Μπάμπης Παπάζογλου

Έτοιμος να (ξανα)γράψει ιστορία!

Πέμπτη, 9 Μαΐου 2024 - 12:20

Ο Μπάμπης Παπάζογλου γράφει για τον αποψινό ιστορικό επαναληπτικό του Ολυμπιακού με την Άστον Βίλα στα ημιτελικά του Κόνφερενς Λιγκ

Έτοιμος να (ξανα)γράψει ιστορία!

Είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι του Ολυμπιακού στην ιστορία του. Μέχρι το επόμενο, γιατί μετά και τη νίκη στο πρώτο ματς στο Μπέρμιγχαμ, το όνειρο της παρουσίας σε έναν ευρωπαϊκό τελικό δεν είναι πια μακρινό.
Οι «ερυθρόλευκοι» θα μπουν στον επαναληπτικό με την Άστον Βίλα στο «καμίνι» του Καραϊσκάκη με το υπέρ τους 4-2 του πρώτου αγώνα. Οι συνθήκες μοιάζουν και είναι ιδανικές. Ποιος άλλωστε περίμενε να παίξουν τέτοια μπάλα μέσα στην Αγγλία και να κερδίσουν 4-2 πριν από μία εβδομάδα; Η μισή δουλειά έγινε, αλλά δεν είναι αρκετή. Κι αυτό το γνωρίζουν καλά ο Μεντιλίμπαρ και οι παίκτες του. Δεν έχουν απλά αντίπαλο ομάδα της Πρέμιερ Λιγκ, αλλά ομάδα που είναι στην πρώτη τετράδα του πρωταθλήματος και σε πολύ μεγάλο βαθμό έχει εξασφαλίσει την παρουσία της στο επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ.
Ο Ολυμπιακός έχει κάνει πολλές υπερβάσεις, έχει κάνει προκρίσεις με κάθε τρόπο και χρειάζεται μία ακόμη για να φτάσει στον τελικό της Νέας Φιλαδέλφειας με την Φιορεντίνα. Θα προσπαθήσει να κάνει ό,τι και στο πρώτο ματς, να «τρέξει» και να πιέσει τους Άγγλους, να τους «χτυπήσει» με τον ίδιο τρόπο, που παίζουν εκείνοι. Όλοι- και δικαιολογημένα- υποστηρίζουν ότι «κλειδί» θα είναι η άμυνα, καθώς και ένα γκολ να δεχθεί ο Ολυμπιακός, πάλι προκρίνεται. «Κλειδί» θα είναι όμως και να σκοράρει, γιατί σ’ αυτήν την περίπτωση η Άστον Βίλα θα χρειάζεται μίνιμουμ τρία γκολ για να πάει σε παράταση. Και οι «ερυθρόλευκοι» έχουν πετύχει γκολ σε όλα τα εντός έδρας παιχνίδια τους φέτος. Οι δε Άγγλοι έχουν πετύχει εκτός έδρας πέντε γκολ στα προκριματικά με την Χιμπέρνιαν (5-0) και τέσσερα στην Ολλανδία με την Αλκμάαρ (4-1), ενώ στα υπόλοιπα τέσσερα μάξιμουμ δύο γκολ και στην Πρέμιερ Λιγκ έχουν πετύχει πέντε με την Σέφιλντ (5-0) και τρία με Μπέρνλι (3-1) και Λούτον (3-2).
Ο Ολυμπιακός είναι αποφασισμένος να μη χάσει τη μεγάλη ευκαιρία και έχει όλες τις προϋποθέσεις για να πετύχει την πρόκριση. Σε ένα παιχνίδι που είναι πολύ πιθανό να σκοράρουν και οι δύο ομάδες. Σε μία βραδιά που ο Κώστας Φορτούνης θέλει να συνεχίσει τις μεγάλες ευρωπαϊκές εμφανίσεις στο Καραϊσκάκη. Σε ένα γήπεδο που φέτος έχει σκοράρει ή έχει δώσει ασίστ ή και τα δύο μαζί σε όλους τους αγώνες των «ερυθρόλευκων», με εξαίρεση το ματς με την Φερεντσβάρος.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr

* Ισχύουν Όροι και Προϋποθέσεις διαθέσιμοι στο novibet.gr/info/oroi
21+| ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ:ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ | ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 2109237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ.