Ο Αναλυτής

Μάντσεστερ Σίτι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Oι λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά!

Σάββατο, 1 Οκτωβρίου 2022 - 12:04

Ντέρμπι στο Μάντσεστερ και φυσικά ο Αναλυτής δεν θα μπορούσε να μην ασχοληθεί με αυτό το σπουδαίο παιχνίδι. Πάμε να δούμε τι μπορούμε να βγάλουμε από τα στατιστικά των δύο ομάδων.

Μάντσεστερ Σίτι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: Oι λεπτομέρειες που κάνουν την διαφορά!

Του Άγγελου Γεώργα

Επειδή οι αριθμοί παίζουν μεγάλο ρόλο στις μέρες μας σε ότι έχει να κάνει με το ποδόσφαιρο, πρέπει να μπορούμε τους διαβάζουμε κιόλας.

Όπως οι ομάδες δίνουν μεγάλη βάση στα στατιστικά τους, έτσι και οι παίκτες του στοιχήματος θα πρέπει να διαβάζουν και να αξιολογούν τις ευκαιρίες που μπορούν να προκύψουν. Για αυτό εγώ θα προσπαθήσω να σας βοηθήσω με διάφορα tips μέσα από εδώ.

Αρχικά όμως θα ήθελα να εξηγήσω, τι είναι μια ειδική κατηγορία όπου έχει δημιουργηθεί στο ποδόσφαιρο, και θα χρησιμοποιούμε συχνά στα άρθρα μας.

Τι είναι τα xGoals;

Πρόκειται για μια μονάδα μέτρησης των πιθανοτήτων που έχει κάθε τελική προσπάθεια να γίνει γκολ. Μέσα από αυτή τη κατηγορία μπορούμε να δούμε την εικόνα του ματς ή της εκάστοτε ομάδας. Συνεπώς για έναν παίκτη του στοιχήματος μπορεί να φανεί χρήσιμη αυτή η κατηγορία, αφού μπορεί να προβλέψει είτε το τελικό αποτέλεσμα, είτε πόσα γκολ μπορούν να μπουν σε ένα παιχνίδι ή και ακόμα ποια ομάδα είναι ικανή να σκοράρει. Υπάρχουν τα xG υπέρ και τα xG κατά. Τα υπέρ δηλώνουν τα πόσα γκολ αναμένεται να σκοράρει η ομάδα, και τα κατά αυτά που αναμένεται να δεχθεί η ομάδα.

Οι παράμετροι που υπολογίζονται για τα xGoals.

Αυτή τη μονάδα μέτρησης τη δημιούργησαν οι εταιρίες με βάση κάποιες προϋποθέσεις.

1. H απόσταση από την εστία.

2. O τρόπος εκτέλεσης (σουτ, κεφαλιά, κ.λπ.).

3. H γωνία του σουτ.

4. Aν η ευκαιρία έγινε σε ανοιχτό παιχνίδι ή στημένη φάση.

5. Aν πρόκειται για τετ α τετ του επιθετικού με τον τερματοφύλακα.

6. Αν ο παίκτης που έκανε την τελική είχε προηγουμένως σπαταλήσει πολύ ενέργεια σε ντρίπλα, ταχύτητα, κ.λπ.

7. Πόσο κοντά βρίσκονται οι αμυνόμενοι στον παίκτη που επιχειρεί την τελική.

Πάμε να αναλύσουμε το Μάντσεστερ Σίτι - Μάντσεστερ Γιουνάιντεντ

Η Σίτι είναι δεύτερη στη βαθμολογία με 17 βαθμούς, ενώ η Γιουνάιτεντ είναι πέμπτη με 12 βαθμούς. Έχει σκοράρει 23 γκολ και έχει δεχθεί 6.

Οι Σίτιζενς έχουν δώσει μέχρι στιγμής τρία παιχνίδια εντός έδρας και ισάριθμες νίκες. Οι δύο από αυτές συνδυάστηκαν με 1/1.

Η ομάδα του Πεπ έχει παίξει 7 παιχνίδια, στα οποία τα 5 είναι over 2,5 και τα 2 under 2,5. Η Γιουνάιτεντ έχει παίξει 6 παιχνίδια και έχει 4 over 2,5 και 2 under 2,5. Έχει σκοράρει 8 γκολ και έχει δεχθεί 8.

Το xG υπέρ των δύο ομάδων.

Η Σίτι είναι μια φύση επιθετική ομάδα, και ίσως η πιο ποιοτική αυτή τη στιγμή στην Αγγλία. Οπότε είναι λογικό που είναι η ομάδα με τα περισσότερα σουτ στη κατηγορία σε ανοιχτό παιχνίδι (88), ενώ το xG της είναι 11.01 (έχει πετύχει 17 γκολ). Συνεπώς καταλαβαίνεται με τι συχνότητα και τι ευχέρεια σκοράρει. Έχει σχεδόν 6 γκολ πάνω από το αναμενόμενο αυτή τη στιγμή.

Η Γιουνάιτεντ έχει 63 σουτ σε ανοιχτό παιχνίδι με 7.33 xG, και έχει σημειώσει 7 γκολ. Οριακά δηλαδή στο προσδοκώμενο.

Το xG κατά των δύο ομάδων

Η Σίτι έχει δεχθεί 30 σουτ σε ανοιχτό παιχνίδι, με 2.81 xG και 3 γκολ παθητικό. Προφανώς αμύνεται σωστά και δέχεται λίγες φάσεις. Ενώ η Γιουνάιτεντ έχει δεχθεί 56 σουτ σε ανοιχτό παιχνίδι, με 5.66 xG και 6 γκολ παθητικό.

Τέλος, ο Χάαλαντ είναι πρώτος σκόρερ στο πρωτάθλημα με 11 γκολ σε 7 αγωνιστικές. Δείχνει φορμαρισμένος και έτοιμος να καταρρίψει όλα τα ρεκόρ. Επιπλέον είχε αναφέρει πως θέλει να αντιμετωπίσει τη Γιουνάιτεντ και να σκοράρει απέναντί της. Άρα σίγουρα θα έχει και προσωπικά κίνητρα στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Εκτίμηση: Όπως μαρτυράνε και οι αριθμοί, η Σίτι είναι πολύ ανώτερη ομάδα και καλύτερη σχεδόν σε όλες τις κατηγορίες από την αντίπαλό της. Λογικό είναι να τη στηρίξουμε λοιπόν.

Μάντσεστερ Σίτι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: 1/1 (1.85)

Μάντσεστερ Σίτι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: 1 & over 2,5 (1.70)

Μάντσεστερ Σίτι – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ: 1 & Να σκοράρει ο Χάαλαντ (1.70)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr