Ηλίας Βλάχος

Πέντε "κάστρα" που έγιναν παράγκες

Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2024 - 14:14

Γήπεδα που κάποτε φοβόσουν να "πατήσεις" σαν αντίπαλος αλλά έχουν γίνει παράδεισος για τους φιλοξενούμενους. Κανένας δεν φοβάται πλέον Όλντ Τράφορντ, Στάμφορντ Μπριτζ, Γιόχαν Κρόιφ Αρένα, Ραμόν Σάντσεθ Πιθχουάν και Ντιέγκο Μαραντόνα.

Πέντε

Ο Ζοζέ Μουρίνιο κάποτε ήταν αήττητος σε εντός έδρας αγώνες για εννέα χρόνια, έναν μήνα και δέκα ημέρες, συνολικά για 150 αγώνες. Στην πρώτη του θητεία με την Τσέλσι δεν έχασε ποτέ. Ακολούθησε η μια σεζόν στην Ίντερ όπου επίσης δεν ηττήθηκε και τελικά το ρεκόρ έπεσε, περιέργως στην φοβερή Ρεάλ Μαδρίτης και με αντίπαλο την... Χιχόν.

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Το να είσαι δυνατός στην έδρα σου είναι πάντα ένα μεγάλο πλεονέκτημα είτε παλεύεις για την κατάκτηση του τίτλου, είτε για την έξοδο στην Ευρώπη, είτε για την παραμονή, πάντα είναι καλό.

Στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης, οι πρωτοπόροι έχουν χάσει συνολικά, από τα 69 ματς που έχουν δώσει στα γήπεδά τους, μόλις τρία (54/12/3). Η Λέβερκουζεν και η Ρεάλ Μαδρίτης είναι αήττητες και από μια ήττα έχουν Άρσεναλ, Ίντερ και Παρί Σεν Ζερμέν. Για άλλες ομάδες γήπεδα που κάποτε ήταν κάστρα έχουν γίνει... παράγκες. Ένας από αυτά και το κάστρο που είχε χτίσει ο Ζοζέ Μουρίνιο.

ΣΤΑΜΦΟΡΝΤ ΜΠΡΙΤΖ

Η Τσέλσι κάτι πάει να κάνει τον τελευταίο καιρό. Έχει πετύχει πέντε νίκες στα έξι τελευταία ματς στο Στάμφορντ Μπριτζ. Αν δει καποιος τα τελευταία είκοσι παιχνίδια της Τσέλσι στο γήπεδό της όμως θα βρει μόλις μια νίκη ακόμη. Μετράει έξι στα τελευταία είκοσι παιχνίδια (6/7/7) όπου αντιλαμβάνεστε ότι έχει χάσει περισσότερα ματς από ότι έχει κερδίσει. Ο Μουρίνιο συνολικά είχε μείνει αήττητος 77 ματς στο Στάμφορντ Μπριτζ.

ΟΛΝΤ ΤΡΑΦΟΡΝΤ

Δεν θα φύγουμε από την Αγγλία. Για πάμε στο Μάντσεστερ. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έχει χάσει φέτος οκτώ αγώνες στο Ολντ Τράφορντ σε όλες τις διοργανώσεις. Τελευταία φορά που έχασε περισσότερους, δεν είχα γεννηθεί. Ήταν την σεζόν 1973/74 (9 αγώνες). Απομένουν τέσσερα ματς για να αποφύγει να ισοφαρίσει άλλο ένα αρνητικό ιστορικό ρεκόρ και είναι με Λίβερπουλ, Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, Μπέρνλι και Άρσεναλ.

ΓΙΟΧΑΝ ΚΡΟΪΦ ΑΡΕΝΑ

Τα τελευταία δεκατρία χρόνια ο Άγιαξ έχει κατακτήσει επτά πρωταθλήματα στην Ολλανδία. Ο Αίαντας έχει μόλις επτά νίκες εντός έδρας φέτος σε δεκατρία παιχνίδια πρωταθλήματος ενώ αν δούμε όλες τις διοργανώσεις θα βρούμε μόλις οκτώ νίκες σε δεκαεννέα ματς (8/7/4). Είναι στο -31 από την πρωτοπόρο Άιντχοφεν, ΣΤΟ -31.

ΡΑΜΟΝ ΣΑΝΤΣΕΘ ΠΙΘΧΟΥΑΝ

Φυσικά η Σεβίλλη δεν διεκδικεί κάθε χρόνο το πρωτάθλημα στην Ισπανία ή πιο σωστά δεν το διεκδικεί ποτέ. Ένα έχει κατακτήσει στην ιστορία της και αυτό το 1946 οπότε δεν έχει καμία σχέση με τις ομάδας που ασχοληθήκαμε νωρίτερα. Όμως... όλα αυτά τα χρόνια έχει κατακτήσει επτά Europa League ή κύπελλα UEFA ή πείτε τα όπως θέλετε. Στις 2 Μαρτίου νίκησε με 3-2 την Σοσιεδάδ εντός έδρας και νίκησε σε δεύτερο σερί ματς στο γήπεδό της για πρώτη φορά φέτος ενώ για να βρει κάποιος τρεις σερί νίκες εντός πρέπει να πάει στον Φεβρουάριο του 2023. Αυτή τη στιγμή είναι μόλις στο +6 από την επικίνδυνη ζώνη.

ΝΤΙΕΓΚΟ ΜΑΡΑΝΤΟΝΑ

Η Νάπολι κατέκτησε πέρσι το πρωτάθλημα στην Ιταλία έχοντας προπονητή τον Λουτσιάνο Σπαλέτι. Ο Σπαλέτι έφυγε γιατί, πόσο καλύτερα μπορεί να τα πάει μετά από κατάκτηση τίτλου ύστερα από τριάντα χρόνια; Αυτή τη στιγμή η Νάπολι είναι στο -31 από την πρωτοπόρο Ίντερ. Έχει χάσει τέσσερα παιχνίδια εντός έδρας φέτος και συνολικά έχει μόνο έξι νίκες σε δεκατέσσερα ματς (6/4/4). Έχει χάσει όσα ματς είχε χάσει στα προηγούμενα είκοσι έξι ματς εντός. Έχει ήδη αλλάξει τρεις προπονητές, Ρούντι Γκαρσία, Γουάλτερ Ματζάρι και ελπίζει με τον Καλτσόνα να προλάβει να πάρει ένα Ευρωπαϊκό εισιτήριο.