Μπάμπης Παπάζογλου

Ημερολόγιο Σούπερ Λιγκ: 7η αγωνιστική

Δευτέρα, 2 Οκτωβρίου 2023 - 22:51

Ο Μπάμπης Παπάζογλου κρατάει το ημερολόγιο της Σούπερ Λιγκ και καταγράφει όσα έγιναν στους αγώνες κάθε αγωνιστικής.

Ημερολόγιο Σούπερ Λιγκ: 7η αγωνιστική

Η έβδομη αγωνιστική ολοκληρώθηκε με την πρώτη ήττα της ΑΕΚ, από τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Το ντέρμπι στη Λεωφόρο έληξε ισόπαλο και κερδισμένος ήταν ο Ολυμπιακός που νίκησε στα Γιάννινα και αυξάνει τη διαφορά. Τι είδαμε στους αγώνες του τριημέρου;

- Λαμία-Παναιτωλικός 1-0: Επιστροφή στις νίκες για τη Λαμία, συνέχεια άσχημων αποτελεσμάτων για τον Παναιτωλικό. Οι γηπεδούχοι πόνταραν στην απόκτηση του Καρλίτος και ήδη έχουν «εισπράξει» πολλά από τον έμπειρο επιθετικό, που τους έδωσε ένα κρίσιμο τρίποντο, καθώς αποκτούν διαφορά από τις ομάδες, που είναι στις τελευταίες θέσεις. Για τον Παναιτωλικό αναζητείται το γκολ (είχε και στην Λαμία χαμένες ευκαιρίες), η ταυτότητα στο παιχνίδι του και όπως αναμενόταν, βρέθηκε «στον αέρα» ο Σούρερ. Άλλωστε, οι αλλαγές προπονητών, συνήθως γίνονται στις διακοπές του πρωταθλήματος.

- Aρης- Κηφισιά 1-1: Ο Άρης έβαλε το γκολ που ήθελε από τα μέσα του ημιχρόνου με τον Μορόν, που είναι ο μοναδικός, αλλά και πολύ καλός επιθετικός του και πίστεψε ότι ήδη είχε πάρει ένα ακόμη τρίποντο στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Από τη στιγμή που το ματς έμεινε στο 1-0 και η Κηφισιά κυνηγάει παντού το γκολ, το βρήκε με τον Οζέγκοβιτς, ο οποίος από πέρσι με τον Βόλο είχε δείξει ότι είναι καλό φορ κι όπως αποδείχθηκε ήταν αργά για τους γηπεδούχους να επανέλθουν. Γκρίνια και πίεση ξανά στον Άρη, που είναι εκτός εξάδας, πρώτος και σημαντικός εκτός έδρας βαθμός για τους νεοφώτιστους.

- Παναθηναϊκός- ΠΑΟΚ 2-2: Τα ντέρμπι πολλές φορές «γεννούν» ήρωες και στην Λεωφόρο εμφανίστηκε ως λυτρωτής για τον Παναθηναϊκό ο Γερεμέγεφ. Ο ΠΑΟΚ πέρασε δύσκολα στο πρώτο ημίχρονο, αλλά τελικά προηγήθηκε δύο φορές στο παιχνίδι, είχε αγκαλιά ένα πολύ μεγάλο «διπλό», αλλά στο φινάλε των καθυστερήσεων, ο Παναθηναϊκός «έσωσε την παρτίδα», όπως είχε κάνει αρκετές φορές και πέρσι. Για τους γηπεδούχους ισχύει το μη χείρον βέλτιστον, γιατί θα ήταν μεγάλο πλήγμα μία δεύτερη συνεχόμενη εντός έδρας ήττα σε ντέρμπι, ωστόσο θα πάνε με πίεση στο επόμενο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Ο Λουτσέσκου τα έβαλε με τη διαιτησία στο φινάλε και δεν μπορούσε να πιστέψει πως η ομάδα του έχασε μία νίκη που θα σήμαινε πολλά περισσότερα από τρεις βαθμούς.

- ΠΑΣ Γιάννινα-Ολυμπιακός 0-3: Στο αντίστοιχο παιχνίδι πέρσι, ο Ολυμπιακός είχε προηγηθεί 2-0 στο ημίχρονο και υπέστη ισοπαλία- σοκ. Φέτος, προηγήθηκε πάλι με το ίδιο στο σκορ στο πρώτο μέρος, αλλά ολοκλήρωσε το πέρασμα από τους «Ζωσιμάδες» με το εντυπωσιακό 3-0. Μέχρι τώρα, οι «ερυθρόλευκοι» κέρδιζαν άνετα και με μεγάλα σκορ στο Καραϊσκάκη, τώρα το κάνουν και στην περιφέρεια, διότι είναι πολύ διαφορετική ομάδα από την προηγούμενη σεζόν. Και πολύ νωρίς είναι όχι απλά πρώτοι και αήττητοι, αλλά «χτίζουν» και διαφορά και μετά τη διακοπή υποδέχονται τον Παναθηναϊκό. Ο ΠΑΣ δεν κατάφερε ποτέ να κοντράρει τον αντίπαλο του και είναι η τρίτη ήττα απέναντι στους «μεγάλους», από τους οποίους έπαιρνε αποτελέσματα πέρσι.

- Ατρόμητος-Αστέρας Τρίπολης 0-0: Ο Ατρόμητος ήθελε πάση θυσία την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα, μετά την καλή προσπάθεια στην Νέα Φιλαδέλφεια απέναντι στην ΑΕΚ, ωστόσο από τη στιγμή που έμεινε νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο με δέκα λόγω της αποβολής του Κούντε, υποχρεώθηκε σε μεγάλο βαθμό να κοιτάξει πρώτα να διασφαλίσει την ισοπαλία. Αυτός φαινόταν αρχικά ο βασικός στόχος του Αστέρα, αλλά όταν απέκτησε αριθμητικό πλεονέκτημα προσπάθησε να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία και να πάρει το «διπλό». Τελικά, η ισοπαλία δείχνει να μην είναι καλό αποτέλεσμα για κανέναν, για διαφορετικούς λόγους, αν και οι γηπεδούχοι παραμένουν χαμηλά στη βαθμολογία.

- ΟΦΗ-ΑΕΚ: Ο ΟΦΗ είχε προειδοποιήσει με τις νίκες επί του Άρη και του ΠΑΟΚ ότι είναι ικανός να νικήσει οποιαδήποτε ομάδα στο Ηράκλειο. Η ΑΕΚ είχε ελλείψεις, ο Αλμέιδα έκανε πάλι ροτέισον, τα «καμπανάκια» είχαν ηχήσει και σε άλλα παιχνίδια και έτσι ήρθε η πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα και η μεγάλη νίκη για τους γηπεδούχους που ανέβηκαν στην τέταρτη θέση. Το σύστημα με τους τρεις στόπερ του Νταμπράουσκας ήταν εξαιρετικό, οι παίκτες του είχαν πολλά τρεξίματα και εκμεταλλεύτηκαν τις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν. Η ΑΕΚ έδειξε εγκλωβισμένη από τα πρώτα λεπτά και ακόμη κι όταν πίεσε δεν έδειχνε ικανή να αλλάξει τη ροή του αγώνα. Ο Αλμέιδα έριξε στο παιχνίδι στο 1-0 Γκατσίνοβιτς, Αραούχο, Πόνσε, Πινέδα και Ζίνι, αλλά όχι μόνον δεν είδε γκολ, αλλά δέχθηκε και δεύτερο η ομάδα του, που βλέπει τον Ολυμπιακό να απομακρύνεται.

Βόλος-Πανσερραϊκός: Το παιχνίδι αναβλήθηκε.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr