Μπάμπης Παπάζογλου

Το πρώτο βήμα

Πέμπτη, 11 Απριλίου 2024 - 09:57

Ο Μπάμπης Παπάζογλου γράφει για τα σημερινά παιχνίδια Ολυμπιακού και ΠΑΟΚ στο Κόνφερενς Λιγκ

Το πρώτο βήμα

Η βραδιά είναι πολύ σημαντική για τις δύο ελληνικές ομάδες που έφτασαν στα προημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ. Ο δρόμος για τη διάκριση δεν είναι… απαγορευτικός, αλλά στην πραγματικότητα έχουν μπροστά τους δύο πολύ δύσκολες αναμετρήσεις απέναντι στην Φενερμπαχτσέ (ο Ολυμπιακός) και την Μπριζ (ο ΠΑΟΚ).
Πρώτοι θα μπουν στη «μάχη» οι «ερυθρόλευκοι», που υποδέχονται την τουρκική ομάδα στο Καραϊσκάκη. Το γήπεδο θα είναι γεμάτο, ο κόσμος θα σπρώξει την ομάδα για τη νίκη και η αλήθεια είναι ότι ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ έχει καταφέρει να δώσει στην ομάδα του μία ταυτότητα και είναι σε πολύ καλή κατάσταση. Η Φενέρ έχει δώσει μόλις ένα παιχνίδι τις τελευταίες τρεις εβδομάδες, το τελευταίο ήταν πριν από οχτώ ημέρες και είναι πολύ καλύτερη από την ομάδα που είχε κερδίσει ο Ολυμπιακός δύο φορές πριν από 2,5 χρόνια στο Γιουρόπα Λιγκ. Στηρίζεται πολύ στην ατομική ποιότητα των παικτών της και πολλά θα κριθούν από την αμυντική λειτουργία των «ερυθρόλευκων», αφού φάσεις για να σκοράρουν θα βρουν, ενώ σημαντικό είναι να μπουν καλά στο ματς, όχι όπως με την Μακάμπι ή και την Φερεντσβάρος. Ο Ολυμπιακός δείχνει έτοιμος για μία μεγάλη νίκη και φέτος έχει πετύχει τέτοια, αν θυμηθούμε το ματς με την Γουέστ Χαμ, σε ένα ματς που είναι πιθανό και το G/G.
Ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει αργότερα την Μπριζ στο Βέλγιο. Οι Θεσσαλονικείς έχουν πολύ καλή ψυχολογία μετά την ισοπαλία στην Νέα Φιλαδέλφεια, ενώ έχαναν στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου 2-0 και συνεχίζουν να είναι πρώτοι στο πρωτάθλημα. Αντίθετα, η Μπριζ παρά τη μεγάλη νίκη επί της Άντερλεχτ, είναι τέταρτη στο Βέλγιο κι έχει ένα λόγο παραπάνω να κυνηγάει την ευρωπαϊκή διάκριση. Είναι ομάδα που σκοράρει εύκολα και είναι δεδομένο ότι θα πιέσει από την αρχή παίζοντας στο γήπεδο της. Ο Ραζβάν Λουτσέσκου θέλει να «χτυπήσει» η ομάδα του στις αντεπιθέσεις και να είναι πολύ πιο συγκεντρωμένη από το προηγούμενο εκτός έδρας παιχνίδι στην Ευρώπη, με την Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Κι αυτό είναι το «κλειδί» για να… ξεβολέψει τους Βέλγους, αν και όπως έχει αποδειχθεί σε αρκετά παιχνίδια, ακόμη κι αν βρεθεί πίσω στο σκορ, ο ΠΑΟΚ μπορεί να αντιδράσει. Κι αυτός ο αγώνας έχει πολλές πιθανότητες για να σκοράρουν και οι δύο ομάδες.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.