Ο Αναλυτής

Το εξ αναβολής Άρσεναλ - PSV Αϊντχόφεν μπαίνει στο στόχαστρο της ανάλυσης!

Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2022 - 10:28

Αγωνιστική δράση έχουμε για το Europa League, με ένα ματς από τον 1ο όμιλο. Μετά από αυτό, ίσως ξεδιαλύνει περισσότερο η κατάσταση για το θέμα της πρωτιάς στον όμιλο.

Το εξ αναβολής Άρσεναλ - PSV Αϊντχόφεν μπαίνει στο στόχαστρο της ανάλυσης!

Η Άρσεναλ είναι πρώτη με 9 βαθμούς, ενώ ηΑϊντχόφεν δεύτερη με 7 βαθμούς. Οι κανονιέρηδες ουσιαστικά με νίκη κλειδώνουν την πρωτιά, αφού θα χρειάζονται έναν βαθμό στα εναπομείναντα δύο παιχνίδια.

Πώς σκοράρουν και πώς δέχονται γκολ οι δύο ομάδες

Η Άρσεναλ σκοράρει εντός με συχνότητα 2.3 γκολ/ανά παιχνίδι, ενώ οι Ολλανδοί με 3.1 γκολ/ανά παιχνίδι εκτός έδρας. Δύο πολύ επιθετικές ομάδες τόσο σε εγχώρια, όσο και σε Ευρώπη.

Στα αμυντικά τους καθήκοντα τώρα θα έλεγε κανείς πως δεν είναι και τόσο επιφυλακτικές ομάδες. Η Άρσεναλ εντός έδρας δέχεται 0.9 γκολ/ανά παιχνίδι, ενώ η Αϊντχόφεν 1.2 γκολ/ ανά παιχνίδι στα εκτός έδρας.

Τα xG των δύο ομάδων (υπέρ)

Τα xG που θα εξετάσουμε αφορούν μόνο για τον όμιλο και όχι στα πρωταθλήματά τους. Η Άρσεναλ έχει 4.6 xG και έχει σκοράρει 6 γκολ, ενώ η Αϊντχόφεν έχει 5.5 xG και έχει σκοράρει 11 γκολ. Σαφώς μιλάμε για δύο πολύ επιθετικές ομάδες που παίζουν ανοιχτά στην Ευρώπη.

Τα xG των δύο ομάδων (κατά)

Αμυντικά είναι εξίσου καλές και σοβαρές όμως. Η Άρσεναλ έχει 2.8 xG έχοντας δεχθεί μόλις ένα γκολ σε 3 αγώνες. Στην αντίπερα όχθη, η φιλοξενούμενη έχει 3.0 xG και έχει δεχθεί 2 γκολ. Φυσικά και πάνε καλύτερα από το αναμενόμενο στα αμυντικά τους καθήκοντα.

Άλλα στατιστικά

Η Άρσεναλ έχει σκοράρει στο πρώτο ημίχρονο στο 80% των παιχνιδιών της, ενώ στο αντίστοιχο η Αϊντχόφεν έχει σκοράρει με 50%.

Τα ποσοστά στο δεύτερο ημίχρονο ανεβαίνουν. Η Άρσεναλ στο δεύτερο ημίχρονο έχει σκοράρει στο 90% των παιχνιδιών της, ενώ το ίδιο ποσοστό έχει και η Αϊντχόφεν.

Η Άρσεναλ έχει σκοράρει και στα δύο ημίχρονα στο υψηλό ποσοστό του 70%.

Εκτίμηση

Είναι αρκετά ξεκάθαρο πως η ομάδα του Αρτέτα έχει το πάνω χέρι στο ματς. Και υπάρχουν αρκετά ενδιαφέρουσες προτάσεις που μπορούμε να ποντάρουμε.

  1. Goal/goal & over 2,5 (1.98)
  2. 1o ημίχρονο: ασιατικό over 1,25 (2.02)

Για περισσότερα προγνωστικά στη στήλη μου στην εφημερίδα "Το Στοίχημα" στα περίπτερα.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr