Μπάμπης Παπάζογλου

Ημερολόγιο Σούπερ Λιγκ: 6η αγωνιστική πλέι οφ & 5η πλέι άουτ

Δευτέρα, 22 Απριλίου 2024 - 23:29

Ο Μπάμπης Παπάζογλου κρατάει το ημερολόγιο της Σούπερ Λιγκ και καταγράφει όσα έγιναν στα παιχνίδια κάθε αγωνιστικής.

Ημερολόγιο Σούπερ Λιγκ: 6η αγωνιστική πλέι οφ & 5η πλέι άουτ

ΑΕΚ και Παναθηναϊκός συνέχισαν την πορεία τους με εκτός έδρας τρίποντα πριν τη μεταξύ τους αναμέτρηση, ο Ολυμπιακός ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, ενώ Παναιτωλικός, Βόλος και Κηφισιά «μάχονται» για να μην ακολουθήσουν τον ΠΑΣ Γιάννινα στη δεύτερη κατηγορία. Τι είδαμε στα παιχνίδια των πλέι οφ και πλέι άουτ;

  • Λαμία- Παναθηναϊκός 0-5: Ο Παναθηναϊκός έκανε… περίπατο στην Λαμία και πρόσθεσε ένα ακόμη σημαντικό τρίποντο πριν το ντέρμπι κορυφής με την ΑΕΚ. Πρωταγωνιστές ήταν οι Ιωαννίδης, Μπακασέτας που πέτυχαν από δύο γκολ και συνεργάζονται εξαιρετικά, ενώ το δρόμο είχε ανοίξει ο Βέρμπιτς. Οι «πράσινοι» επικράτησαν πιο εύκολα απ‘ ό,τι και οι ίδιοι ίσως περίμεναν, καθώς η Λαμία για άλλη μία φορά δεν κατάφερε να διεκδικήσει κάτι στα πλέι οφ. Είναι μάλιστα η δεύτερη συνεχόμενη «πεντάρα» στο γήπεδο της, μετά από εκείνη από τον Ολυμπιακό. Ο Παναθηναϊκός πάει με ανεβασμένη ψυχολογία στο ντέρμπι που μπορεί να κρίνει πολλά στη «μάχη» του τίτλου.
    - Αρης- ΑΕΚ 1-2: Η ΑΕΚ δεν την… πάτησε πάλι στο «Κλεάνθης Βικελίδης» και μπορεί να βρήκε το γκολ της νίκης στο 84’, αν δεν ήταν όμως ο Χουτεσιώτης θα είχε κάνει την ανατροπή πολύ πιο εύκολα και νωρίς στο παιχνίδι. Ο Άρης προηγήθηκε στο ημίχρονο με τον πρώτο σκόρερ του Μορόν, αλλά στο δεύτερο περιορίστηκε σε παθητικό ρόλο, δεν μπορούσε να αντισταθεί στον καταιγισμό επιθέσεων της ΑΕΚ, η οποία ισοφάρισε νωρίς με τον Σιντιμπέ και στη συνέχεια είδε τον γκολκίπερ των γηπεδούχων να… κατεβάζει ρολά. Μέχρι το 84’, που ο Άμραμπατ πέτυχε το νικητήριο γκολ. Η ΑΕΚ πάει με καλή ψυχολογία στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό και με στόχο δύο νίκες στα επόμενα δύο ματς για να «κλειδώσει» τον τίτλο.
    - Ολυμπιακός- ΠΑΟΚ 2-1: Λίγες ημέρες μετά την ιστορική πρόκριση στα ημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ, ο Ολυμπιακός νίκησε τον ΠΑΟΚ και διατήρησε τις ελπίδες του για τον τίτλο, μειώνοντας την απόσταση από τον αντίπαλο του στον ένα βαθμό. Ο Μεντιλίμπαρ έκανε οχτώ αλλαγές κι αυτό αποδείχθηκε κομβικό, αφού οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ενέργεια, παρουσίασαν και στην πράξη βάθος στον πάγκο σε αντίθεση με τους Θεσσαλονικείς. Ο Λουτσέσκου έκανε μόλις τρεις αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι απέναντι στην Μπριζ και όταν μείωσε σε 2-1 στις καθυστερήσεις ήταν πια αργά. Ο ΠΑΟΚ είναι τρίτος και υπό πίεση, ο Ολυμπιακός ζει ιστορικές στιγμές, μετά και την κατάκτηση του ευρωπαϊκού τροπαίου από την ομάδα Νέων στον τελικό με την Μίλαν.
