Ο Αναλυτής

Champions League: Σπουδαίο παιχνίδι στο Μιλάνο, τι λένε οι αριθμοί!

Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2022 - 21:26

Μίλαν και Τσέλσι κοντράρονται ίσως στο πιο σημαντικό παιχνίδι όσο της βραδιάς, τόσο και του ομίλου τους.

Champions League: Σπουδαίο παιχνίδι στο Μιλάνο, τι λένε οι αριθμοί!

Το αποψινό αποτέλεσμα ίσως κρίνει σε μεγάλο βαθμό το ποια θα έχει το πάνω χέρι για τη πρόκριση στην επόμενη φάση. Πάμε να δούμε και να αναλύσουμε τα νούμερα των δύο ομάδων, και στη συνέχεια να βγάλουμε τις προτάσεις μας.

Οι δύο ομάδες ισοβαθμούν με 4 πόντους, αλλά με τους «μπλε» να έχουν το πάνω χέρι στην ισοβαθμία. Η Μίλαν έχει σκοράρει 4 γκολ και έχει δεχθεί 5, ενώ η Τσέλσι έχει σκοράρει και αυτή 4 γκολ αλλά με 2 τέρματα παθητικό. Η Τσέλσι είναι εμφανώς πολύ καλύτερη αμυντικά. Εξάλλου φαίνεται και στο ότι η Μίλαν δεν έχει κρατήσει την εστία της ανέπαφη σε τρία ματς (clean sheets 0).

Προϊστορία

Οι δύο ομάδες έχουν συναντηθεί 7 φορές στο παρελθόν, με τη Τσέλσι της έχει πάρει τον αέρα. Η Τσέλσι μετράει 4 νίκες, 1 η Μίλαν και δύο παιχνίδια έληξαν ισόπαλα. Η Τσέλσι σε 4 επισκέψεις στην Ιταλία έχει αποδράσεις τις 3 με το διπλό! Εξαιρετικό το κλίμα υπέρ της ομάδας του Πότερ

Τα πεπραγμένα

H Μίλαν σκοράρει 1.33 γκολ/ ανά παιχνίδι, ενώ ακριβώς το ίδιο έχει και η Τσέλσι.

Οι γηπεδούχοι δέχονται γενικά 1,67 γκολ/ανά παιχνίδι, ενώ εντός έδρας δέχονται 1 γκολ/ανά ματς. Το αντίστοιχο ποσοστό στη κατηγορία για τη Τσέλσι είναι 0,67 γκολ/ανά παιχνίδι. Εμφανώς καλύτερο, ενώ εκτός έδρας δέχεται και αυτή 1 γκολ/ανά παιχνίδι.

Τα xG των δύο ομάδων (υπέρ)

Η Μίλαν έχει γενικό ποσοστό xG 1.53, ενώ η Τσέλσι έχει 1.83. Καλύτερο ποσοστό η Τσέλσι που όμως δεν έχει φανεί στη διαφορά τερμάτων επιθετικά μέχρι στιγμής. Σίγουρα όμως έπαιξε το ρόλο του στο προηγούμενο παιχνίδι μεταξύ τους, αφού η Τσέλσι έφτασε στην ευρεία νίκη με 3-0 εντός έδρας.

Τώρα ειδικότερα, η Μίλαν εντός έδρας έχει 2.12 xG, με τη Τσέλσι να έχει 2.03 xG. Αρκετά επιθετικές δηλαδή οι δύο ομάδες, μπορούν να προσφέρουν γκολ στην αναμέτρηση.

Τα xG των δύο ομάδων (κατά)

Οι ροσονέρι έχουν 1.34 xG γενικό, με το ποσοστό τους εντός έδρας να είναι 0.98 xG.

H Τσέλσι έχει 0.81 xG γενικό, και ειδικά εκτός έδρας να γίνεται 0.94 xG. Είπαμε η Τσέλσι είναι μια γενικά καλή ομάδα, που ξέρει να λειτουργεί αμυντικά, τουλάχιστον καλύτερα από τη σημερινή της αντίπαλο.

Εκτίμηση

Σε γενικές γραμμές είναι ένα πολύ κρίσιμο παιχνίδι, η προϊστορία είναι με τη Τσέλσι και οι απουσίες της Μίλαν τη βοηθούν ακόμα περισσότερο.

2Χ & over 1,5 (1.85)

Γκολ μετά το 28' (2.05)

Για περισσότερα προγνωστικά στη στήλη μου στην εφημερίδα "Το Στοίχημα" στα περίπτερα.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr