Ο Αναλυτής

Μουντιάλ 2022: Γαλλία - Πολωνία, το προβάδισμα οι πρωταθλητές!

Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2022 - 11:04

Η Γαλλία πέρασε εύκολα από τη φάση των ομίλων, και σημερινό της εμπόδιο είναι η Πολωνία. 

Μουντιάλ 2022: Γαλλία - Πολωνία, το προβάδισμα οι πρωταθλητές!

Η Γαλλία έκανε τη δουλειά της και πέρασε τον όμιλο όπως όφειλε. Πήρε και τη πρωτιά και έπεσε πάνω στη Πολωνία. Οι Πολωνοί παρά την ήττα από την Αργεντινή τη τελευταία αγωνιστική πέρασαν χάρη τη καλύτερη διαφορά τερμάτων. Και πάλι είχα καλύτερη διαφορά από τους Μεξικανούς, αφού σύμφωνα με τους κανονισμούς της FIFA (άκρως πρωτότυπους), είχαν καλύτερο ποινικό μητρώο στις καρτέλες τις ομοσπονδίας (λιγότερες κάρτες).

Η Γαλλία πέρασε 1η έχοντας 6 βαθμούς με 2 νίκες και 1 ήττα. Η Πολωνία είχε 4 βαθμούς και πέρασε ως 2η, γευόμενη όλα τα αποτελέσματα.

Γκολ που σκοράρουν

Η Γαλλία πέτυχε 6 γκολ στον όμιλο με μέσο όρο 2 γκολ/ανά παιχνίδι. Η Πολωνία πέτυχε 2 γκολ με μέσο όρο 0.67 γκολ/ανά παιχνίδι.

Γκολ που δέχονται

Η Γαλλία δέχθηκε 3 γκολ στον όμιλο με μέσο όρο 1 γκολ/ανά παιχνίδι. Η Πολωνία δέχθηκε μόλις 2 γκολ, με μέσο όρο ίδιο με αυτό που σκόραρε, δηλαδή 0.67 γκολ/ανά παιχνίδι.

Τα xG των υπέρ δύο ομάδων

Η Γαλλία ερχόμενη σε αυτό το Μουντιάλ αλλά και στην εξέλιξή του έχει 2.27 xG. Η Πολωνία με τη σειρά της έχει αρκετά χαμηλό με 0.90 xG, παρόλο τη παρουσία του Λεβαντόφσκι στην ενδεκάδα.

Τα xGΑ των κατά δύο ομάδων

Η Γαλλία έχει καλή αμυντική λειτουργία φυσικά, με 0.91 xGA κατά της. Η Πολωνία είναι η χειρότερη ομάδα σε αυτή τη κατηγορία από τις 32 του Μουντιάλ. Έχει 1.85 xGA.

Άλλα στατιστικά

- Η Γαλλία είχε μόλις στο 40% των παιχνιδιών της over 2,5, ενώ στο 80% είχε over 1,5. H Πολωνία αντίστοιχα είχε στο 30% over 2,5 και στο 60% over 1,5.

- H Γαλλία έχει στα παιχνίδια της μέσο όρο 10,6 κόρνερ ενώ η Πολωνία έχει 8,4 κόρνερ.

Προγνωστικά

Η Γαλλία φυσικά και είναι το φαβορί, και θέλει να επιβεβαιώσει τον τίτλο της ταμπέλας που φέρει.

1. 1 & under 3,5 (1.90)

2. 1 (-1) (1.87)

3. Γαλλία over 5,5 κόρνερ (1.80)

Για περισσότερα προγνωστικά στη στήλη μου στην εφημερίδα "Το Στοίχημα" στα περίπτερα.

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr