Ηλίας Βλάχος

Level down της Σίτι αλλά διεκδικεί τα πάντα

Πέμπτη, 4 Απριλίου 2024 - 14:30

Δεν κάνει στην άκρη τους αντιπάλους της με την ίδια ευκολία αλλά η Μάντσεστερ Σίτι είναι εκεί, και διεκδικεί δεύτερο σερί τρεμπλ, κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ στην ιστορία.

Level down της Σίτι αλλά διεκδικεί τα πάντα

Ο Ρόι Κιν σίγουρα ήταν υπερβολικός αλλά... πότε δεν είναι στον σχολιασμό του για τα ποδοσφαιρικά δρώμενα;

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Ο Έρλινγκ Χάαλαντ είπε: «θυμίζει παίκτη που πρέπει να παίζει στην League 2 της Αγγλίας και όχι στην Πρέμιερ Λιγκ».

Όχι δεν θυμίζει παίκτη που πρέπει να παίξει στην League 2 αλλά, σίγουρα δεν θυμίζει τον παίκτη που απολαμβάναμε πέρσι αλλά αυτό δεν αφορά μόνο τον ίδιο αλλά, όλη την Μάντσεστερ Σίτι. Όλη η ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα δεν είναι στο περσινό επίπεδο αλλά, παραμένει μέσα σε όλους τους στόχους και δεν νομίζω ότι κάποιος δεν την έχει σαν φαβορί.

Για την ιστορία είναι μόνο δύο οι ομάδες που έχουν κάνει δυο τρεμπλ στην ιστορία και είναι η Μπαρτσελόνα (2008/09, 2014/15) και η Μπάγερν Μονάχου (2012/13, 2019/20). Αυτό κυνηγάει η Σίτι αλλά και το τέταρτο σερί πρωτάθλημα κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ στην Πρέμιερ Λιγκ. Καμία ομάδα στην ιστορία δεν έχει συνεχόμενα τρεμπλ. Η Σίτι κυνηγάει πράγματα που άλλες ομάδες δεν μπορούν καν να σκεφτούν αυτή τη στιγμή κι όμως υπάρχουν άνθρωποι που γκρινιάζουν.

Από τις οκτώ ομάδες στην ιστορία που έχουν κάνει τρεμπλ, μόνο μια την επόμενη χρονιά δεν κατέκτησε το εγχώριο πρωτάθλημα και ήταν η Ίντερ αλλά μετά την κατάκτηση όλων των τροπαίων, ο Ζοζέ Μουρίνιο είχε αποχωρήσει. Μόνο δύο από αυτές άλλαξαν προπονητή, όπως είπαμε η Ίντερ αλλά και η Μπάγερν το καλοκαίρι του 2013 καθώς αποχώρησε ο Χάινκες και ήρθε ο Γκουαρδιόλα.

Ακολουθήστε με και ΕΔΩ στο instagram!

Αυτές οι ομάδες, σπάνια αλλάζουν και σπάνια χάνουν. Το βράδυ της Τετάρτης η Σίτι νίκησε την Άστον Βίλα με 4-1 και ο Χάαλαντ δεν έπαιξε. O Ντε Μπρόινε δεν έπαιξε. Ο Γκουαρδιόλα τους προστατεύει όπως θα έπρεπε να κάνει και με τον Ρόδρι αλλά αυτός, είναι μηχανή.

Μπορεί να έχει πέσει το επίπεδο της Σίτι, μπορεί να δέχεται πιο εύκολα γκολ από την περσινή χρονιά, μπορεί οι παίκτες της να μεγάλωσαν έναν χρόνο ακόμη, μπορεί όντως στο μυαλό του Χάαλαντ να τριγυρνάει η ιδέα της Μπαρτσελόνα... μπορεί μπορεί μπορεί.

Μπορεί όμως ακόμη να κατακτήσει τα πάντα, ξανά και τότε ίσως θα πρέπει να μιλήσουμε για μια από τις καλύτερες ομάδες στην ιστορία εκτός και αν οι 115 κατηγορίες που την βαραίνουν... μας αλλάξουν την άποψη για το πως φτιάχτηκε και με τι κόστος.

Μέχρι τότε η Σίτι του Γκουαρδιόλα παραμένει φαβορί για όλα... κάνει και ρίμα.