Ηλίας Βλάχος

Εξαιρετική χρονιά για την Ελλάδα στην Ευρώπη

Παρασκευή, 3 Μαΐου 2024 - 15:56

Για να δούμε τι έχουν καταφέρει οι Ελληνικές ομάδες φέτος και τι μπορούν ακόμη να καταφέρουν.

Εξαιρετική χρονιά για την Ελλάδα στην Ευρώπη

Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα εκτός των πρώτων έξι στην βαθμολογία της UEFA φέτος που έχει ακόμη ομάδα στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Η Ελλάδα είναι η καλύτερη χώρα στην βαθμολογία της UEFA την φετινή σεζόν εκτός του ΤΟΠ 10 της βαθμολογίας.

Στην φετινή χρονιά μόνο, προσθέτοντας και τη νίκη του Ολυμπιακού απέναντι στην Άστον Βίλα, η Ελλαδα προσπέρασε σε συγκομιδή βαθμών φέτος, την Ολλανδία και μπήκε στις 10 καλύτερες Ευρωπαϊκές χώρες της UEFA.

Me 10.400 βαθμούς... μέχρι στιγμής... η Ελλάδα τρέχει την καλύτερη συγκομιδή βαθμών από την σεζόν 2001/02 όταν είχε συγκεντρώσει 11.250 βαθμούς.

Τότε σε 34 ματς είχαμε ρεκόρ 15/8/11, με δύο ομάδες στους ομίλους του Champions League (Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό) και δύο στο κύπελλο UEFA (ΑΕΚ και ΠΑΟΚ) το οποίο δεν είχε ομίλους. Είχαμε πάρει 3 μπόνους και είχαμε συγκεντρώσει 45 βαθμούς.

Φέτος σε 35 αγώνες μέχρι στιγμής έχουμε ρεκόρ 15/4/16 με πέντε ομάδες στην Ευρώπη και μια να συνεχίζει ακόμη. Έχουμε πάρει 3 μπόνους και έχουμε συγκεντρώσει 52 βαθμούς.

Ακολουθήστε με και ΕΔΩ στο instagram!

Μην με ρωτάτε πως υπολογίζονται οι βαθμοί... Μεγάλη Παρασκευή είναι δύσκολο να το εξηγήσω σε λίγες γραμμές. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι με τη νίκη του ο Ολυμπιακός έδωσε στην Ελλάδα 0,400 βαθμούς και είμαστε στην πενταετία στην 17η θέση. Αν περάσει στον τελικό με νίκη πάει να πει ότι μαζεύουμε άλλους 0,600 βαθμούς και φτάνουμε στην 16η θέση το Ισραήλ. Στην περίπτωση κατάκτησης τροπαίου δε... η Ελλάδα μπορεί να σκαρφαλώσει – επαναλαμβάνω αν τα έχω υπολογίσει καλά – στην 14η θέση της βαθμολογίας της UEFA.

Κάτι που σημαίνει ότι την επόμενη χρονιά είναι και πάλι πέντε οι ομάδες στις Ευρωπαϊκες διοργανώσεις (από την 15η θέση και πάνω είναι πέντε οι ομάδες) με δύο συμμετοχές στο Champions League, μια στο Europa League και δύο στο Europa Conference League.

Από αντιλαμβάνομαι δε, το Conference το οποίο χλευάζανε οι Έλληνες πλέον γυαλίζει λίγο στα μάτια ομάδων και οπαδών και νομίζω ότι οι περισσότεροι πλέον αντιλαμβάνονται ότι αυτή είναι η διοργάνωση που μας ταιριάζει. Πως ήταν το Nations League το οποίο σνομπάραμε αλλά λίγο έλειψε φέτος να μας στείλει σε τελική φάση μεγάλης διοργάνωσης ως χώρα; Ε ναι... κάτι τέτοιο.

Κυρίως και πριν από όλα αυτά... μια Ελληνική ομάδα ενδέχεται να γράψει ιστορία. Ας κάνουμε υπομονή μια εβδομάδα γιατί μπάλα είναι.