Μπάμπης Παπάζογλου

Ημερολόγιο Σούπερ Λιγκ: 18η αγωνιστική

Δευτέρα, 15 Ιανουαρίου 2024 - 21:21

Ο Μπάμπης Παπάζογλου κρατάει το ημερολόγιο της Σούπερ Λιγκ και καταγράφει όσα έγιναν στα παιχνίδια κάθε αγωνιστικής.

Ημερολόγιο Σούπερ Λιγκ: 18η αγωνιστική

Με την ισοπαλία στο ντέρμπι ΑΕΚ- Παναθηναϊκού και τις νίκες ΠΑΟΚ, Ολυμπιακού και Άρη συνεχίστηκε το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ, με τη διαιτησία να είναι και πάλι στο επίκεντρο. Τι είδαμε στους αγώνες της 18ης αγωνιστικής;
- Ατρόμητος- ΟΦΗ 1-1: Ο Ατρόμητος συνέχισε το αήττητο σερί με τον Ίλιτς στον πάγκο του, αλλά ο ΟΦΗ έχασε τη μεγάλη ευκαιρία για το πρώτο του «διπλό» στο πρωτάθλημα και την πρώτη νίκη με τον Μελ στον δικό του πάγκο. Οι φιλοξενούμενοι είχαν τις φάσεις στο πρώτο ημίχρονο, έδειξαν σημαντική βελτίωση, βρήκαν τελικά το γκολ στο 85’, αλλά στις καθυστερήσεις οι γηπεδούχοι έσωσαν την παρτίδα. Ο ΟΦΗ πήρε έναν πολύτιμο πόντο, αυτήν τη φορά είχε καλύτερη παρουσία, αλλά έτσι όπως πήγε το ματς ήταν απώλεια το ότι δεν κέρδισε. Και στην πραγματικότητα είναι κέρδος για τον Ατρόμητο η ισοπαλία, αν και πριν το ματς ο στόχος ήταν το τρίποντο. Παραμένει πάντως κοντά στην εξάδα.
- Λαμία- Πανσερραϊκός 0-2: Ο Ουάρντα πήρε από το… χέρι τον Πανσερραϊκό και τον οδήγησε στην πρώτη του εκτός έδρας νίκη. Η ομάδα των Σερρών έβλεπε να πλησιάζει προς τις τελευταίες θέσεις, αλλά με αυτό το τρίποντο ξέφυγε και πάλι και μπορεί να αισθάνεται ξανά πιο άνετα για τη συνέχεια. Η Λαμία δεν κατάφερε ουσιαστικά ποτέ να αντιδράσει. Βρέθηκε νωρίς πίσω στο σκορ και το μόνο που άλλαξε στο τέλος ήταν το εύρος της νίκης των φιλοξενούμενων, που υπενθύμισαν ότι έχουν καλή ομάδα και μπορούν να πάρουν αποτέλεσμα σε οποιοδήποτε ματς. Η Λαμία απομακρύνθηκε από την εξάδα, αλλά εξακολουθεί να έχει απόσταση ασφαλείας από τις τελευταίες θέσεις.
- Παναιτωλικός- Άρης 0-4: Τι κι αν πήγε με πολλές απουσίες στο Αγρίνιο και έχει μπροστά του το πολύ σημαντικό ματς Κυπέλλου με την ΑΕΚ, ο Άρης έκανε… παρέλαση στο Αγρίνιο. Πέτυχε την ευρύτερη νίκη του στο πρωτάθλημα, άλλωστε πρώτη φορά έβαλε τέσσερα γκολ. Κι όλα αυτά χωρίς τον πρώτο σκόρερ του και τον μοναδικό κλασικό σέντερ φορ, που έχει, τον Μορόν! Ο Μάντζιος βλέπει την ομάδα του να έχει φορμαριστεί, ο Παναιτωλικός επέστρεψε στις βαριές ήττες σε μεγάλα ματς μετά από πολύ καιρό (από το 0-5 από τον Παναθηναϊκό). Είχε ευκαιρίες για να ισοφαρίσει, αλλά και να μειώσει στο 0-2, στο τέλος κατέρρευσε και το σκορ ξέφυγε, καθώς ο Άρης κράτησε το γκάζι… πατημένο.
- Κηφισιά- Ολυμπιακός 2-3: Ο Ολυμπιακός επέστρεψε στις νίκες μετά από ένα μήνα, η Κηφισιά επιβεβαίωσε για άλλη μία φορά ότι έχει τη χειρότερη άμυνα σε ένα ματς όμως που η διαιτησία ήταν στο επίκεντρο. Οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν 2-0, έδειχναν να έχουν ξεκούραστο απόγευμα, αλλά η αποβολή του Ρέτσου στο τέλος του ημιχρόνου με δύο κίτρινες σε λιγότερο από δέκα λεπτά άλλαξε τα δεδομένα. Οι διαμαρτυρίες του Ολυμπιακού δεν είχαν κοπάσει και η Κηφισιά στην πρώτη φάση έκανε το 1-2 πριν τελειώσει το σαρανταπεντάλεπτο. Ο Ολυμπιακός βρήκε πάλι γκολ, αλλά και τα δύο πoυ πέτυχε ακυρώθηκαν (στο δεύτερο μάλλον κανείς δεν κατάλαβε τις γραμμές του VAR), η Κηφισιά ισοφάρισε και στο 85’ τη λύση σε ένα ακόμη ματς τον τελευταίο καιρό έδωσε ο πάντα χαρισματικός σκόρερ Ελ Αραμπί. Ο Ολυμπιακός δεν έμεινε στην νίκη και συνεχίζει να φωνάζει για τη διαιτησία θεωρώντας ότι αδικείται πλέον συστηματικά.
- Αστέρας Τρίπολης- Βόλος 1-0: Ο Αστέρας έχει βρει στο πρόσωπο του Μιριτέλο έναν ικανό σκόρερ και αυτήν τη φορά του έδωσε ένα πολύτιμο τρίποντο στο φινάλε του αγώνα με τον Βόλο. Η ομάδα της Τρίπολης κερδίζει πλέον και στο γήπεδο της, εδραιώνεται στην εξάδα που οδηγεί στα πλέι οφ, ο Βόλος συνεχίζει να είναι οριακά πάνω από ΠΑΣ Γιάννινα και Κηφισιά. Κι όμως, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στον αγώνα και είχαν ευκαιρίες, ενώ είχαν και το διπλό δοκάρι στο 73’ για να προηγηθούν. Δεν το έκαναν και στο τέλος έχασαν και τον βαθμό της ισοπαλίας, με την πίεση για τη συνέχεια να αυξάνεται.
- ΑΕΚ- Παναθηναϊκός 2-2: Το ντέρμπι κορυφής είχε τέσσερα γκολ, καλό ρυθμό, όχι όμως και νικητή. Η ΑΕΚ προηγήθηκε, αλλά ο Παναθηναϊκός έκανε την ανατροπή, με τα πρώτα του γκολ στην Νέα Φιλαδέλφεια στην τρίτη του επίσκεψη στο νέο γήπεδο της «Ένωσης». Κι ενώ όλα έδειχναν ότι θα έπαιρνε τη νίκη που τόσο χρειαζόταν σε ένα ντέρμπι, ο Λιβάι ισοφάρισε στις καθυστερήσεις και η ΑΕΚ είχε ευκαιρία και για ολική ανατροπή. Ο Παναθηναϊκός παραμένει πρώτος, αλλά έχασε την ευκαιρία να ξεφύγει πέντε βαθμούς από την αντίπαλο του, η ΑΕΚ είναι πολύ κοντά στην κορυφή και παρ’ ό,τι δε βρίσκεται στην καλύτερη κατάσταση, δε χάνει σε ντέρμπι. Οι «πράσινοι» διαμαρτύρονται για το πέναλτι που δε δόθηκε στον Βέρμπιτς στο 1-1, οι γηπεδούχοι ότι υπήρχε πρώτα επιθετικό φάουλ, στο φάουλ που κέρδισε ο Παναθηναϊκός και από την εκτέλεση του είχε ισοφαρίσει ο Γεντβάι.
- ΠΑΟΚ- ΠΑΣ Γιάννινα 4-0: Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε άμεσα μετά την ήττα από τον Άρη όχι απλά στις νίκες, αλλά και στα πολλά γκολ. Στην Τούμπα έχει… καθιερώσει να κερδίζει από ημίχρονο, είχε και πάλι πολλούς σκόρερ και τον νεαρό Τζίμα να σημειώνει γκολ, επιβεβαιώνοντας ότι είναι το επόμενο μεγάλο πρότζεκτ. Ο Λουτσέσκου είδε την ομάδα του να επιστρέφει γρήγορα και στις καλές εμφανίσεις, αλλά και στην κορυφή της βαθμολογίας. Ο ΠΑΣ δεν κατάφερε ουσιαστικά ποτέ να αντιδράσει, αλλά δεν είναι αυτή η ήττα το πρόβλημα του. Παραμένει στην τελευταία θέση με την Κηφισιά και ποντάρει στα επόμενα ματς στην έδρα του για να μπορέσει να… αναπνεύσει.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr