Ηλίας Βλάχος

Η Αγγλία, η Πορτογαλία και η Κροατία

Παρασκευή, 7 Ιουνίου 2024 - 11:38

Προετοιμαζόμενος για το φιλικό παιχνίδι της Πορτογαλίας με την Φινλανδία αναρωτήθηκα... έχει δει κανείς το ρόστερ των Πορτογάλων; Έχει δει κανείς τι παίκτες έχει ο αρκετά έμπειρος σε Εθνικές ομάδες κόουτς, Ρομπέρτο Μαρτίνεθ.

Η Αγγλία, η Πορτογαλία και η Κροατία

Είναι γελοίο να σκεφτείς τις επιλογές της Πορτογαλίας και ακόμη το ποιοι παίκτες δεν θα είναι εκεί, παρόλα αυτά οι στοιχηματικές εταιρείες έχουν την ομάδα στην τέταρτη θέση (!!) για τα φαβορί της διοργάνωσης, που δεν είναι άσχημα. Άσχημα είναι μόνο αν δεις ότι μεγαλύτερα φαβορί θεωρούνται, η Γερμανία (ΟΚ γηπεδούχος), η Γαλλία (απόλυτα φυσιολογικό) και μεγαλύτερο φαβορί από όλα, η Αγγλία.

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Η ΑΓΓΛΙΑ.

Θα μου πείτε πάντα θεωρείται φαβορί η Αγγλία. Δεν ξέρω γιατί. Μπορεί να είναι γεμάτη λύσεις μέσο-επιθετικά αλλά η άμυνά της, με συγχωρείτε, έπρεπε να την ρίχνει πιο χαμηλά στις εκτιμήσεις των ειδικών. Η προοπτική είναι να παίξει με τον Γουόκερ δεξιά, στόπερ τους Στόουνς και Γκεΐ και αριστερά τον Τρίπιε, δηλαδή ένα δεξί μπακ γιατί, δεν έχει κανέναν ή μάλλον έχει, τον Σο αλλά τελευταίο ματς έπαιξε στις 18 Φεβρουαρίου. Υπάρχει και ο Γκόμεζ της Λίβερπουλ. Αυτά.

Υπενθυμίζω βέβαια ότι ποτέ στην ιστορία της η Αγγλία δεν έχει παίξει τελικό σε διοργάνωση εκτός Αγγλίας. Ποτέ. Και επίσης δεν έχει κατακτήσει ποτέ το Euro αλλά, είναι πρώτο φαβορί. ΟΚ. Τι να πω.

Το Σάββατο η Πορτογαλία υποδέχεται την Κροατία που ναι δεν έχει κατακτήσει ποτέ κανένα τρόπαιο, αλλά ήταν στην τετράδα του προηγούμενου Παγκοσμίου κυπέλλου, στον τελικό του Παγκοσμίου κυπέλλου του 2018 και στο Euro 2020 αποκλείστηκε από την Ισπανία, στην παράταση στην φάση των «16». Αν δείτε την απόδοση για να φτάσουν οι Κροάτες στην κατάκτηση της διοργάνωσης ίσως και να αξίζει το ρίσκο.

Μέσα σε αυτές τις ομάδες υπάρχουν ακόμη οι Ισπανοί, οι Ιταλοί (κάτοχοι του τροπαίου θυμίζω) και κάπου εκεί πάντα οι Ολλανδοί και οι Βέλγοι.

Ακολουθήστε με και ΕΔΩ στο instagram!

Ο Κιλιάν Μπαπέ είπε ότι είναι πιο δύσκολο να κατακτήσεις το Euro από το Παγκόσμιο κύπελλο. Κάτι θα ξέρει και ας μην άρεσε στους Αργεντινούς αυτό που είπε. Ο Γάλλος έχει παίξει ήδη σε δύο τελικούς Παγκοσμίου κυπέλλου και έχει κατακτήσει μια φορά το τρόπαιο. Στον άλλο τελικό πέτυχε χατ-τρικ αλλά δεν νίκησε. Σε Euro έχει παίξει μια φορά και αποκλείστηκε στους «16» από την Ελβετία, στα πέναλτι.

Πάντα υπάρχουν και εκπλήξεις, η Δανία, η Ελλάδα όλο και κάποιος κάνει ένα μπαμ και σοκάρει την Ευρώπη. Μην ξεχνάμε ότι οι Δανοί εκτός από την κατάκτηση του 1992 έφτασαν στα ημιτελικά στην προηγούμενη διοργάνωση όπου αποκλείστηκαν με ένα αμφισβητούμενο πέναλτι από την Αγγλία.

Μιας και αναφέρθηκα ξανά στην Αγγλία, πάντα μου αρέσει να το λέω, εμείς έχουμε Euro, το πρώτο φαβορί - σχεδόν πάντα - δεν έχει.

Ωραία θα περάσουμε στο Euro.