάση των 16 από την Μπάγερν Μονάχου με την Παρί να μην σκοράρει. Αποκλείστηκε στους 16 του κυπέλλου Γαλλίας από την Μαρσέιγ χωρίς να συμμετέχει σε γκολ. Κατέκτησε την Ligue 1… συγχαρητήρια. Μετακόμισε στην Ιντερ Μαϊάμι όπου έπαιξε στο Λιγκ Καπ το οποίο ολοκληρώθηκε 20 Αυγούστου (βολικό) και το κατέκτησε πετυχαίνοντας 10 γκολ και 1 ασίστ σε 7 ματς. Αυτά. Δεν είναι λίγα αλλά...

Πάμε στον Ρόδρι. Ο Ισπανός σε αυτή την περίοδο έπαιξε 42 ματς. Κατέκτησε το τρεμπλ με την Σίτι (Champions League, πρωτάθλημα, κύπελλο), κατέκτησε το Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ και το Nations League με την Ισπανία. Πέτυχε το γκολ του τελικού του Champions League και αναδείχτηκε MVP του τελικού και ήταν και ο MVP του Nations League. Έχασε μόνο το Λιγκ Καπ της Αγγλίας και το Σούπερ Καπ της Αγγλίας. Σε 42 παιχνίδια πέτυχε 4 γκολ και 6 ασίστ. Τι άλλο να κάνει; Σπαθιά να καταπιεί;;;;;;

Αν μου πείτε μα, τα γκολ μετράνε, που το βρίσκω αστείο αλλά τέλος πάντως, τα ίδια τρόπαια με τον Ρόδρι κατέκτησε ο Χάαλαντ χωρίς βέβαια να αναδειχτεί MVP σε κάποιον τελικό και χωρίς το Nations League. Ο Νορβηγός πάντως αν θέλετε γκολ πέτυχε 31 σε 39 παιχνίδια και έδωσε και 6 ασίστ και νομίζω ότι μπορούμε να συμφωνήσουμε ότι το επίπεδο στην Πρέμιερ Λιγκ και το Champions League είναι καλύτερο από την MLS.

Ακολουθήστε με και ΕΔΩ στο instagram!

Αν μου πείτε ασίστ, βαριέμαι είναι η αλήθεια αλλά αν ψάξω θα ότι ο Ντε Μπρόινε είχε περισσότερες και τα τρόπαια ίδια με του Ρόδρι φυσικά χωρίς το Nations League και τους τίτλους των MVP.

Από οποια κατηγορία και να το κοιτάξεις ο Μέσι δεν έπρεπε να πάρει αυτό το βραβείο. Δεν έχω κάτι με τον Αργεντινό αναμφίβολα είναι στους τρεις καλύτερους παίκτες που έχω δει στην ζωή μου, να παίζουν μπροστά στα μάτια μου αλλά, κάποια στιγμή ώπα.

Να κερδίσει και κανένας άλλος τίποτα. Αλλιώς να μην γίνονται ψηφοφορίες, να γίνεται παράδοση του τροπαίου στον Αργεντινό.

Έτσι κι αλλιώς η λύσσα να βρεθούν νέοι ήρωες, νέοι G.O.A.T. δεν θα σταματήσει ποτέ όπως και στο NBA που έχουν βαλθεί να βγάλουν καλύτερο, με το ζόρι, τον Λεμπρον Τζέιμς από τον Μάικλι Τζόρνταν. Ήμαρτον.

Για την ιστορία ο Ρόδρι ήταν 6ος στην ψηφοφορία της FIFA μαζί με τον Όσιμεν της Νάπολι (ας γελάσω δεκαεπτά χιλιάδες φορές).