Ο Αναλυτής

Europa Conference League: Scouting στον τελικό Ρόμα - Φέγενορντ που έβγαλε εξαιρετικό σημείο

Τετάρτη, 25 Μαΐου 2022 - 00:04

O scout του tostoixima.gr αναλύει και προτείνει για τον μεγάλο τελικό του Conference League μεταξύ Ρόμα και Φέγενορντ.

Europa Conference League: Scouting στον τελικό Ρόμα - Φέγενορντ που έβγαλε εξαιρετικό σημείο

Του Άγγελου Γεώργα

Ο πρώτος μεγάλος τελικός της νεοσύστατης διοργάνωσης Europa Conference League είναι προ των πυλών, και οι δύο ομάδες που θα κονταροχτυπηθούν στo Air Albania Stadium για να σηκώσουν το πρώτο τρόπαιο του θεσμού είναι η Ρόμα και η Φέγενορντ. Η νικήτρια ομάδα θα εξασφαλίσει την συμμετοχή της στους ομίλους του Europa League την ερχόμενη χρονιά.

Διαιτητής του τελικού θα είναι ο Ρουμάνος Istvan Kovacs. O διεθνής διαιτητής σφυρίζει στην ρουμάνικη λίγκα και θεωρείται από τους κορυφαίους διαιτητές αυτή τη στιγμή στα κλιμάκια της UEFA.

Πάμε να δούμε όμως τις δύο ομάδες του τελικού.

Πατήστε ΕΔΩ να δείτε και την στατιστική απεικόνιση των δύο μονομάχων.

Ρόμα

Η Ρόμα είναι τυπικά η γηπεδούχους του σημερινού τελικού.

Ημιτελική Φάση

Στα ημιτελικά η Ρόμα απέκλεισε την Λέστερ. Το πρώτο ματς στην Αγγλία ήρθε ισόπαλο 1-1 και στο δεύτερο ματς η Ρόμα κέρδισε 1-0 στο κατάμεστο Ολίμπικο.

Ευτύχησε να σκοράρει νωρίς και με ένα γκολ το Έιμπραχαμ στο 11' πήρε προβάδισμα στο σκορ που έμελλε να είναι και το τελικό. Η ομάδα του Μουρίνιο άφησε την πρωτοβουλία των κινήσεων στους παίκτες της Λέστερ η οποία έφτασε να έχει ποσοστό κατοχής 61%, αλλά δεν κατάφερε να σκοράρει και να οδηγήσει το παιχνίδι στην παράταση παρά την σωρεία ευκαιριών που είχε. Παράλληλα, παρά την κυνικότητα της Ρόμα δεν της έλειψαν οι φάσεις και πραγματοποίησε 11 ευκαιρίες για γκολ εξ αυτών οι 4 στην εστία και η 1 στο τέρμα. Σημαντικό ρόλο έπαιξε προφανώς η εμπειρία του Μουρίνιο σε τέτοια ματς που ήξερε ακριβώς πως να στήσει την ομάδα του.

Σύστημα

Ο Πορτογάλος τεχνικός χρησιμοποίησε το κλασσικό του (3-5-2) σε ένα φλατ σύστημα στο χώρο του κέντρου, μία διάταξη που χρησιμοποιεί και πολύ στο πρωτάθλημα, με την μόνη διαφορά πως όταν επιλέγει να το κάνει πιο επιθετικό ανεβάζει έναν μέσο σε ρόλο δεκαριού πίσω από τους δύο προωθημένους.

Πρώτος σκόρερ διοργάνωσης

Πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης για την Ρόμα είναι ο Άγγλος στράικερ Έιμπραχαμ, ο οποίος πραγματοποιεί μία πολύ καλή σεζόν. Στην διοργάνωση έχει σκοράρει 9 γκολ και είναι δεύτερος σκόρερ. Για την ομάδα της Ρόμα δεύτερος σκόρερ είναι ο Ζανιόλο πολύ πιο πίσω με 4 τέρματα και 3 ασσίστ.

Πρωτάθλημα

Έκλεισε τις υποχρεώσεις της με νίκη και εύκολα μάλιστα με σκορ 0-3 από την έδρα της Τορίνο. Ο Έιμπραχαμ σκόραρε δις και έδειξε πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση. Με την νίκη της αυτή εξασφάλισε την 6η θέση και την παρουσία της στους ομίλους του Europa League.

Απουσίες

Ο πολύτιμος Μιχιταριάν τραυματίστηκε στον πρώτο ημιτελικό με την Λέστερ, έκτοτε δεν αγωνίστηκε αλλά εκφράζεται αισιοδοξία πως θα προλάβει το μεγάλο ραντεβού καθώς τις τελευταίες ημέρες ακολούθησε χωρίς προβλήματα το πρόγραμμα προπονήσεων.

Πιθανή σύνθεση:

Ρόμα: Πατρίσιο, Ιμπάνιεζ, Σμόλινγκ, Μαντσίνι, Καρσντορπ, Σέρχιο Ολιβέιρα, Κριστάντε, Ζαλέφσκι, Πελεγκρίνι, Τζανιόλο, Εϊμπραχαμ

Προϊστορία

Δύο χαμένους τελικούς μετράνε οι "τζαλορόσι". Το 1984 έχασαν στα πέναλτι από την Λίβερπουλ για το Κύπελλο Πρωταθλητριών και το 1991 σε διπλά ματς με την Ίντερ έχασαν την ευκαιρία να κατακτήσουν το Κύπελλο UEFA.

O Μουρίνιο δήλωσε πως είναι ο μεγαλύτερος τελικός στην καριέρα του, και πως θέλει διακαώς να τον κερδίσει καθώς είναι ο πρώτος στην ιστορία του θεσμού.

Φέγενορντ

Ημιτελική φάση

Η Φέγενορντ στα ημιτελικά αγωνίστηκε με τη Μαρσέιγ την οποία την πλήγωσε στο πρώτο παιχνίδι μέσα στην έδρα της με σκορ 3-2. Στον επαναληπτικό με μία επαγγελματική λευκή ισοπαλία πήρε την πρόκριση για τον τελικό. Ούτε αυτή είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο όμως η άμυνα της δούλεψε σωστά και κατάφερε να μη δεχθεί γκολ από την επιθετική Μαρσέιγ. Όσον αφορά το πρώτο παιχνίδι, ήταν μοιρασμένο και προηγήθηκε δύο φορές αλλά δεν κατάφερε να κρατήσει το αποτέλεσμα μέχρι το τέλος του, αφού δέχθηκε την ισοφάριση στο 40'. Στην επανάληψη ευτύχισε να σκοράρει στο 46'.κάτι που έγραψε και το τελικό σκορ.

Σύστημα

Το σύστημα που χρησιμοποιεί ο Σλοτ είναι συνήθως το (4-3-3). Ένα άκρως επιθετικό σύστημα για μία κατά φύσιν επιθετική ομάδα. Βέβαια του αρέσει να χρησιμοποιεί και το (4-2-3-1) αφήνοντας μοναδικό προωθημένο τον ταλαντούχο Ντρέσερ.

Πρώτος σκόρερ διοργάνωσης

Ο προαναφερόμενος στράικερ είναι και ο πρώτος σκόρερ της ομάδας στη διοργάνωση με 10 τέρματα. Έχει σκοράρει περισσότερα γκολ στην Ευρώπη παρά στο πρωτάθλημα, αφού έχει 9 εκεί.

Πρωτάθλημα

Απουσίες

Θετικά τα τελευταία νέα στο στρατόπεδο των Ροτερντάμερς. Ο βασικός τερματοφύλακας Μπάιλοουβ είναι διαθέσιμος μετά απο πολύμηνη απουσία και αναμένεται να επιστρέψει στο αρχικό σχήμα. Μικροπροβλήματα τραυματισμών αντιμετωπίζουν οι βασικότατοι Μαλάσια (μπακ), Τραουνερ (στόπερ) και Νέλσον (εξτρέμ) που δεν αναμένεται πάντως να τους στερήσουν την συμμετοχή.

Πιθανή σύνθεση:

Φέγενορντ: Μπάιλοουβ, Χερτράουντα, Τραουνερ, Σενεσι, Μαλάσια, Αουρσνες, Κοκσού, Τιλ, Νέλσον, Σινιστέρα, Ντέσερς

Προϊστορία

Θα παίξει ξανά σε έναν ευρωπαϊκό τελικό ύστερα από 21 χρόνια. Τότε μάλιστα είχε κατακτήσει το Κύπελλο UEFA απέναντι στη Ντόρτμουντ. Επίσης έχει ακόμα δύο κατακτήσεις, το 1970 όταν και κατέκτησε το Κύπελλο Πρωταθλητριών κόντρα στη Σέλτικ, και ακόμα μία το 1974 με αντίπαλο την Τότεναμ αυτή τη φορά για το Κύπελλο UEFA.

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ - ΟΠΑΠ

1 X 2 U 2,5 O 2,5 U 3,5 O 3,5 G NG 1X 12 X2
2.24 2.95 3.36 1.68 2.05 1.24 3.6 1.72 2 1.34 1.3 1.48
Ρόμα - Φέγενορντ / Εκτίμηση

Ο Μουρίνιο μετράει 4/4 ευρωπαϊκούς τελικούς. Δύο Champions League και δύο Europa League.

H Φέγενορντ έχει 3/3 τελικούς στην ιστορία της.

Έχουν αναμετρηθεί μεταξύ τους την χρονιά 2015 στον γύρο των 32 για το Europa League, όταν και η Ρόμα είχε πάρει την πρόκριση με μια νίκη και μία ισοπαλία. Τότε μάλιστα είχαν πετύχει γκολ και οι δύο και στα δύο ματς.

Τα προγνωστικά μου για τον σημερινό τελικό είναι τα εξής:

Μονές επιλογές

Νικητής τροπαίου Ρόμα: 1.72 aαπόδοση

Να σκοράρει: Έιμπραχαμ 2.67 απόδοση

Να σκοράρει: Ντρέσερ 3.30 απόδοση

Match combo απόδοσης 6.60

  • Ρόμα νικητής τροπαίου
  • Έιμπραχαμ να σκοράρει
  • Goal/goal
  • Ρόμα over 3,5 κόρνερ

Καλή επιτυχία σε ότι και να διαλέξετε!

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr