Ηλίας Βλάχος

Το brand Ρεάλ Μαδρίτης, ο Εμπαπέ και ο Φλορεντίνο

Παρασκευή, 23 Φεβρουαρίου 2024 - 17:08

Πριν από μερικές ημέρες η UEFA επιβεβαίωσε ότι η Ρεάλ Μαδρίτης είναι η ομάδα με τα περισσότερα έσοδα σε όλη την Ευρώπη. Στο τέλος της σεζόν 2022/23 η Ρεάλ Μαδρίτης είχε έσοδα, κρατηθείτε, 843 εκατομμύρια Ευρώ.

Το brand Ρεάλ Μαδρίτης, ο Εμπαπέ και ο Φλορεντίνο

Προσπέρασε την Μάντσεστερ Σίτι και ανέβηκε ξανά στη κορυφή. Όλα αυτά σε μια τετραετία με σφιχτή οικονομική πολιτική -σφιχτή για Ρεάλ Μαδρίτης- όπου για μεταγραφές ξόδεψε 240 εκατομμύρια Ευρώ και εισέπραξε 285. Από αυτά τα 240, τα 103 ήταν για τον Τζουντ Μπέλιγχαμ φέτος. Την σεζόν 2020/21, την χρονιά της πανδημίας δεν έκανε μεταγραφή ενώ το 21/22 απέκτησε τον Καμαβινγκά (31 εκ.) και το 22/23 τον Τσουαμενί (80 εκ.).

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Απέκτησε παράλληλα, τσάμπα τους Άλαμπα, Ρούντιγκερ, Χοσέλου (δανεικός), Μπραχίμ Ντίαθ (επιστροφή από Μίλαν) και σχεδόν τσάμπα τον Φραν Γκαρθία (5 εκατομμύρια οψιόν επαναγοράς από Βαγεκάνο).

Σε αυτή την τετραετία -χωρίς την φετινή σεζόν- κατέκτησε ένα πρωτάθλημα, ένα κύπελλο, δύο Σούπερ Καπ, ένα Champions League, ένα UEFA Super Cup και ένα Παγκόσμιο κύπελλο Συλλόγων. Καλά είναι.

Ακολουθήστε με και ΕΔΩ στο instagram!

Σε αυτή την τετραετία επίσης ξεφορτώθηκε τα συμβόλαια των Μαρσέλο, Αζάρ, Μπέιλ, Μπενζεμά, Κασεμίρο, Γιόβιτς, Ίσκο ενώ όλα δείχνουν ότι το καλοκαίρι θα ξεφορτωθεί και το συμβόλαιο του Λούκα Μόντριτς (22 εκ. τον χρόνο). Στα 843 εκατομμύρια έσοδα δεν υπάρχουν φυσικά έσοδα από το γήπεδο το οποίο χρησιμοποιείται από φέτος και αναμένεται να εκτινάξει τα έσοδα πάνω από το ένα δις καθώς μπορεί να φιλοξενήσει συναυλίες, αγώνες NFL, NBA, τένις και λειτουργεί και ως πάρκινγκ.

Η Ρεάλ Μαδρίτης είναι έτοιμη πλέον να υποδεχτεί τον Κιλιάν Εμπαπέ, έχει τον απαραίτητο χώρο στα συμβόλαιά της και αναμένεται να πάρει το ίδιο συμβόλαιο με τον πιο ακριβοπληρωμένο παίκτη τον Τόνι Κρόος (24,4 εκατομμύρια τον χρόνο). Παράλληλα, και αυτός είναι και ο λόγος που δεν έχει ανακοινωθεί κάτι ακόμα, η Ρεάλ Μαδρίτης για πρώτη φορά κάνει πίσω στα δικαιώματα εικόνας ενός ποδοσφαιριστή για να ολοκληρώσει την συμφωνία.

Από τους πρώτους γκαλάκτικος (Φίγκο, Μπέκαμ, Ρονάλντο, Ζιντάν) οι μαδριλένοι επέτρεπαν το 50%-50%. Τα δικαιώματα εικόνας μισά-μισά δηλάδή. Όχι όμως με τον Εμπαπέ.

Το παρασκήνιο για Εμπαπέ

Η Ρεάλ Μαδρίτης παραχωρεί το 80% των δικαιωμάτων εικόνας στον ποδοσφαιριστή και κρατάει το 20%. Σκεφτείτε ότι ο Γάλλος φορ στην Παρί έχει το 100% και εισέπραξε φέτος 20 εκατομμύρια μόνο από αυτά. Στην Ρεάλ θα έχει μικρότερο ποσοστό αλλά αναμένεται να εισπράξει περισσότερα από 20 εκατομμύρια, άλλα μεγέθη στην Ρεάλ Μαδρίτης.

Οι μερένχες δεν μπορούσαν να μην κάνουν πίσω σε αυτό το ζήτημα καθώς αν κοιτάξουμε το παρελθόν ο Εμπαπέ έχει διεκδικήσει δικαστικά τα δικαιώματα εικόνας του τόσο με την Παρί όσο και με την Εθνική Γαλλίας, και κέρδισε με την υπερδικηγόρο σε αυτόν τον τομέα, Ντελφίν Βερχάιντεν.

Ο Εμπαπέ δεν μπορεί να μην κάνει πίσω όμως τόσο στον μισθό του όσο και στα δικαιώματα του καθώς θέλει την μεταγραφή. Παίζοντας στην Παρί έχει προσελκύσει τρεις μεγάλους σπόνσορες Hublot, Nike, EA Sports αλλά βέβαια και αυτό θα αλλάξει παίζοντας για την βασίλισσα. Είναι μπίζνεσμαν.

Τώρα το μόνο που μπορεί να χαλάσει αυτή την μεταγραφή είναι μια στιγμή παραφροσύνης ή να τρελαθεί το αφεντικό κάποιας άλλης ομάδας που δεν μοιάζει πιθανό.

Ο Φλορεντίνο Πέρεθ αν δεν είχε αυτή την λόξα για την Superleague μπορεί και να είχε κερδίσει ήδη κάποιο βραβείο για τον παράγοντα του αιώνα. Όσοι είναι δίπλα του δούλεψαν ασταμάτητα για αυτή την μεταγραφή και αν δεν ολοκληρωθεί φέτος θα πρόκειται για σοκ. Όλα είναι έτοιμα μετά από μια δουλειά τετραετίας που έγινε από μια ομάδα, ένα brand που δεν χρειάζεται καν να κάνει πλέον προτάσεις σε ομάδες.

Οι παίκτες απλά προσπαθούν να μείνουν ελεύθεροι για να πάνε στην Μαδρίτη... ο επόμενος... μια πρόβλεψη κάνω θα είναι ο Αλφόνσο Ντέιβις της Μπάγερν Μονάχου, λέω εγώ τώρα.