    - ΟΦΗ- Βόλος 2-1: Ο ΟΦΗ ήθελε τη νίκη για να αισθάνεται ασφαλής, βλέποντας το όριο παραμονής να ανεβαίνει (ήδη έφτασε το περσινό, δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε) και τα κατάφερε. Πρωταγωνιστής ήταν ο Τοράλ, που πέτυχε και τα δύο γκολ της ομάδας του. Ο Βόλος υπέστη την πρώτη του ήττα στα πλέι άουτ. Είχε χρόνο να αντιδράσει μετά το 2-0, αλλά το έκανε στις καθυστερήσεις, όταν πια ήταν αργά. Κι αυτή, η πρώτη ήττα στα πλέι άουτ είναι αρκετή για να τον βάλει πάλι σε μεγάλες περιπέτειες, καθώς είναι μόλις έναν βαθμό πάνω από την προτελευταία Κηφισιά.
    - Αστέρας Τρίπολης- Παναιτωλικός 0-2: Η νίκη στα Γιάννινα αποδείχθηκε… καλή παρένθεση για τον Αστέρα που επέστρεψε στις ήττες, με μία ακόμη στο γήπεδο του, με εικόνα και πάλι ομάδας που κάνει… αγγαρεία. Ο Παναιτωλικός βρήκε την ευκαιρία και δεν την άφησε να περάσει ανεκμετάλλευτη. Εκεί, που δεν είχε εκτός έδρας νίκη, τώρα έχει δύο μέσα σε διάστημα οχτώ ημερών. Κι όμως δεν είναι αρκετή να πανηγυρίσει την παραμονή του, καθώς παραμένει μόλις δύο πόντους πάνω από την προτελευταία Κηφισιά. Κρατάει όμως την τύχη στα χέρια του και στο πιο κρίσιμο σημείο του πρωταθλήματος, δείχνει αποφασισμένος και αποτελεσματικός.
    - Ατρόμητος- Κηφισιά 1-2: Η Κηφισιά το έκανε και πάλι εκτός έδρας, όπως ακριβώς το είχε κάνει και στην Τρίπολη πριν από δύο αγωνιστικές. Και στο ίδιο χρονικό σημείο. Έχανε στο ημίχρονο 1-0 από τον Ατρόμητο και μέσα σε τέσσερα λεπτά, από το 64’ μέχρι το 68’, έκανε την ανατροπή. Για την ιστορία, στην Τρίπολη το είχε κάνει από το 66’ μέχρι το 70’! Σπάνιες ανατροπές σε διάστημα δύο εβδομάδων και μάλιστα μέσα σε τέσσερα λεπτά και εκτός έδρας! Έτσι, έμεινε «ζωντανή» στη «μάχη» της παραμονή. Ο Ατρόμητος έμεινε στο καλό ξεκίνημα και δεν είχε καμία αντίδραση όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ.
    - Πανσερραϊκός- ΠΑΣ Γιάννινα 2-1: Ο Πανσερραϊκός ήθελε μία ακόμη νίκη για να είναι απόλυτα σίγουρος, την πέτυχε και βρέθηκε και στην κορυφή της βαθμολογίας στα πλέι άουτ. Ουσιαστικά «καθάρισε» το τρίποντο στο πρώτο ημίχρονο, όταν προηγήθηκε 2-0, απέναντι στον ΠΑΣ που ήξερε από τα αποτελέσματα των άλλων αγώνων ότι ήταν και μαθηματικά πλέον στην Σούπερ Λιγκ 2. Η ομάδα των Ιωαννίνων μείωσε στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά δεν κατάφερε να κάνει κάτι περισσότερο, παίζοντας πια χωρίς κάποιο στόχο και υπό το βάρος του υποβιβασμού.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr