Μπαλαντέρ

Μπορούν και απόψε οι ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη

Πέμπτη, 5 Οκτωβρίου 2023 - 00:50

Ο Μπάμπης Παπάζογλου γράφει για τα ευρωπαϊκά παιχνίδια των τεσσάρων ελληνικών ομάδων…

Μπορούν και απόψε οι ελληνικές ομάδες στην Ευρώπη

Η πρώτη αγωνιστική των ομίλων ήταν εξαιρετική. Κανείς μάλλον δεν περίμενε τρεις νίκες στα τέσσερα παιχνίδια των ελληνικών ομάδων και τα αποτελέσματα μπορούσαν να είναι καλύτερα, διότι ο Ολυμπιακός δεν άξιζε την ήττα βάσει εικόνας αγώνα και ευκαιριών.

* Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις
21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Το ερώτημα είναι να μπορεί και η δεύτερη αγωνιστική να έχει πάλι περισσότερα καλά από άσχημα αποτελέσματα. Και η απάντηση είναι «ναι». Και οι τέσσερις έχουν σημαντικές πιθανότητες για νίκη ή έστω να μη χάσουν. Διότι, και η ισοπαλία σε φάση ομίλων, πολλές φορές έχει αποδειχθεί… μικρή νίκη.

Τα πρώτα- χρονικά- παιχνίδια είναι αυτά της ΑΕΚ με τον Άγιαξ και του Ολυμπιακού με την Τόπολα. Η «Ένωση» έκανε τη μεγάλη νίκη στο Μπράιτον, στο πρωτάθλημα έχει απώλειες, αλλά βρίσκει τον «Αίαντα» σε μία από τις χειρότερες φάσεις της ιστορίας του. Το ματς δε θα είναι εύκολο, αλλά η ΑΕΚ έχει μεγάλο κίνητρο, οι παίκτες δείχνουν να τα περιμένουν πως και πως αυτά τα παιχνίδια. Δίνω τύχη και στον «άσο», ακόμη περισσότερο στο να σκοράρουν και οι δύο ομάδες, καθώς η ομάδα του Αλμέιδα δεν κρατάει το μηδέν στην άμυνα. Ο Ολυμπιακός είναι στην Σερβία υπό πίεση μετά την ήττα από την Φράιμπουργκ και ξέρει ότι το παιχνίδι είναι κομβικό. Με ήττα θα μπλέξει άσχημα και για την τρίτη θέση, με νίκη, ακόμη και με ισοπαλία θα έχει το προβάδισμα για να μη μείνει τέταρτος. Η Τόπολα έχει μπει ανάμεσα σε Ερυθρό Αστέρα και Παρτίζαν στην Σερβία, δεν είναι εύκολος αντίπαλος, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» φέτος έχουν αποδείξει ότι παίρνουν αυτό που θέλουν σε τέτοια ματς. Κι αυτό που θέλουν είναι το «διπλό».

Αργότερα, γίνονται τα άλλα δύο παιχνίδια. Ο Παναθηναϊκός έκανε το μεγάλο βήμα με τη νίκη επί της Βιγιαρεάλ και απέναντι στην Μακάμπι Χάιφα, η οποία έχασε 3-0 από την Ρεν, έχει τύχη. Επικίνδυνο ματς, αλλά οι «πράσινοι» σε όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια και απέναντι σε δυσκολότερες ομάδες είτε πήραν αυτό που ήθελαν, είτε είχαν ευκαιρίες για να το κάνουν. Το δε Χ2 δεν έχει καθόλου κακή απόδοση. Τέλος, ο ΠΑΟΚ πάει για το… μπόνους στο δικό του όμιλο. Με τη νίκη στο Ελσίνκι έκανε το πρώτο βήμα για να είναι στην πρώτη δυάδα και να συνεχίσει στην Ευρώπη και μετά τη φάση των ομίλων. Αν κερδίσει και την Άιντραχτ μπορεί να βάλει πλώρη και για την πρωτιά. Οι Γερμανοί δεν είναι στην κατάσταση προηγούμενων ετών και δεν έχουν πολλά γκολ μέχρι τώρα στα παιχνίδια τους, για όσους θεωρήσουν πιθανό το over. Η ισοπαλία ημίχρονο ή τελικό έχει τύχη.

ΑΕΚ- ΑΓΙΑΞ G/G
ΤΟΠΟΛΑ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 2
ΜΑΚΑΜΠΙΑ- ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ Χ2
ΠΑΟΚ- ΑΪΝΤΡΑΧΤ Χ ΗΜΙΧΡΟΝΟ Ή ΤΕΛΙΚΟ

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr