Ηλίας Βλάχος

Ο Κάρλο Αντσελότι και το φρύδι του γελάνε με την κριτική σας

Πέμπτη, 18 Απριλίου 2024 - 13:53

Πάμε στον επόμενο φίλο ακούς και τρέμεις... κάνεις refresh την σελίδα και αγχώνεσαι... ανανεώνεται το feed και λες δεν μπορεί... ακούς συναδέλφους και λες ρε, πάμε καλά;

Ο Κάρλο Αντσελότι και το φρύδι του γελάνε με την κριτική σας

Και βγαίνει ο Μπάμπης από τα Πετράλωνα (τυχαίο το όνομα, το παράδειγμα κλπ κλπ) και τον ακούς να κάνει κριτική στον Αντσελότι, για τα 105 λεπτά στην άμυνα. Ο Μπάμπης... από τα Πετράλωνα... ο ΜΠΑΜΠΗΣ...

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Οι Αμερικανοί λένε υπάρχει means to an end… εμείς – γιατί εμείς είμαστε – το λέμε ο σκοπός αγιάζει τα μέσα.

Ας το εξετάσουμε καλύτερα. Πρώτον είναι ντροπή της Μάντσεστερ Σίτι να έχει στον αγωνιστικό χώρο το τρόπαιο του Champions League, να φλεξάρει το ότι είναι πρωταθλήτρια Ευρώπης. Να το κάνεις απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν να το δεχτώ αλλά απέναντι στην Ρεάλ Μαδρίτης, όχι μόνο για αυτήν αλλά για όλες τις ομάδες της Ευρώπης, η απάντηση είναι ξανά... ρε, πάτε καλά;

Αφήνω αυτό στην άκρη γιατί αν είσαι νεόπλουτος και παίρνεις Ferrari θα βγεις με την Ferrari βόλτα, δεν θα πάρεις το 1000αρι που έχεις στο γκαράζ για την καθημερινότητα.

Από εκεί και πέρα, τι ζόρι τραβάτε με την άμυνα που έπαιξε ο Αντσελότι. Ένα τέταρτο χρειάστηκε να παίξει μπάλα για να κάνει αυτό που ήθελε. Το έχουμε ξαναπεί, αν φτάσεις στην περιοχή της Μάντσεστερ Σίτι, αν φτάσεις κύριε Μπάμπη μου... το πιθανότερο είναι να κάνεις ευκαιρία και όχι ένα σουτ δίχως τύχη εκτός περιοχής, θα κάνεις μεγάλη ευκαιρία. Έχει δεχτεί φέτος 50 γκολ σε 51 αγώνες... τρώει γκολ. Στο πρώτο τέταρτο του αγώνα η κατοχή μπάλας του αγώνα είναι 54%-46% για την Μάντσεστερ Σίτι και τα xGoals 0,05 με 0,76 υπέρ της Ρεάλ Μαδρίτης που σκοράρει σε αυτό το τέταρτο του αγώνα. Την δουλειά της την έκανε, την έκανε γρήγορα και εύκολα... ΕΥΚΟΛΑ.

Ακολουθήστε με και ΕΔΩ στο instagram!

Για να μην πάω στο πρώτο παιχνίδι όπου μετά το 2-3 που κάνει η Σίτι στο Σαντιάγκο Μπερναμπέου, στο 71ο λεπτό με τον Γκβάρντιολ η κατοχή μπάλας είναι 57%-43% υπέρ της Ρεάλ Μαδρίτης και γίνεται το 3-3. Εκεί όμως δεν μιλάμε για τον Πεπ.

Για να μην πάω στον περσινό τελικό του Champions League όπου η Μάντσεστερ Σίτι σκοράρει στο 68ο λεπτό απέναντι στην Ίντερ και ένα ματς που είναι στο 60%-40%... τελειώνει με 51%-49% υπέρ της Ίντερ για είκοσι λεπτά, με xGoals 0,55 εναντίον 0,15 υπέρ της Ίντερ και με τον Λουκάκου να είναι μέσα στην μέση για να σταματάει τους συμπαίκτες του και να μην σκοράρουν οι νερατζούρι. Εκεί τι έγινε με την υπέρ-ομάδα του Πεπ Γκουαρδιόλα; Γύρισε στην άμυνα γιατί ο σκοπός αγιάζει τα μέσα. Απλά. Τίμια. Αποδεκτό και στο τέλος όταν σηκώνεις το τρόπαιο λες μπράβο.

Για να επιστρέψουμε στην Ρεάλ Μαδρίτης, σκόραρε και απέναντί της είχε την πρωταθλήτρια Ευρώπης. Την ομάδα με την μεγαλύτερη κατοχής μπάλας στα πέντε μεγάλα πρωταθλήματα της Ευρώπης (65,8%) και φυσικά στο Champions League φέτος (70,5%) τι περιμένατε να δείτε;

Αυτό που μπορώ να πω εγώ... είναι ένα τεράστιο μπράβο στους παίκτες της Ρεάλ για την πειθαρχία που έχουν δείξει σε αυτό το πλάνο το οποίο ακολούθησαν με μοναδική ταπεινότητα για τέτοιους υπέρ-παίκτες, γιατί αν θες να φτάσεις στην κατάκτηση ενός τροπαίου, τον Αντσελότι και το φρύδι του, τους ακούς. Τους ακούς κύριε Μπάμπη μου.

Ακόμα και η φάση του γκολ έχει αρκετή δόση τύχης για να προσγειωθεί η μπάλα στα πόδια του Ντε Μπρόινε που πλασάρει τέλεια, σαν την παιχτάρα που είναι, στον ουρανό της εστίας. Γιατί αν πλάσαρε χαμηλά η Ρεάλ θα είχε προκριθεί στο ενενηντάλεπτο. Το μόνο πρόβλημα των μαδριλένων ήταν οι στημένες μπάλες αλλά έδωσε και πολλές οπότε κάποια στιγμή ο Χάαλαντ θα απειλούσε.

Υ.Γ. Μετά το Champions League και με δύο συλλόγους και πιθανότατα τρεις (Λέβερκουζεν με 2-0 από το πρώτο ματς απέναντι στην Γουέστ Χαμ) στα ημιτελικά των Ευρωπαϊκών διοργανώσεων η Γερμανία αυτό το διήμερο κλείδωσε την θέση που δίνει πέμπτη ομάδα στο Champions League όπως και η Ιταλία που έτσι κι αλλιώς ήταν πρώτη στην σχετική βαθμολογία. Οι Άγγλοι χρειάζονται θαύμα. Που σημαίνει πρόκριση Γουέστ Χαμ, πρόκριση της Λίβερπουλ στην Ιταλία με την Αταλάντα ενώ έχει χάσει 3-0 στο πρώτο ματς και κατάκτηση του τροπαίου από την Άστον Βίλα που δεν είμαι σίγουρος ότι θα περάσει την Λιλ.

Υ.Γ.2 Ο Μπέλιγχαμ είναι ένας πάρα πολύ καλός παίκτης αλλά νομίζω ότι χθες καταλάβατε όλοι ότι άλλο ένας πάρα πολύ καλός παίκτης και άλλο ένας παίκτης που κάνει την διαφορά. Ο Μπέλιγχαμ δεν είναι ο παίκτης που κάνει την διαφορά.

Υ.Γ.3 Η Μπάγερν Μονάχου απέκλεισε την Άρσεναλ... καμία έκπληξη εκεί.