Μπαλαντέρ

Η μεγάλη ευκαιρία της Ελλάδας

Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2023 - 15:05

Το πρωτάθλημα ξεκίνησε, η δεύτερη αγωνιστική είναι πλήρης και όχι… κουτσουρεμένη όπως η πρώτη, ενώ τρεις ελληνικές ομάδες είναι σίγουρες για τους ομίλους των ευρωπαϊκών διοργανώσεων (ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός) και μία φαβορί να τους ακολουθήσει (ΠΑΟΚ).

Η μεγάλη ευκαιρία της Ελλάδας

του Μπάμπη Παπάζογλου

Μετά την περσινή καταστροφική χρονιά, είναι μεγάλη η ευκαιρία να μαζέψει η χώρα πολλούς πόντους στη βαθμολογία της ΟΥΕΦΑ. Ήδη, έχουν συγκεντρωθεί περισσότεροι βαθμοί από πέρσι σε όλη τη χρονιά και απομένουν μίνιμουμ 22 αγώνες που μπορεί να γίνουν 28 αν προκριθεί και ο ΠΑΟΚ. Συν το μπόνους (στη βαθμολογία) αν ΑΕΚ και Παναθηναϊκός ή έστω ένας μπει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, με τον Ολυμπιακό ουσιαστικά να είναι με το… ενάμισι πόδι στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Και με ανοιχτό το ενδεχόμενο κάποιος ή κάποιοι να συνεχίσουν και μετά τη φάση των ομίλων.

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Παναθηναϊκός – Βόλος 1:1.28 Χ:5.30 2:11.75

Οι επαναληπτικοί είναι πολύ πιο δύσκολοι για ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, που έχασαν τα πρώτα τους παιχνίδια, ο Ολυμπιακός μπορεί να περάσει και με δεύτερη νίκη, όπως και ο ΠΑΟΚ. Πόσο μπορούν να τους επηρεάσουν οι επαναληπτικοί στη δεύτερη αγωνιστική; Όλοι παίζουν εντός έδρας και όλοι είναι φαβορί.

Οι δύο (ΑΕΚ και ΠΑΟΚ) υποδέχονται ομάδες που ανέβηκαν από τη δεύτερη κατηγορία, ο Παναθηναϊκός έχει τον Βόλο, που πέρσι του πήρε ισοπαλία στη Λεωφόρο στα πλέι οφ και ο Ολυμπιακός τον Ατρόμητο, που τώρα μπαίνει στο πρωτάθλημα.

Ολυμπιακός – Ατρόμητος 1:1.34 Χ:5.00 2:9.40

Η εκτίμηση μου είναι ότι όλοι θα κερδίσουν, είτε εύκολα, είτε δύσκολα, αλλά ειδικά κάποιες ομάδες θα επηρεαστούν αναπόφευκτα περισσότερο από τις ρεβάνς που έχουν μπροστά τους, τον βαθμό δυσκολίας (μετά το σκορ του πρώτου αγώνα), αλλά και την κρισιμότητα (συμμετοχή σε όμιλο Τσάμπιονς Λιγκ).

Να θυμίσω ότι στην πρεμιέρα, ο Πανσερραϊκός είχε πολύ καλή παρουσία στο Καραϊσκάκη, η Κηφισιά έδειξε ότι έχει να μάθει πολλά σε μία κατηγορία, που πρώτη φορά παίζει και ο Βόλος είχε θέματα στην άμυνα, αλλά είναι και ομάδα που ανά πάσα στιγμή μπορεί να κάνει έκπληξη απέναντι σε μεγάλους, ειδικά εκτός έδρας.

Για τα υπόλοιπα παιχνίδια, όλοι οι φιλοξενούμενοι έχουν τύχη για να πάρουν αποτέλεσμα. Και ο ΠΑΣ στο Αγρίνιο (πρώτο ματς του Παναιτωλικού) και ο ΟΦΗ στην Τρίπολη (έδειξε πιο έτοιμος στην πρεμιέρα από τον Αστέρα) και ο Άρης που «καίγεται» για νίκη στη Λαμία, η οποία πάντως έδειξε στον Βόλο ότι φέτος μπορεί να είναι δυνατή επιθετικά (χειρότερη επίθεση πέρσι).

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr