Ηλίας Βλάχος

Η ιστορία χρωστάει στον Μάρκο όχι στην Παρί

Τετάρτη, 8 Μαΐου 2024 - 14:58

Τέσσερις ομάδες, ρόστερ γεμάτα παιχταράδες και μόνο σε έναν από αυτούς πρέπει να ζητήσει συγγνώμη η ιστορία του ποδοσφαίρου.

Η ιστορία χρωστάει στον Μάρκο όχι στην Παρί

Δεν χρωστάει σε ομάδες που διάλεξαν τον εύκολο δρόμο για να φτάσουν στην επιτυχία (Παρί). Στην Ρεάλ έχει δώσει τα πάντα και μερικές φορές ίσως και παραπάνω από όσα θα έπρεπε. Στην Μπάγερν έχει ήδη αναπληρωθεί και με το παραπάνω το χαμένο τρόπαιο του 1999 στις καθυστερήσεις.

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Μην μου πείτε για τον Μπαπέ... έχει πάρει αρκετούς τίτλους ακόμη και Μουντιάλ και αν πάει στην Ρεάλ θα πάρει άλλους τόσους.

Στον Μάρκο δεν έχει δώσει τίποτα.

Και όχι δεν αρκούν τα έξι δοκάρια της Παρί Σεν Ζερμέν στα δύο παιχνίδια με τη Ντόρτμουντ (...αλήθεια τι άλλο έπρεπε να κάνει για να σκοράρει) για να αποκατασταθεί η αδικία. Η ιστορία πρέπει να θέλει, στον πιο αφοσιωμένο ποδοσφαιρικό αστέρα της εποχής μας και στον πιο άτυχο, να φύγει από την ομάδα της καρδιάς του, στο τελευταίο παιχνίδι με αυτήν, με το τρόπαιο του Champions League. Αυτή τη στιγμή μου μοιάζει το ιδανικό φινάλε.

Ακολουθήστε με και ΕΔΩ στο instagram!

Αλήθεια ποιος περίμενε ότι αυτή η ομάδα, θα παίξει σε τελικό Champions League 371 ημέρες μετά τα δάκρυα για το χαμένο πρωτάθλημα εντός έδρας, την τελευταία αγωνιστική πέρσι στο 2-2 με την Μάιντς.

Αλήθεια ποιος το περίμενε βλέποντας την φέτος όλη την χρονιά, μέχρι να φτάσουμε σε αυτά τα δύο παιχνίδια με την Παρί Σεν Ζερμέν όπου και εκεί ήταν τυχερή αλλά αν δεν έχεις τύχη, δύσκολα χαμογελάς στο ποδόσφαιρο.

Αλήθεια ποιος το περίμενε όταν ο κόσμος ζητούσε την κεφαλήν του κόουτς Τέρζιτς επί πίνακι στην διακοπή του Δεκεμβρίου. Η διοίκηση προτίμησε σε έναν άνθρωπο γέννημα-θρέμμα Ντόρτμουντ να φέρει δύο τύπους, παλιούς παίκτες, τον Νούρι Σαχίν και τον Σβεν Μπέντερ για να αποκατασταθούν οι σχέσεις με τους παίκτες και τον κόσμο... και αποκαταστάθηκαν.

Για να επιστρέψουμε στον Μάρκο.

Έχει χάσει τέσσερις μεγάλες διοργανώσεις με την Γερμανία, μεταξύ αυτών το Παγκόσμιο κύπελλο του 2014 όπου θα ήταν βασικός, αναντικατάστατος. Εκείνη την χρονιά είχε σε 43 ματς 22 γκολ και 20 ασίστ αλλά τραυματίστηκε μια εβδομάδα πριν την σέντρα του Μουντιάλ, στο καταραμένο φιλικό με την Αρμενία. Η Γερμανία κατέκτησε το τρόπαιο.

Συνολικά έχει χάσει λόγω τραυματισμών πάνω από 200 παιχνίδια στην καριέρα του. Φέτος... φτου φτου... μόλις δύο και αυτά λόγω ίωσης. Ο Έντιν Τέρζιτς είναι προσεκτικός μαζί του παρόλα αυτά, ενώ πολλοί τον θέλουν τελειωμένο, σε 39 παιχνίδια φέτος μετράει 8 γκολ και 9 ασίστ. Συμμετέχει σε γκολ κάθε 123’.

Ίσως το δικαιούται... ίσως όχι... σίγουρα θα διαφωνείτε... μπορεί και όχι αλλά, εγώ θα ήθελα να τον δω να φεύγει χαμογελαστός, με ένα τρόπαιο στα χέρια, θριαμβευτής από το γήπεδο με την φανέλα της Ντόρτμουντ στο τελευταίο του ματς με αυτήν.

Του το χρωστάει η ιστορία.