Ηλίας Βλάχος

Αποκλεισμός αποτυχία αλλά, ακούστε τους παίκτες

Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2024 - 13:32

Δεν ήθελα να γράψω για την Εθνική ούτε μετά το ματς, ούτε μετά τον μαραθώνιο που ακολούθησε για εμένα και στο Ουαλία - Πολωνία. Ήθελα να κλείσω τα μάτια και να μην δω ποδόσφαιρο για λίγες ώρες.

Αποκλεισμός αποτυχία αλλά, ακούστε τους παίκτες

Εχοντας ηρεμήσει αρκετά και μόνο με την αλλεργία να με εκνευρίζει...

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

...δεν αλλάζει κάτι για εμένα στην σκέψη μου. Ήταν αποτυχία ο αποκλεισμός στην Γεωργία και δεν δέχομαι να ακούω δεν πειράζει την επόμενη φορά, πέσαμε με ψηλά το κεφάλι και συγχαρητήρια για την προσπάθεια. Όχι αυτό δεν μου κάνει.

Αυτά αφορούν άλλες ομάδες των προηγούμενων – πρόσφατων – χρόνων, αν θα έφταναν ως εκεί, γιατί για εκείνες (πρόχειρα μου σκάει στο κεφάλι για παράδειγμα αυτή που έχασε δύο φορές από τα Φαρόε) θα ήταν θαύμα να διεκδικεί πρόκριση σε τελική φάση και φυσικά δεν θα ήταν φαβορί απέναντι στην Γεωργία και την κάθε Γεωργία.

Για αυτή την ομάδα δεν μου κάνει.

Πιστεύω ότι αντιληφθήκατε όλοι ότι δεν είχαμε κανένα μεγαθήριο απέναντί μας. Μια οργανωμένη ομάδα, καλή αμυντικά, με έναν δύο καλούς παίκτες, τίποτε περισσότερο τίποτε λιγότερο. Δεν μπορώ να χαρακτηρίσω φοβισμένο κανέναν παίκτη μας. Δεν γίνεται αυτό.

Όταν ακούς από τον συνάδελφο Αποστόλη Λάμπο να μιλάει για οδηγίες του Πογέτ προς τους παίκτες τις οποίες έβλεπες ότι δεν βγαίνουν στο γήπεδο, δεν είναι φόβος. Μπορεί να μην βολεύει το ματς, μπορεί να είναι αγχωμένοι, μπορεί να μην είναι στην καλύτερη μέρα τους, μπορεί, μπορεί, χιλιάδες μπορεί. Σας ενημερώνω πάντως ότι αν υπήρχε φόβος θα είχαμε χάσει.

Δεν μπορεί κανείς επίσης να τους ψέξει ούτε για την προσπάθεια, ούτε για την δουλειά που έχουν κάνει για να κάνουν την ομάδα να θεωρείται και πάλι φαβορί απέναντι σε ομάδες όπως η Γεωργία. Αυτοί έχουν κάνει όλη την δουλειά όχι εμείς, σίγουρα όχι εσείς που κάνετε κριτική με το πληκτρολόγιο και ούτε εσείς που γεμίσατε το γήπεδο μόνο με το Καζακστάν. Επίσης είμαι σίγουρος ότι δεν θα το γεμίσετε στο επόμενο εντός έδρας παιχνίδι, όποιο κι αν είναι. Γιατί να το κάνετε; Θα έχετε το πληκτρολόγιο δίπλα.

Αυτό που μπορεί να κάνει κανείς, είναι να τους ακούσει. Δεν θέλουν να αλλάξουν προπονητή, θέλουν να μείνουν ως έχουν. Η εύκολη λύση είναι να αραδιάζουμε ονόματα προπονητών, να λέμε για παίκτες που δεν παίζουν που πάντα είναι καλύτεροι από αυτούς που παίζουν.

Από τον Μάρτιο του 2014 και μετά, μέχρι σήμερα... μια δεκαετία έψαξα μόνο... ξέρετε πόσες φορές η Εθνική Ελλάδας έκανε συνεχόμενες νίκες; Σε 102 παιχνίδια σε αυτή την δεκαετία, μόλις επτά φορές. Με μεγαλύτερο σερί τις πέντε νίκες σε δύο φιλικά και τρία επίσημα από τον Ιούνιο ως τον Οκτώβριο του 2016. Δεν το κάνουμε και εύκολα για να το κάνουμε και αυτή την φορά με την άνεση που περιμέναμε.

Ακολουθήστε με και ΕΔΩ στο instagram!

Κάποτε είχαμε ακούσει παίκτη/παίκτες της Εθνικής - όχι μακριά, το 2019 για να σας βοηθήσω - και διώξαμε τον προπονητή. Τώρα για να μην τους ακούσουμε; Δεν χρειάζεται κάποια βιαστική κίνηση. Οι επιλογές μας για την εθνική δεν είναι και πολλές περισσότερες. Αυτοί που ήταν χθες και βαριά άλλοι δέκα με δεκαπέντε παίκτες, που μπορούν και θέλουν πάνω από όλα. Βάλτε τους όλους σε μια αίθουσα να πουν την γνώμη τους και αν καταλάβετε ότι θέλουν άλλον προπονητή, να τον φέρετε.

Αλλιώς να προχωράμε με την ηρεμία που έχουμε αυτή τη στιγμή και η πρόκριση θα έρθει, με αυτά ή με τα επόμενα παιδιά.