Ηλίας Βλάχος

Μόνο στην Αγγλία δεν έχει κριθεί ο τίτλος

Τρίτη, 2 Απριλίου 2024 - 13:58

Στην Γερμανία η Μπάγερν παρέδωσε την προηγούμενη αγωνιστική τον τίτλο στην Λέβερκουζεν. Ναι θα το δούμε αυτό, την Λέβερκουζεν να σηκώνει πρωτάθλημα και από Neverkusen να γίνεται Neverlosen γιατί απλά δεν έχει χάσει από κανέναν.

Μόνο στην Αγγλία δεν έχει κριθεί ο τίτλος

Στην Γαλλία όλοι ξέρουμε ποιος θα πάρει τον τίτλο, είναι θέμα χρόνου.

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Στην Ισπανία το ίδιο παρά την τίμια προσπάθεια που κάνει αυτή τη στιγμή η Μπαρτσελόνα. Η Ρεάλ θα είναι πρωταθλήτρια.

Στην Ιταλία επίσης όλα έχουν τελειώσει με την Ίντερ να πηγαίνει δικαίως και άνετα για τον τίτλο.

What about England.

Εδώ είναι το δύσκολο. Μετά τα αποτελέσματα της αγωνιστικής που πέρασε η Λίβερπουλ είναι για πρώτη φορά το μεγάλο φαβορί σύμφωνα με τον υπέρ-υπολογιστή της Opta.

Σύμφωνα με την Opta, ο υπέρ-υπολογιστής υπολόγισε δέκα χιλιάδες σενάρια για το υπόλοιπο της σεζόν και μετά από αυτούς τους υπολογισμούς, τους οποίους κάνει κάθε αγωνιστική, η πιθανότητα να πάρει τον τίτλο η Λίβερπουλ είναι στο 47,7%. Πρώτη φορά φέτος παίρνει τον τίτλο του φαβορί από την Μάντσεστερ Σίτι.

Η Λίβερπουλ έκανε ένα άλμα +12,4% από το 35,3% στο 47,7% το ίδιο άλμα, προς τα πίσω έκανε η Μάντσεστερ Σίτι μετά το 0-0 με την Άρσεναλ και πήγε από το 45,9% στο 33,5%. Σταθερά τρίτη η ομάδα του Μίκελ Αρτέτα με το 18,8% που της έδινε ο υπέρ-υπολογιστής της Opta να μην αλλάζει.

Τα στατιστικά στο ποδόσφαιρο μπορούν να σου δείξουν τάσεις, μπορούν να δείξουν τι προσπαθεί να κάνει μια ομάδα στο γήπεδο, πως απειλεί, που έχει πρόβλημα αμυντικά αλλά, ποτέ δεν θα καθορίσουν αποτέλεσμα.

Δεν θα σας πάω μακριά. Ο αγώνας Μπρέντφορντ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Αν σας έλεγαν, χωρίς να ξέρετε πόσο ήρθε το ματς το Σάββατο βράδυ, ότι μια ομάδα είχε δείκτη xGoals στο 5,39 και η άλλη στο 0,82 ποιός θα λέγατε ότι κέρδισε; Αν σας έλεγαν ότι η μια ομάδα είχε 31 τελικές προσπάθειες και τέσσερα δοκάρια και η άλλη μια κλασική ευκαιρία ποιός θα λέγατε ότι κέρδισε; Κι όμως η τραγική Γιουνάιτεντ λίγο έλειψε να πάρει και τη νίκη σε αυτό το ματς αλλά - αν και οπαδός της Γιουνάιτεντ - ευτυχώς δεν την πήρε γιατί θα ήταν από τις μεγαλύτερες αδικίες στην ιστορία.

Εν ολίγοις - έχουμε και αγωνιστική αυτό το τριήμερο - μην βιάζεστε πολλά θα αλλάξουν ακόμη στα εννέα παιχνίδια που απομένουν στην μάχη του τίτλου. Προσωπικά δεν πιστεύω ότι μπορεί να πάρει κάποιος τον τίτλο του φαβορί από την Μάντσεστερ Σίτι. Η Λίβερπουλ πρέπει να είναι το δεύτερο φαβορί για εμένα αλλά κάτι μου λέει, ότι το πρωτάθλημα θα το πάρει η Άρσεναλ, δεν ξέρω αυτή την αίσθηση έχω.

Άφηστε τα στατιστικά στην άκρη και απολαύστε μπαλίτσα.