Ο Αναλυτής

Ίντερ - Μπαρτσελόνα: Οι αριθμοί μας δείχνουν τον δρόμο!

Τρίτη, 4 Οκτωβρίου 2022 - 10:09

Το μεγαλύτερο παιχνίδι της βραδιάς διεξάγεται στο Μιλάνο, με την Ίντερ να φιλοξενεί τη Μπαρτσελόνα σε ένα γνώριμο ζευγάρι. 

Ίντερ - Μπαρτσελόνα: Οι αριθμοί μας δείχνουν τον δρόμο!

Του Άγγελου Γεώργα

Στις προηγούμενες στήλες αναφερθήκαμε στη σημασία των xG και πώς αυτά διαβάζονται και μεταφράζονται για εμάς τους παίκτες του στοιχήματος. Είπαμε πως είναι μια απλή μονάδα μέτρησης που έχουν ορίσει οι εταιρίες για να πιθανολογήσουν μια τελική προσπάθεια σε γκολ. Σήμερα θα δούμε και την μονάδα μέτρησης των ασίστ. Όπως και το γκολ είναι σημαντικό στο παιχνίδι, έτσι και η ασίστ είναι εξίσου σημαντική. Έτσι έχουμε την μονάδα μέτρησης xA. Την πιθανότητα δηλαδή μια τελική πάσα να γίνει γκολ. Θα το δούμε παρακάτω.

Πάμε να αναλύσουμε καλύτερα το παιχνίδι Ίντερ-Μπαρτσελόνα

Όπως είπαμε είναι ένα ζευγάρι που έχει ξανά συναντηθεί αρκετές φορές στο παρελθόν και μας έχει χαρίσει ιστορικές στιγμές. Έχουν καταγράψει 8 παιχνίδια, με την Ίντερ να επικρατεί στο 1, τα 2 να λήγουν ισόπαλα και η Μπαρτσελόνα να κερδίζει τα άλλα 5. Αυτό μεταφράζεται σε 13% υπέρ της Ίντερ, σε 24% υπέρ των ισοπαλιών και σε 63% υπέρ της Μπαρτσελόνα.

Η Μπαρτσελόνα τη φετινή χρονιά σκοράρει με μέσο όρο 2.71/ ανά παιχνίδι και δέχεται γκολ με μέσο όρο 0.14/ ανά παιχνίδι. Κερδίζει δηλαδή 2.71/ ανά παιχνίδι βαθμούς. Η ομάδα του Τσάβι διανύει τρομερή χρονιά μέχρι στιγμής.

Η 'Ιντερ με τη σειρά της, σκοράρει με μέσο όρο 1.75/ ανά παιχνίδι και δέχεται γκολ με μέσο όρο 1.63/ ανά παιχνίδι. Τέλος, οι βαθμοί που κερδίζει ανά παιχνίδι είναι 1.50. Όχι και τόσο παραγωγική χρονιά για την Ίντερ μέχρι τώρα.

Τα xG των κορυφαίων της αναμέτρησης

Φυσικά το μεγαλύτερο όνομα στην αναμέτρησε σε θέμα σκοραρίσματος, είναι ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι.

Ο Πολωνός στράικερ έχει xG 1.23 στη LaLiga. Εξάλλου είναι και ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης με 9 γκολ και 2 ασίστ, και οδηγεί την Μπαρτσελόνα ξανά στη κορυφή του πρωταθλήματος.

Στο Champions League, το ποσοστό του ανεβαίνει και άλλο, και βρίσκεται 2ος στη σχετική λίστα μόνο πίσω από τον Χάαλαντ. Το ποσοστό του φτάνει το 2.19 xG. Έχει πραγματοποιήσει 13 σουτ και έχει σκοράρει 3 γκολ σε 2 παιχνίδια μέχρι στιγμής.

Από την Ίντερ, δεν υπάρχει κάποιος να συναγωνιστεί τον Πολωνό μέχρι στιγμής στην διοργάνωση. Αν ψάξουμε χαμηλότερα στη λίστα, θα βρούμε έναν παίκτη της Ίντερ στη 13η θέση. Και αυτός δεν είναι στράικερ. Ο λόγος για τον Ντάμφρις, ο οποίος αν και αγωνίζεται δεξί μπακ-χαφ, έχει 0.84 xG με σουτ και 1 γκολ.

Άρα όπως βλέπεται δεν υπάρχει κάποιος δεινός σκόρερ ή ο ηγέτης για να τραβήξει την Ίντερ στο σκοράρισμα.

Τα xA στην αναμέτρηση

Φυσικά και οι ασίστ μας δίνουν σημαντικά στοιχεία για ένα παιχνίδι και για τους ποδοσφαιριστές. Το παιχνίδι της Μπαρτσελόνα βοηθάει πολύ στην δημιουργία φάσεων και πολλαπλών ασίστμαν.

Οι ομάδα της Βαρκελώνης, διαθέτει δύο ποδοσφαιριστές στη κορυφή της λίστας του Champios League με τις αναμενόμενες ασίστ.

Πρώτος στη λίστα είναι ο Λεβαντόφσκι, ο οποίος έχει αγωνιστεί 180 λεπτά, έχει ποσοστό xA 1.60, αλλά δεν έχει μοιράσει ασίστ μέχρι στιγμής. Μήπως ήρθε η ώρα να το κάνει;

Δεύτερος στη λίστα, είναι ο Ντεμπελέ. Ο αναγεννημένος Γάλλος έχει βρει τον καλό του εαυτό και συμβάλλει σημαντικά στο παιχνίδι της ομάδας του. Έχει αγωνιστεί 155 λεπτά στο Champions League, έχει ποσοστό 1.24 xG και έχει μοιράσει 2 ασίστ. Φαίνεται πόσο επιδραστικός είναι στο παιχνίδι.

Προγνωστικά

Τα νούμερα δεν σίγουρα δεν παίζουν μπάλα, αλλά μας βοηθούν να διαβάσουμε καλύτερα το παιχνίδι. Οι προτάσεις μου είναι οι εξής, και ότι σας αρέσει διαλέγεται.

  1. 2 & over 1,5 (2.05)
  2. Λεβαντόφσκι να σκοράρει: Πρώτος(3.65) ή οποτεδήποτε (1.65)
  3. Λεβαντόφσκι να δώσει ασίστ: 1+ (4.00)
  4. Ντεμπελέ να δώσει ασίστ : 1+ (3.50)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr