Ο Αναλυτής

Μουντιάλ 2022: Ιαπωνία-Κροατία, απόδοση μέχρι και 6.00!

Δευτέρα, 5 Δεκεμβρίου 2022 - 09:58

Η ομάδα έκπληξη της διοργάνωσης Ιαπωνία, θα κοντραριστεί με την Κροατία σε ένα ενδιαφέρον ματς για το εισιτήριο της επόμενης φάσης. Πάμε να δούμε πως μπορούν να μας βοηθήσουν τα στατιστικά και τι μπορούμε να εκμαιεύσουμε. 

Μουντιάλ 2022: Ιαπωνία-Κροατία, απόδοση μέχρι και 6.00!

Η Ιαπωνία έκανε την έκπληξη στον όμιλό της, συγκεντρώνοντας 6 βαθμούς και καταλαμβάνοντας τη πρώτη θέση με 6 βαθμούς. Κέρδισε Ισπανία και Γερμανία, και άφησε εκτός διοργάνωσης τους Γερμανούς. Η έμπειρη Κροατία πέρασε ως δεύτερη από τον όμιλό της με 5 βαθμούς, πετώντας εκτός το Βέλγιο τη τελευταία αγωνιστική.

Γκολ που σκοράρουν

Η Ιαπωνία σκόραρε 1.4 γκολ/ανά ματς στα παιχνίδια του ομίλου με συνολικά γκολ 4. Η Κροατία είχε ακριβώς τα ίδια γκολ και την ίδια συχνότητα σκοραρίσματος. Βέβαια τα 4 γκολ τα πέτυχε σε ένα μόνο παιχνίδι η Κροατία, στο ξέσπασμα επί του Καναδά.

Γκολ που δέχονται

Η Ιαπωνία δέχθηκε 3 γκολ στον όμιλο με μέσο όρο 1 γκολ/ανά παιχνίδι. Η Κροατία λειτούργησε εξαιρετικά αμυντικά, αφού δέχθηκε μόλις ένα τέρμα στους ομίλους με μέσο όρο 0.4 γκολ/ανά παιχνίδι.

Τα xG των δύο ομάδων υπέρ

Η Ιαπωνία έχει 1.68 xG, όχι μόνο στο Μουντιάλ, αλλά και στα παιχνίδι πριν από αυτό. Η Κροατία παρά την ποιότητα και την εμπειρία που έχει στο ρόστερ της, το xG της είναι πιο χαμηλό. Έχει 1.33 xG.

Tα xGΑ των δύο ομάδων κατά

Η Ιαπωνία δεν έχει μεγάλες διαφορές αμυντικά σε σχέση με τη Κροατία. Οι Ιάπωνες έχουν 1.41 xG ενώ οι Κροάτες έχουν 1.37 xG.

Σταθερές οι δύο ομάδες στο παιχνίδι τους, δέχονται και σκοράρουν γκολ με παρόμοια συχνότητα.

Άλλα στατιστικά

  • Η Ιαπωνία έχει 70% στα παιχνίδια της over 1,5 γκολ, ενώ η Κροατία έχει 50%. Σε έναν γενικό μέσο όρο φτάνουν το 60%.
  • Η Ιαπωνία από το 76'-90' έχει γκολ στο παιχνίδι της, είτε δεχόμενη είτε σκοράροντας, με το ποσοστό του 36%. Αρκετά υψηλό ποσοστό για ένα μόνο διάστημα 15 λεπτών. Και να θυμίσουμε στο Μουντιάλ πως ο χρόνος έχει γίνει ακόμα μεγαλύτερος με τόσες καθυστερήσεις. Η Κροατία στο ίδιο διάστημα έχει 25%, που είναι και το μεγαλύτερό της.
  • Η Ιαπωνία έχει στα παιχνίδια της μέσο όρο κόρνερ 8,8, ενώ η Κροατία έχει 8,5.
  • Τέλος, η Κροατία στο Μουντιάλ του 2018 οδήγησε τα παιχνίδια των "16" και "8" στα πέναλτι ενώ στον ημιτελικό πήγε στη παράταση. Σε εκείνη τη διοργάνωση πήγε μέχρι τον τελικό. Έχει εμπειρία προφανώς και ξέρει πως να καθοδηγήσει ένα παιχνίδι.

Προγνωστικά

Σαφώς και είναι ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι γιατί θα κοντραριστούν δύο διαφορετικοί πολιτισμοί τόσο σε ποδοσφαιρικό όσο και σε κοινωνικό επίπεδο.

1. Goal/goal (1.95)

2. Over 8,5 corner (1.98)

3. Γκολ μετά το 72': Ναι (1.90)

4. Να κριθεί στη παράταση (6.00)

Παρακολουθείστε στο tostoixima.gr τα livescores ποδοσφαίρου, προγνωστικά ποδοσφαίρου και λεπτομέρειες για τα γεγονότα των αγώνων. Δείτε τις αναμετρήσεις της ημέρας στο κουπόνι ποδοσφαίρου του ΠΑΜΕΣΤΟΙΧΗΜΑ και ενημερωθείτε για όλα τα αθλητικά νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο μέσα από την καθημερινή ροή αθλητικών ειδήσεων του tostoixima.gr