Ο Αναλυτής

Μουντιάλ 2022: Αργεντινή - Αυστραλία, στηριζόμενοι στα γκολ!

Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2022 - 10:01

Ήρθε και η ώρα για το πρώτο μας κείμενο σε αυτό το Μουντιάλ, μετά το πέρας των ομίλων και αφού φυσικά σχηματίσαμε μια πιο ολοκληρωμένη άποψη για τις ομάδες.

Μουντιάλ 2022: Αργεντινή - Αυστραλία, στηριζόμενοι στα γκολ!

ΑΠΟΔΟΣΕΙΣ - ΟΠΑΠ

1 X 2 U 2,5 O 2,5 U 3,5 O 3,5 G NG 1X 12 X2
1.3 5.75 8.5 2.05 1.74 1.38 2.95 2.3 1.54 1.05 1.16 3.65

Η Αργεντινή τα κατάφερε και πέρασε στους 16 του θεσμού. Παρά την ήττα τη πρώτη αγωνιστική απέναντι στη Σαουδική Αραβία που σόκαρε τον ποδοσφαιρικό πλανήτη, οι Αργεντίνοι πείσμωσαν, πάλεψαν και ολοκλήρωσαν τη δουλειά. Απέναντί τους η Αυστραλία, η έκπληξη του 4ου ομίλου. Τα καγκουρό πέταξαν εκτός συνέχειας Δανία και Μεξικό και ακολούθησαν την Παγκόσμια πρωταθλήτρια στην επόμενη φάση.

Η Αργεντινή τερμάτισε πρώτη με 7 βαθμούς ενώ η Αυστραλία δεύτερη με 6 βαθμούς.

Γκολ που σκοράρουν

Η παρέα του Μέσι σε αυτό το Μουντιάλ σκόραρε στους ομίλους γκολ. Δηλαδή 1,67 γκολ/ανά παιχνίδι. Η Αυστραλία σκόραρε 3 γκολ, με μέσο όρο 1 γκολ/ανά παιχνίδι.

Γκολ που δέχονται

Η Αργεντινή δέχθηκε 2 γκολ στη πρεμιέρα από τη Σαουδική Αραβία και ήταν τα μοναδικά στον όμιλο. Δέχθηκε δηλαδή ουσιαστικά 0,67 γκολ/ανά παιχνίδι. Οι Αυστραλοί δέχθηκαν 4 γκολ στη πρεμιέρα από τη Γαλλία και κανένα άλλο στη συνέχεια. Αυτό συνεπάγεται με 1,33 γκολ/ανά παιχνίδι.

Τα xG των υπέρ δύο ομάδων

Η Αργεντινή ερχόμενη σε αυτή τη διοργάνωση αλλά και κατά τη διάρκειά της έχει συνολικό 2.09 xG. Η Αυστραλία έχει 1.21 xG. Πολύ χαμηλότερο κρίνοντας και τη ποιότητα των ποδοσφαιριστών της.

Τα xGΑ των κατά δύο ομάδων

Η Αργεντινή είναι μια πολύ σφιχτή ομάδα αμυντικά, κάτι που το μαρτυράει και το ποσοστό xGA. Έχει 0.71 xGA. Η Αυστραλία όπως είναι αναμενόμενο έχει ψηλότερο με 1.58 xGA.

Άλλα στατιστικά

- Η Αργεντινή έχει μέσο όρο 3.1 γκολ στα παιχνίδια της με το 70% όμως να είναι over 2,5. H Αυστραλία αντίστοιχα έχει μέσο όρο 1.9 γκολ στα παιχνίδια της με το 30% να είναι over 2,5.

- H Αργεντινή έχει 7.5 μέσο όρο κόρνερ στα παιχνίδια της, ενώ η Αυστραλία έχει 7.7. Πολύ ενδιαφέρον αν κάποιος θέλει να στηριχτεί στην αγορά των κόρνερ.

- Η Αυστραλία πέτυχε 3 γκολ στους ομίλους όπως είπαμε. Τα 2 από αυτά τα πέτυχε στο 1ο ημίχρονο. Αν λοιπόν θέλει να σοκάρει την Αργεντινή και να πετύχει ένα γκολ που θα της δώσει προβάδισμα, μπορεί να το κάνει στο πρώτο μέρος στο οποίο μπαίνει δυνατά.

- Η Αργεντινή και στα 3 παιχνίδια που έδωσε, είχε σύνολο τερμάτων 2-3 γκολ.

Προγνωστικά

Δύσκολο παιχνίδι λοιπόν αλλά με ξεκάθαρο φαβορί. Όλα τα παιχνίδι είναι δύσκολα σε αυτό το Μουντιάλ αφού κρύβουν πολλές ιδιαιτερότητες. Η μία πρότασή μου με το γκολ της Αυστραλίας είναι ρίσκο, αφού πολλά έχουν δει τα μάτια μας. Όποιος θέλει το επιλέγει φυσικά, εξάλλου η απόδοση είναι αρκετά μεγάλη.

1. 2-3 γκολ (1.98)

2. Γκολ και στα δύο ημίχρονα: Ναι (1.65)

Για περισσότερα προγνωστικά στη στήλη μου στην εφημερίδα "Το Στοίχημα" στα περίπτερα.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr