Ο Αναλυτής

Άρσεναλ - Λίβερπουλ: Ανάλυση ενός ακόμη ντέρμπι στην Αγγλία!

Σάββατο, 8 Οκτωβρίου 2022 - 11:50

H Άρσεναλ μετά το ντέρμπι με τη Τότεναμ, και το νικηφόρο πέρασμά της, καλείται να δώσει ακόμη ένα ξανά μέσα στην έδρα της. Αυτή τη φορά με αντίπαλο την ομάδα του Κλοπ.

Άρσεναλ - Λίβερπουλ: Ανάλυση ενός ακόμη ντέρμπι στην Αγγλία!

Η Άρσεναλ προελαύνει στη βαθμολογία με 21 βαθμούς, έχοντας πετύχει 20 γκολ και έχοντας δεχθεί 8. Η Λίβερπουλ είναι 9η στη βαθμολογία και έχει πραγματοποιήσει κάκιστο ξεκίνημα. Έχει συγκομιδή 10 βαθμούς, με 18 γκολ υπέρ και 9 κατά.

HEAD TO HEAD (Προϊστορία)

Οι δύο ομάδες έχουν έρθει αντιμέτωπες άλλες 37 φορές. Η Άρσεναλ με ποσοστό 24% έχει κερδίσει τις 9 φορές, η Λίβερπουλ με ποσοστό 32% έχει κερδίσει τις 12 και 16 ακόμα παιχνίδια ήρθαν ισόπαλα (44%).

Τα 33/37 έληξαν με over 1,5 γκολ, που σημαίνει το 89%, ενώ τα 21/37 έληξαν με over 2,5 γκολ που αντιστοιχεί στο 57%. Και αυτό το ζευγάρι έχει προσφέρει γκολ και θέαμα, και κυρίως δυνατές συγκινήσεις.

Γκολ που σκοράρουν και xG (υπέρ)

Η Άρσεναλ εντός έδρας σκοράρει με μέσο όρο 1.25 ανά ματς. Η Λίβερπουλ εκτός έδρας τη φετινή σεζόν σκοράρει με μέσο όρο 1 γκολ ανά ματς.

Οι κανονιέρηδες έχουν επιχειρήσει 104 σουτ σε ανοιχτό παιχνίδι, έχουν σκοράρει 14 γκολ και το xG τους είναι 11.33. Φουλ επιθετικοί και δεινοί αποδεικνύονται οι παίκτες του Αρτέτα. Η Λίβερπουλ με τη σειρά της, έχει σουτάρει 92 φορές, με στόχο να έχουν βρει οι 11. Το ποσοστό της σε xG είναι 10.35. Μπορεί να μην είναι σε φόρμα οι επιθετικοί της, όμως βρίσκει τον δρόμο προς τα δίχτυα με τη συνέπεια που τη χαρακτηρίζει.

Γκολ από στατικές φάσεις και xG (υπέρ)

Οι στατικές φάσεις είναι ένα κομμάτι του παιχνιδιού που ποντάρουν και εκμεταλλεύονται αρκετά οι δύο ομάδες. Η Άρσεναλ έχει σκοράρει 5 φορές φέτος, ενώ το xG της είναι 4.64. Η Λίβερπουλ έχει σκοράρει τα ίδια γκολ, με πολύ μικρότερο xG. Το ποσοστό του φτάνει στο 2.78, κάτι που δείχνει πως ξέρει να εκμεταλλεύεται αυτές τις φάσεις και να κάνει τη ζημιά.

Γκολ που δέχονται και xG (κατά)

Η Άρσεναλ δέχεται γκολ εντός έδρας με μέσο όρο 1.25 ανά ματς. Η αντίπαλός της δέχεται γκολ εκτός έδρας με μέσο όρο 1.33 γκολ ανά ματς.

Το xG της Άρσεναλ σε ανοιχτό γήπεδο είναι 4.64, την ώρα που δέχεται 5 γκολ. Πάνω κάτω το αναμενόμενο δηλαδή. Η Λίβερπουλ έχει δεχθεί 8 γκολ σε ανοιχτό παιχνίδι με 6.40 xG. Η άμυνά της δεν είναι σταθερή και δεν εμπνέει εμπιστοσύνη.

Τέλος, η Άρσεναλ έχει σκοράρει σε όλα τα εντός της ματς με ποσοστό 100%. Η Λίβερπουλ σκόραρε αλλά όχι σε όλα τα εκτός , με ποσοστό να φτάνει το 67%.

Προγνωστικά

Πραγματικό ντέρμπι στο Νησί, με την Άρσεναλ να έχει το πάνω χέρι στα μάτια μου, λόγω κατάστασης και ψυχολογίας. Τρομερή η δουλειά του Αρτέτα και φέτος φαίνεται στο χορτάρι, τη στιγμή που η Λίβερπουλ έχει κορεστεί και ψάχνει λύσεις.

  1. 1Χ & over 1,5 (1.83)
  2. Goal/goal & over 2,5 (1.78)

Για περισσότερα προγνωστικά στη στήλη μου στην εφημερίδα Το Στοίχημα στα περίπτερα.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr