Μπάμπης Παπάζογλου

Ημερολόγιο Σούπερ Λιγκ: 24η αγωνιστική

Δευτέρα, 26 Φεβρουαρίου 2024 - 19:32

Ο Μπάμπης Παπάζογλου κρατάει το ημερολόγιο της Σούπερ Λιγκ και καταγράφει όσα έγιναν στα παιχνίδια κάθε αγωνιστικής.

Ημερολόγιο Σούπερ Λιγκ: 24η αγωνιστική

Με νίκες των πρωτοπόρων, με εξαίρεση τον Παναθηναϊκό που γκέλαρε ξανά στην Λεωφόρο, συνεχίστηκε το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ. Τι είδαμε στους αγώνες της 24ης αγωνιστικής;
- Λαμία- ΑΕΚ 1-3: Η ΑΕΚ πέρασε εύκολα από την Λαμία και συνεχίζει στην κορυφή, οι γηπεδούχοι συνεχίζουν να είναι κοντά στα πλέι οφ, παρά την ήττα τους. Ο Βίντα για άλλη μία φορά απέδειξε ότι δίνει λύσεις και στο σκοράρισμα και όλα έγιναν πιο εύκολα για τους φιλοξενούμενους, που «κλείδωσαν» το τρίποντο από το πρώτο ημίχρονο, όταν προηγήθηκαν 2-0. Στο τέλος, περισσότερη συζήτηση έγινε μετά την αποκάλυψη του Βόκολου ότι ο Τσιλούλης έχει κλείσει για το καλοκαίρι στην «Ένωση», αιτιολογώντας την απουσία του, παρά για το παιχνίδι, που το φαβορί επικράτησε άνετα.
- Πανσερραϊκός- Ατρόμητος 0-0: Ήταν η… εύκολη ισοπαλία της αγωνιστικής (την προτείναμε και στην εφημερίδα και στο σάιτ). Πολύ απλά γιατί έπαιζαν δύο ομάδες που δεν έχουν νίκες στις τελευταίες αγωνιστικές και γενικά δυσκολεύονται αυτό το διάστημα, οπότε βασικό ζητούμενο ήταν να μη χάσουν. Με τον έναν βαθμό που πήραν διατηρούν και μία καλή απόσταση από τις τελευταίες θέσεις ενόψει των πλέι οφ. Από τα παιχνίδια που γρήγορα δε θα τα θυμάται κανείς, ίσως ούτε οι παίκτες που αγωνίστηκαν…
- ΠΑΣ Γιάννινα- ΟΦΗ 2-2: Οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Ο ΠΑΣ έκανε ίσως το καλύτερο πρώτο ημίχρονο στη σεζόν, σίγουρα το καλύτερο εδώ και καιρό, προηγήθηκε γρήγορα 2-0 και εκεί πίστεψε ότι θα έπαιρνε ένα πολύ σημαντικό τρίποντο, που είχε μεγάλη ανάγκη. Ο Δέλλας είδε στο δεύτερο ματς στον πάγκο του ΟΦΗ να χαλάει η εντυπωσιακή εικόνα της πρεμιέρας του, έκανε αλλαγές και με πρωταγωνιστή τον Μπάκιτς έφερε το παιχνίδι στα ίσια. Η ισοπαλία ήρθε τελικά φυσιολογικά, με περισσότερο κερδισμένο τον ΟΦΗ (από 0-2 και παίζοντας εκτός έδρας, αλλά και με απόσταση από την ουρά), καθώς ο ΠΑΣ έχασε την ευκαιρία να ξεκολλήσει από την τελευταία θέση.
- Παναιτωλικός- ΠΑΟΚ 1-3: Το εντυπωσιακό γκολ του Χατζηθεοδωρίδη έβαλε νωρίς τον Παναιτωλικό μπροστά, ο ΠΑΟΚ δεν έβρισκε λύσεις για περισσότερο από μία ώρα, αλλά σε λιγότερο από δύο λεπτά έκανε την ανατροπή και πήρε τη νίκη που τόσο πολύ χρειαζόταν, συνεχίζοντας και την παράδοση που τον θέλει να περνάει κάθε χρόνο από το Αγρίνιο με το τρίποντο. Στο φινάλε σκόραρε και ο Κωνσταντέλιας για να ανταμειφθεί και για μία ακόμη πολύ καλή εμφάνιση με την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ο Παναιτωλικός συνεχίζει τον αγώνα για παραμονή.
- Ολυμπιακός- Αστέρας Τρίπολης 2-1: Μετά την πρόκριση επί της Φερεντσβάρος και την εντυπωσιακή νίκη στην Τούμπα, ο Ολυμπιακός δυσκολεύτηκε πολύ με τον Αστέρα και στην πράξη περισσότερο από τα πολύ δύσκολα ματς που προηγήθηκαν. Ο Μεντιλίμπαρ έκανε ροτέισον, το γκολ δεν ήρθε για τους «ερυθρόλευκους», αλλά για τον Αστέρα στο 45’ με τον Ράσταβατς να βλέπει το δικό του ροτέισον να λειτουργεί αποτελεσματικά. Ο Μεντιλίμπαρ έκανε αλλαγές και αυτές τον βοήθησαν στην ανατροπή μετά το 75’ και με πρωταγωνιστή και πάλι τον Ελ Κααμπί, που σκόραρε σε ένα ακόμη ματς. Ο Ολυμπιακός συνεχίζει το σερί και πλησίασε τον Παναθηναϊκό, ο Αστέρας παίζει πλέον «τελικό» με την Κηφισιά για την εξάδα.
- Άρης- Βόλος 2-0: Ο Άρης επέστρεψε στο γήπεδο του, μαζί και ο κόσμος και πήρε ένα ακόμη τρίποντο το τελευταίο διάστημα, οριστικοποιώντας τη θέση του στα πλέι οφ, όπου θα μπει ως πέμπτος. Αυτήν τη φορά σκόραραν και οι δύο σέντερ φορ του, στο τέλος του πρώτου ημιχρόνου ο πρώτος σκόρερ Μορόν και στο τέλος του αγώνα ο Ανσαριφάρντ, ο οποίος παίρνει παιχνίδια για να βοηθήσει περισσότερο στη συνέχεια. Ο Βόλος στο ντεμπούτο του Κόντη στον πάγκο του προσπάθησε, αλλά δεν ήταν αρκετό και πλέον είναι στην τελευταία θέση μαζί με ΠΑΣ Γιάννινα και Κηφισιά.
- Παναθηναϊκός- Κηφισιά 1-1: Το πάθημα με την Λαμία δεν έγινε μάθημα για τον Παναθηναϊκό, που άφησε δύο ακόμη πολύτιμους πόντους στην Λεωφόρο. Το γκολ του Παλάσιος στο πρώτο ημίχρονο δημιούργησε τις προϋποθέσεις για να πάρουν το τρίποντο οι γηπεδούχοι, αλλά δεύτερο γκολ δεν πέτυχαν και μέσα σε τρία λεπτά έμειναν με δέκα λόγω της αποβολής του Σένκεφελντ και η Κηφισιά ισοφάρισε με το αυτογκόλ του Αράο. Οι γηπεδούχοι είχαν χρόνο μπροστά τους, όπως την προηγούμενη εβδομάδα με την Λαμία, αλλά δυσκολεύονταν να δημιουργήσουν ευκαιρίες, αντίθετα οι φιλοξενούμενοι απείλησαν περισσότερο, ειδικά με την ευκαιρία της… χρονιάς, με τον Μπιφουμά για το «διπλό». Επιβεβαίωσαν πάντως και πάλι ότι με τον Μπράτσο στον πάγκο τους είναι πολύ βελτιωμένη ομάδα.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr