Ο Αναλυτής

Ειδική ανάλυση: Ντέρμπι στο Μέρσεϊσαϊντ

Σάββατο, 7 Μαΐου 2022 - 11:22

Μεγάλο ντέρμπι στο έχουμε σήμερα στο Μέρσεϊσαϊντ, και ο scout του stoixima.gr προσπαθεί να αποκρυπτογραφήσει τις δύο ομάδες.

Ειδική ανάλυση: Ντέρμπι στο Μέρσεϊσαϊντ

Η Λίβερπουλ καλείται να ξεπεράσει ακόμα ένα δύσκολο εμπόδιο στην κούρσα της για τον τίτλο, και αυτό ονομάζεται Τότεναμ. Η ομάδα του Αντόνιο Κόντε είναι διατεθειμένη να δείξει τα δόντια της, και να βάλει δύσκολα στην Λίβερπουλ. Εξάλλου κάθε άλλο παρά αδιάφορη δεν είναι.

Λίβερπουλ

Υποτονική εμφανίστηκε η Λίβερπουλ μεσοβδόμαδα στο παιχνίδι με την Βιγιαρεάλ, και το πλήρωσε αρχικά στο πρώτο ημίχρονο. Στην επανάληψη όμως έδειξε την ποιότητά της και την κλάση της, και με σπουδαία ανατροπή κατάφερε να πάρει το εισιτήριο για τον τελικό του Champions League όπου θα αντιμετωπίσει την Ρεάλ Μαδρίτης στο repeat του τελικού το 2018.

Πρωτάθλημα και φόρμα

Όπως και στην Ευρώπη, έτσι και στο πρωτάθλημα, η Λίβερπουλ εμφανίστηκε πολύ συνεπής. Έφτασε σε μία ακόμη επαγγελματική νίκη επί της Νιουκάστλ μέσα στην έδρας της ομώνυμης ομάδας, και διατηρήθηκε στο κυνήγι του τίτλου. Οι "Ρεντς" είναι η πιο φορμαρισμένη ομάδα της Premier εντός έδρας, αφού έχει συγκεντρώσει 45 βαθμούς από τους διαθέσιμους 51 σε 17 παιχνίδια με τέρματα 45 υπέρ και 7 κατά, συν του ότι αρνείται να χάσει. Στα τελευταία 13 παιχνίδια της σε όλες τις διοργανώσεις μετράει 11 νίκες.

Το ποδόσφαιρο της Λίβερπουλ το έχουμε αναλύσει πολλάκις, και αποτελεί σημείο αναφοράς όχι μόνο για τον αγγλικό σύλλογο αλλά και γενικότερα για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο. Είναι από τις πιο πλήρης και καλοδουλεμένες ομάδες αυτή τη στιγμή. Δίκαια βρίσκεται όπου βρίσκεται και παραμένει μέσα σε όλους τους στόχους της. Σήμερα σαφώς θα έρθει αντιμέτωπη με μία καλή ομάδα, οφείλει να δείξει ξανά την ποιότητα της είτε με την βασική ενδεκάδα είτε με αλλαγές, έτσι ώστε να είναι αυτή που θα μεταφέρει το άγχος στην Σίτι.

Δεν αντιμετωπίζει προβλήματα ο Κλοπ, ο οποίος φάνηκε αινιγματικός σχετικά με την κατάσταση του Φιρμίνο, η απουσία του οποίου δεν έχει φανεί και ιδιαίτερα. Πλήρης λοιπόν με όλα τα όπλα στην φαρέτρα του ο Γερμανός προπονητής.

Τότεναμ

Τα "σπιρούνια" από την άλλη είναι μια ομάδα που φαίνεται άκρως αψυχολόγητη. Είναι ή του ύψους ή του βάθους. Κατά περιόδους και διαστήματα αποδίδει άκρως ελκυστικό ποδόσφαιρο και μοιάζει μια ομάδα που μπορεί άνετα να βρίσκεται μέσα στην τετράδα, αλλά ανάμεσα σε αυτές τις περιόδους υπάρχουν μαύρα κενά.

Πρωτάθλημα και φόρμα

Η Τότεναμ έχει δείξει μια εικόνα πως αν δεν είναι σε καλή μέρα ο Σον και ο Κέιν, τα χάνει. Οι δύο αυτοί ποδοσφαιριστές είναι οι κινητήριοι μοχλοί της ομάδας του Κόντε, και όταν δεν τραβάνε η Τότεναμ αποσυντονίζεται.

Ο Σον έχει συμμετοχή σε 26 γκολ τη φετινή χρονιά και τα 19 να είναι γκολ και τα άλλα 7 ασίστ. Σε παρόμοιο μήκος κύματος είναι και ο Κέιν ο οποίος έχει συμμετοχή σε 21 γκολ, με 13 γκολ και 8 ασίστ. Αυτό μεταφράζεται πως οι δυο τους έχουν δημιουργήσει τα 47 από τα 59 γκολ που έχει σκοράρει η Τότεναμ τη φετινή χρονιά στη Premier League. Αν μη τι άλλο, φαίνεται πόσο επιδραστικοί είναι οι δυο τους στο παιχνίδι της ομάδας του Κόντε.

Μετά από την ήττα με την Μπράιτον εντός έδρας, ήρθε και το στραβοπάτημα στην έδρα της Μπρέντφορντ. Εκεί η Τότεναμ έδειξε μία πολύ κακή εικόνα και υπήρχε μια σχετική γκρίνια. Παράλληλα υπήρχε και ένας προβληματισμός με την εικόνα του Κέιν. Η νίκη με την Λέστερ εντός έδρας όμως, ήρθε να κατευνάσει λίγο τα πνεύματα. Η Τότεναμ απέχει μόλις δύο βαθμούς μακριά από την 4η θέση και την Άρσεναλ, και θα τα δώσει όλα έτσι ώστε να βρεθεί την επόμενη χρονιά στους ομίλους του Champions League.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ - ΟΠΑΠ

1 X 2 U 2,5 O 2,5 U 3,5 O 3,5 G NG 1X 12 X2
1.35 4.5 6.75 2.47 1.41 1.57 2.1 1.58 2.07 1.07 1.13 2.65
Λίβερπουλ - Τότεναμ / Εκτίμηση

Κομβικό παιχνίδι και για τις δύο ομάδες, οι οποίες δεν θέλουν να πετάξουν βαθμούς και να δουν τους από πάνω τους να απομακρύνονται. Η καθεμία έχει τον στόχο της και θα παλέψει μέχρι τέλους για αυτό στις 4 εναπομείναντες αγωνιστικές. Η Λίβερπουλ έχει χτίσει μία πολύ αξιόλογη προϊστορία απέναντι στην Τότεναμ, αφού μετράει στα τελευταία 10 παιχνίδια 8 νίκες και 2 ισοπαλίες. Επίσης έχουν 4 συνεχόμενα παιχνίδια στα οποία έχουν σκοράρει και οι δύο και έχουν συνολικά πάνω από δύο γκολ στο παιχνίδι.

Το goal/goal & over 2,5 δεν είναι καθόλου άσχημο σε τιμή κοντά στο 1.95. Και οι δύο χρειάζονται γκολ όπως και βαθμούς, αλλά φυσικά και οι δύο ομάδες διαθέτουν την ποιότητα για να το πετύχουν.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr