Ηλίας Βλάχος

Ο Μπάιερ, ο Ούνταβ και ο Φούλκρουγκ

Παρασκευή, 8 Μαρτίου 2024 - 15:28

Οι Γερμανοί έμοιαζαν να έχουν μείνει χωρίς σέντερ φορ μπαίνοντας στην σεζόν που οδηγεί στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος.

Ο Μπάιερ, ο Ούνταβ και ο Φούλκρουγκ

Πιο σωστά δεν είχαν μείνει χωρίς φορ, είχαν ξεμείνει με τον Φούλκρουγκ ο οποίος ναι, είναι ένας καλός γκολτζής αλλά δεν είναι ότι πιο μοντέρνο υπάρχει στην εποχή μας και σίγουρα δεν μπορεί να τρομάξει καμία άμυνα βλέποντάς τον στο γήπεδο.

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Υπάρχουν πλέον δύο σοβαρές υποψηφιότητες για τον Γιούλιαν Νάγκελσμαν και πρέπει να το σκεφτεί σοβαρά.

Ο πρώτος είναι ο Ντένιζ Ουνταβ της Στουτγκάρδης και ο δεύτερος, και ο πιο ωραίος στο «μάτι» -τουλάχιστον για εμένα- από τους τρεις, ο Μάξι Μπάιερ της Χόφενχαϊμ.

Ο Μπάιερ πέτυχε άλλα δύο γκολ για την Χόφενχαϊμ στη νίκη με την Βρέμη με 2-1 και είναι δεύτερος Γερμανός σκόρερ με 12 γκολ, δύο λιγότερα από τον Ούνταβ που έχει πετύχει 14. Και οι δύο έχουν περισσότερα από τον Φούλκρουγκ που σε θεωρητικά, πιο δυνατή ομάδα έχει σκοράρει 11 φορές.

Εκεί τελειώνει η λίστα για τον Νάγκελσμαν. Ο επόμενος Γερμανός, και τελευταίος, με διψήφιο αριθμό τερμάτων σε όλη την υφήλιο αγωνίζεται στην Αούστρια Κλάγκενφουρτ στην Αυστρία και έχει 10 γκολ, είναι ο Σινάν Καρβέινα και δε νομίζω να πάει στο Euro.

Με τον Νάγκελσμαν, ο Μπάιερ συνυπήρξε μια σεζόν στην Χόφενχαϊμ. Ο Νάγκελσμαν προπονητής στην πρώτη ομάδα και ο νεαρός Μπάιερ τότε στην Κ17. Δεν μπορούμε να ξέρουμε πόσο καλά τον γνωρίζει αλλά σίγουρα τον έχει μάθει καλά πλέοn και όλοι περιμένουν ότι θα είναι εκεί στις κλήσεις του Μαρτίου: «Δεν εξαρτάται τίποτα από εμένα, πρέπει να ρωτήσετε τον κόουτς, αυτός αποφασίζει. Εγώ απλά περνάω ωραία κάθε εβδομάδα, είναι διασκεδαστικό για εμένα το ποδόσφαιρο αυτή τη στιγμή» είπε ο 21χρονος που είναι και με διαφορά ο μικρότερος μεταξύ Ούνταβ (27) και Φούλκρουγκ (31).

Είναι ο 14ος πιο γρήγορος παίκτης στην Μπούντεσλιγκα φέτος και οι μόνοι πιο γρήγοροι καθαροί φορ που είναι πιο ψηλά είναι ο Μαρμούς της Αϊντραχτ Φρανκφούρτης και ο Λόις Οπέντα της Λειψίας, και δεν είναι Γερμανοί.

Ακολουθήστε με και ΕΔΩ στο instagram!

Ο Ούνταβ είναι η αλήθεια, κοιτώντας ψυχρά την στατιστική απεικόνιση των δύο ποδοσφαιριστών, μιλώντας απλά ως καθαρή απειλή για την αντίπαλη εστία, είναι καλύτερος σε όλες τις κατηγορίες από τον Μπάιερ. Βέβαια παίζει στην Στουτγάρδη, που είναι σαφέστατα καλύτερη ομάδα από την Χόφενχαϊμ, σκοράρει με μεγαλύτερη ευκολία και έχει 57% κατοχή μπάλας στα παιχνίδια της φέτος, με μόνο Μπάγερν Μονάχου και Λέβερκουζεν να έχουν υψηλότερα ποσοστά. Η Χόφενχαϊμ του Μπάιερ έχει 49% κατοχή μπάλας.

Με την σειρά του ο Μπάιερ είναι καλύτερος σε όλα τα νούμερα από τον Φούλκρουγκ αλλά πως μπορεί να αφήσει έξω τον φορ της Ντόρτμουντ ο Νάγκελσμαν όταν τον έχει εμπιστευθεί σε όλη την πορεία μέχρι στιγμής. Η λογική λέει ότι και οι τρεις θα είναι στις κλήσεις του Μαρτίου και από τους τρεις ο μόνος που μπορεί να κάνει κι άλλες δουλειές στο γήπεδο είναι ο Μπάιερ που τον καθιστά ακόμη πιο ελκυστικό πρότζεκτ για τον κόουτς των Γερμανών.

Μέχρι τότε θα συνεχίσει να κάνει μαθήματα οδήγησης για το δίπλωμα που θέλει και δεν έχει ακόμη στα 21 του, θα συνεχίσει να πηγαίνει στο φούρνο για ψωμί για την οικογένειά του γιατί αυτό του αρέσει να κάνει και μάλλον δύσκολα θα ανέβει ξανά να πανηγυρίσει με τον κόσμο της ομάδας, όπως το έκανε μετά την Βρέμη γιατί... φοβάται μην πέσει από τα κάγκελα.