Μπάμπης Παπάζογλου

Ημερολόγιο Σούπερ Λιγκ: 2η αγωνιστική πλέι οφ

Δευτέρα, 1 Απριλίου 2024 - 20:49

Ο Μπάμπης Παπάζογλου κρατάει το ημερολόγιο της Σούπερ Λιγκ και καταγράφει όσα έγιναν στα παιχνίδια κάθε αγωνιστικής.

Ημερολόγιο Σούπερ Λιγκ: 2η αγωνιστική πλέι οφ

ΑΕΚ και ΠΑΟΚ ήταν οι νικητές στα ντέρμπι κορυφής των πλέι οφ, ενώ ο Άρης έκανε το «δύο στα δύο» απέναντι στην Λαμία. Τι είδαμε στα παιχνίδια της 2ης αγωνιστικής;
- Παναθηναϊκός- ΠΑΟΚ 2-3: Ο ΠΑΟΚ πέρασε για άλλη μία φορά στα τελευταία χρόνια από την Λεωφόρο, χτυπώντας ιδανικά στις αντεπιθέσεις. Προηγήθηκε πολύ γρήγορα, βρήκε άμεσα λύση όταν ισοφαρίστηκε και «κλείδωσε» το τρίποντο στο τέλος, αφήνοντας τον αντίπαλο του στο -4 , ρεφάροντας και την ήττα στην πρεμιέρα των πλέι οφ από τον Άρη. Ο Παναθηναϊκός έμεινε ξανά πίσω στη βαθμολογία και πάει στο ντέρμπι με την ΑΕΚ «με την πλάτη στον τοίχο». Η έμπνευση του Τερίμ να παίξει με δύο σέντερ φορ δεν του βγήκε, αλλά στην πραγματικότητα οι «πράσινοι» πληγώθηκαν από τις αδυναμίες στην αμυντική λειτουργία και στις ευκαιρίες που έχασαν πριν ο ΠΑΟΚ κάνει το 1-3. Ο Μπερνάρ έβαλε δύο γκολ, αλλά δεν ήταν αρκετά για να αποφύγει η ομάδα του την ήττα.


- ΑΕΚ- Ολυμπιακός 1-0: Ο Ολυμπιακός έχανε τις ευκαιρίες, η ΑΕΚ βρήκε το γκολ στις καθυστερήσεις και πήρε το ντέρμπι, μένοντας στην κορυφή και αφήνοντας ουσιαστικά τους «ερυθρόλευκους» εκτός διεκδίκησης. Πρωταγωνιστής ήταν ο Αθανασιάδης που μπήκε στην ενδεκάδα την τελευταία στιγμή λόγω του προβλήματος του Στάνκοβιτς. Ήταν ο καθοριστικός παράγοντας που κανείς δεν περίμενε πριν το ντέρμπι και ήταν και μία προσωπική δικαίωση για την κριτική που του έχει ασκηθεί κατά τη διάρκεια της σεζόν. Ο Ολυμπιακός έφερε το παιχνίδι στα μέτρα του, ήταν καλύτερος, έχασε σημαντικές ευκαιρίες και στο πρώτο ημίχρονο και στο δεύτερο κι εκεί που έδειχνε έτοιμος να πάρει το «διπλό» που θα έβαζε «φωτιά» στο πρωτάθλημα, οι αλλαγές της ΑΕΚ, Μάνταλος και Ελίασον συνεργάστηκαν, ο τελευταίος σκόραρε και η «Ένωση» πήρε το πολύ σημαντικό τρίποντο που ήθελε σε ένα ματς που έδειχνε εγκλωβισμένη στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα.


- Άρης- Λαμία 3-1: Ο Άρης έκανε το «δύο στα δύο» στα πλέι οφ, η Λαμία έδειξε και πάλι ότι στην πράξη είναι πολύ δύσκολο να παρουσιαστεί ανταγωνιστική σε τέτοια παιχνίδια. Στην Θεσσαλονίκη όλα έγιναν μέσα σε τέσσερα λεπτά, αφού τόσο χρειάστηκε για να πετύχουν τρία γκολ οι γηπεδούχοι! Ο Μάντζιος έκανε τη δοκιμή βάζοντας μαζί Μορόν και Ανσαριφάρντ, δεν του βγήκε, το άλλαξε στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου και βρήκε εύκολα το δρόμο για τη νίκη. Ο Άρης μόνον αδιάφορος δεν παρουσιάζεται στα πλέι οφ και θα κυνηγήσει ό,τι περισσότερο μπορεί. Η Λαμία γνωρίζει πλέον τη μία ήττα μετά την άλλη και το μόνον που έκανε τον Βόκολο να χειροκροτήσει ήταν το γκολ του πιτσιρικά Κοντονίκου στο φινάλε.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr