Μπάμπης Παπάζογλου

Ημερολόγιο Σούπερ Λιγκ: 6η αγωνιστική πλέι άουτ

Κυριακή, 28 Απριλίου 2024 - 12:53

Ο Μπάμπης Παπάζογλου κρατάει το ημερολόγιο της Σούπερ Λιγκ και καταγράφει όσα έγιναν στα παιχνίδια κάθε αγωνιστικής.

Ημερολόγιο Σούπερ Λιγκ: 6η αγωνιστική πλέι άουτ

Η αγωνία για τη «μάχη» της παραμονής τελείωσε μία αγωνιστική πριν το τέλος των πλέι άουτ, με τον ΠΑΣ Γιάννινα να παίρνει μαζί του στη δεύτερη κατηγορία την Κηφισιά. Βόλος και Παναιτωλικός πήραν τα τρίποντα που ήθελαν, ενώ ισόπαλο έληξε το ματς στην Τρίπολη. Τι είδαμε στα παιχνίδια της αγωνιστικής των πλέι άουτ;
- Αστέρας Τρίπολης- ΟΦΗ 1-1: Ο Αστέρας ήταν βαθμολογικά αδιάφορος, ο ΟΦΗ ήθελε να είναι έναν βαθμό για να είναι απόλυτα σίγουρος και τελικά πήρε την ισοπαλία στην Τρίπολη. Οι γηπεδούχοι που σε πολλά ματς των πλέι άουτ έδειξαν να κάνουν αγγαρεία, μπήκαν δυνατά και προηγήθηκαν πριν συμπληρωθεί το τέταρτο, αλλά οι φιλοξενούμενοι είχαν αρκετές φάσεις και δύο δοκάρια για να απαντήσουν γρήγορα. Τα κατάφεραν στο δεύτερο ημίχρονο και μετά το 1-1 και όσο περνούσε η ώρα, οι φάσεις έγιναν λίγες και η ισοπαλία ήρθε τελικά φυσιολογικά. Τι θα μείνει από αυτό το ματς; Το ντεμπούτο στην κατηγορία του 16χρονου Αγγελάκη του Αστέρα και το κλείσιμο ενός πρωταθλήματος χωρίς εκτός έδρας νίκη για τον ΟΦΗ.
- Βόλος- Πανσερραϊκός 1-0: Ο Βόλος ήθελε πάση θυσία το τρίποντο, ο Πανσερραϊκός είχε ήδη γιορτάσει την παραμονή του στην κατηγορία και το κίνητρο «μίλησε». Οι φιλοξενούμενοι είχαν ευκαιρίες στο ξεκίνημα, οι γηπεδούχοι… μπήκαν στο ματς στο δεύτερο ημίχρονο και όταν βρήκαν το γκολ με το πέναλτι του Γκαρσία, ουσιαστικά όλα είχαν τελειώσει, παρ’ ό,τι το εύθραυστο σκορ έμεινε μέχρι το τέλος της αναμέτρησης. Ο Βόλος μετά την περσινή συμμετοχή στα πλέι οφ, φέτος κινδύνευσε σοβαρά με υποβιβασμό, αλλά η καλή παρουσία του στα πλέι άουτ τον διατήρησε στην κατηγορία, η σεζόν είναι ούτως ή άλλως επιτυχημένη για τον Πανσερραϊκό, που θέλει στο φινάλε να πάρει και την πρώτη θέση στα πλέι άουτ.
- Κηφισιά- ΠΑΣ Γιάννινα 2-3: Το ματς που έκρινε τα πάντα έγινε στην Καισαριανή, όπου ο ΠΑΣ πήρε μαζί του την Κηφισιά στη δεύτερη κατηγορία. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν, αλλά γρήγορα κατάλαβαν ότι ι φιλοξενούμενοι δεν ήταν αδιάφοροι, αφού σε δέκα λεπτά ισοφάρισαν. Όταν μάλιστα ο ΠΑΣ προηγήθηκε, η κλεψύδρα άδειασε επικίνδυνα για την Κηφισιά, που ισοφάρισε στο τελευταίο δεκάλεπτο, αλλά όχι μόνον δε βρήκε το γκολ της νίκης, αλλά έχασε κιόλας με το δεύτερο γκολ του Ροσέρο. Ο Τεττέη είχε δύο δοκάρια, στο 1-1, σε ένα διάστημα που η Κηφισιά πίεζε κι εκεί έχασε σε μεγάλο βαθμό τις ελπίδες της. Έτσι η παρθενική συμμετοχή της στην Σούπερ Λιγκ αποδείχθηκε πολύ σύντομη, με το πρόβλημα στην άμυνα που την ταλαιπώρησε πολλούς μήνες να εμφανίζεται και στο κρίσιμο σημείο. Ο ΠΑΣ έπαιξε για την αξιοπρέπεια και αποδείχθηκε ότι δεν τα παράτησε μετά τον υποβιβασμό του.

- Παναιτωλικός- Ατρόμητος 1-0: Ο Παναιτωλικός ήξερε ότι με μία νίκη θα ήταν πια κοντά στην παραμονή του, ο Ατρόμητος ήθελε έναν βαθμό στις δύο τελευταίες αγωνιστικές για να είναι σίγουρος και η ομάδα, που «καιγόταν» περισσότερο πήρε το τρίποντο. Κι αυτοί ήταν οι γηπεδούχοι, που μετά τα σημαντικά «διπλά», που έκαναν, βρήκαν το γκολ στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου και κράτησαν το τρίποντο μέχρι το φινάλε. Δεν ήταν εύκολο, πάντως, καθώς οι φιλοξενούμενοι πίεσαν πολύ και είχαν σημαντικές ευκαιρίες μετά το γκολ που δέχθηκαν για να ισοφαρίσουν. Πρωταγωνιστής αναδείχθηκε ο γκολκίπερ του Παναιτωλικού Τσάβες που έκανε εξαιρετικές επεμβάσεις για να μείνει το 1-0, που πανηγυρίστηκε έξαλλα στο Αγρίνιο.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr