Μπάμπης Παπάζογλου

Η μεγαλύτερη πρόκληση

Πέμπτη, 2 Μαΐου 2024 - 11:47

Ο Μπάμπης Παπάζογλου γράφει για το αποψινό πρώτο παιχνίδι του Ολυμπιακού στα ημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ

Η μεγαλύτερη πρόκληση

Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία στην Κωνσταντινούπολη, με την πρώτη του παρουσία στα ημιτελικά ευρωπαϊκής διοργάνωσης και η μεγαλύτερη πρόκληση τον περιμένει απόψε, στο Μπέρμιγχαμ.
Η Άστον Βίλα ήταν εξ αρχής φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Είναι τέταρτη στην Πρέμιερ Λιγκ και πολύ κοντά στο να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ και όλα αυτά αρκούν για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος της δυσκολίας για τους «ερυθρόλευκους». Ωστόσο, εδώ που έφτασαν είναι αποφασισμένοι να παλέψουν για τη μεγαλύτερη φετινή υπέρβαση. Με βασικό στόχο απόψε να αφήσουν ανοιχτή την πρόκριση και να κριθεί σε μία εβδομάδα στο «καυτό» Καραϊσκάκη.
Ο Ολυμπιακός έχει κάνει τα πάντα για να βρεθεί στα ημιτελικά. Πρώτα, τα… αυτονόητα με την τρίτη θέση στον όμιλο του Γιουρόπα Λιγκ, ξεπερνώντας την αδύναμη Τόπολα. Στη συνέχεια, οι δύο οριακές νίκες με την Φερεντσβάρος. Μία επική ανατροπή επί της Μακάμπι μετά το 1-4 του πρώτου αγώνα στο Φάληρο. Και η πρόκριση στα πέναλτι με την Φενερμπαχτσέ. Σε όλη αυτήν τη διαδρομή, αντιμετώπισε μία ακόμη αγγλική ομάδα, την Γουέστ Χαμ στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Νίκη 2-1 στο Καραϊσκάκη, πιο εύκολα απ’ ό,τι δείχνει το σκορ, έχασε δύσκολα 1-0 στο Λονδίνο. Τα τελευταία χρόνια συνήθως κάνει καλά παιχνίδια στην Αγγλία κι έχει και μεγάλα αποτελέσματα, με κορυφαίο την επική πρόκριση επί της Άρσεναλ.
Είναι προφανές ότι ο Ολυμπιακός πρέπει να ψάξει απόψε το γκολ, το οποίο δεν έχει βρει στα πιο δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια του φέτος. Με την Γουέστ Χαμ και την Φερνεμπαχτσέ, αλλά με οριακές ήττες και με την Φράιμπουργκ, στη μία και μοναδική πολύ κακή βραδιά του μακριά από το Καραϊσκάκη. Τι κάνει στο γήπεδο της η Άστον Βίλα στην Ευρώπη; Πρώτα απ’ όλα έχει μόνον νίκες σε έξι αγώνες. Στους μισούς έχει δεχθεί γκολ, όταν επικράτησε 2-1 (και στους τρεις). Είναι ομάδα που γενικά χάνει πολύ δύσκολα στο Βίλα Παρκ (τρεις ήττες και άλλες τρεις ισοπαλίες σε 18 ματς στην Πρέμιερ Λιγκ). Ο Ολυμπιακός πρέπει να κάνει την υπέρβαση απόψε στο Μπέρμιγχαμ για να πάρει αποτέλεσμα. Μπορεί όμως να σκοράρει, σε ένα παιχνίδι που και οι δύο ομάδες μπορούν να πετύχουν γκολ.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.