Μπάμπης Παπάζογλου

Ημερολόγιο Σούπερ Λιγκ: 8η αγωνιστική πλέι οφ

Δευτέρα, 29 Απριλίου 2024 - 18:03

Ο Μπάμπης Παπάζογλου κρατάει το ημερολόγιο της Σούπερ Λιγκ και καταγράφει όσα έγιναν στα παιχνίδια κάθε αγωνιστικής.

Ημερολόγιο Σούπερ Λιγκ: 8η αγωνιστική πλέι οφ

Ο ΠΑΟΚ ήταν ο μεγάλος νικητής στο ντέρμπι με την ΑΕΚ και διατηρήθηκε στο παιχνίδι του τίτλου, όπως και ο Ολυμπιακός που επικράτησε άνετα της Λαμίας, ενώ ο Παναθηναϊκός τέθηκε εκτός διεκδίκησης, μετά την ήττα από τον Άρη. Τι είδαμε στα παιχνίδια της αγωνιστικής των πλέι οφ;
- Ολυμπιακός- Λαμία 4-1: Ο Ολυμπιακός είχε το εύκολο παιχνίδι της αγωνιστικής και δεν άφησε την ευκαιρία να περάσει ανεκμετάλλευτη. Ο Μεντιλίμπαρ έκανε νέο ροτέισον, λόγω και του αγώνα που ακολουθεί με την Άστον Βίλα, οι «ερυθρόλευκοι» προηγήθηκαν 2-0 μέσα σε τρία λεπτά (24’-27’), πέτυχαν και τρίτο γκολ και ουσιαστικά «καθάρισαν» το ματς. Η χαλάρωση του Ολυμπιακού και η είσοδος του Τόσιτς έδωσαν τη δυνατότητα στην Λαμία να μειώσει, είχε ευκαιρία και για το 3-2, αλλά δεν την εκμεταλλεύτηκε και οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που πέτυχαν και τέταρτο γκολ, με τους φιλάθλους τους να ζητούν και το πρωτάθλημα και το ευρωπαϊκό. Ο Ολυμπιακός έχει πλέον τους δύο ιστορικούς αγώνες με την Άστον Βίλα στα ημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ, με τον πρώτο την Μ. Πέμπτη στην Αγγλία και στο πρωτάθλημα με τρεις νίκες στα ισάριθμα τελευταία ματς κατακτάει τον τίτλο.
- Παναθηναϊκός- Άρης 0-1: Στο πιο κρίσιμο σημείο, ο Παναθηναϊκός τα έχασε όλα. Μετά την ήττα από την ΑΕΚ, ήρθε μία ακόμη από τον Άρη και ουσιαστικά έμεινε εκτός τίτλου, με δεδομένο ότι η ΑΕΚ έχει και το ματς με την Λαμία. Ο Άρης μετά την ισοπαλία με τον Ολυμπιακό, μπήκε δυνατά και προηγήθηκε στο ξεκίνημα του αγώνα και ο Παναθηναϊκός έπρεπε να κάνει μία ακόμη ανατροπή τον τελευταίο καιρό. Αυτή ποτέ δεν ήρθε, καθώς φάνηκε ότι δεν είχε δυνάμεις, αλλά και καθαρό μυαλό. Ο Τερίμ αποφάσισε κάποια στιγμή να παίξει με τρεις σέντερ φορ, κάτι που τελικά μάλλον μπέρδεψε, παρά βοήθησε την ομάδα του και ο Άρης πήρε πιο εύκολα απ’ ό,τι περίμενε το τρίποντο. Μαζί και ψυχολογία εν όψει του τελικού του Κυπέλλου των δύο ομάδων στις 25 του μήνα, αφήνοντας τον αντίπαλο του στην εσωστρέφεια.

- ΠΑΟΚ- ΑΕΚ 3-2: Ο ΠΑΟΚ έδειχνε να έχει… άδειο ρεζερβουάρ στα τελευταία ματς, αλλά το ροτέισον του Λουτσέσκου απέδωσε, εμφανίστηκε μία διαφορετική ομάδα και με δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο διατηρήθηκε στη μάχη του τίτλου, αν και δεν του αρκούν οι δικές του νίκες μέχρι το φινάλε, καθώς χρειάζεται μία ακόμη απώλεια της ΑΕΚ. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με γκολ από τα… αποδυτήρια, αλλά εξίσου γρήγορη ήταν και η αντίδραση της «Ένωσης», που έκανε την ανατροπή στο 75’. Ωστόσο, το πρόβλημα των τελευταίων λεπτών επέστρεψε και ο ΠΑΟΚ με δύο γκολ στο 81’ και στο 90’ έκανε τη δική του ανατροπή, βάζοντας ξανά «φωτιά» στο πρωτάθλημα. Πλέον το εξ αναβολής ντέρμπι με τον Ολυμπιακό θα κρίνει ποιος από τους δύο θα μείνει στη μάχη, ενώ με ισοπαλία, κλειδώνει τον τίτλο η ΑΕΚ, η οποία σε κάθε περίπτωση έχει την τύχη στα χέρια της, αφού με δύο νίκες θα είναι σίγουρη πρωταθλήτρια.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr